Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dr. Peyton Westlake (Liam Neeson - Schindlerův seznam, Rob Roy) je před realizací velkého objevu syntetické kůže, když gang vedený sadistickým Robertem G. Durantem (Larry Drake) zničí jeho laboratoř. Popálený Westlake se s přítelkyní Julií rozhodne přestavět zničenou laboratoř a obnovit spálené poznatky. Stojí však před vážným rozhodnutím. Má začít nový život s Julií a nebo se má jako Darkman - muž s novou identitou - mstít a bojovat za spravedlnost? (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (251)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Sam Raimi bol v 90tých rokoch známy tým že vie ponúknuť nechutné scény a dobre masky a to svojmu Darkmanovi aj dodal. Príbeh je jednoduchý, takmer ako s komiksu (hlavná postava tak trochu aj pripomína Rorschacha s filmu Watchemen) a dobrý film o pomste so zaujímavou postavou v hlavnej úlohe je niečo, čo nikdy nesklame. A práve tu zaujímavú postavu tu samozrejme máme. Liam Neeson ako vedec, pracuje na prevratnom medicínskom objave umelej kože. No jedného večera ma smolu, laboratórium aj sním vyhodia mafiáni do vzduchu a okrem toho, že stráca svoju podobu, stratí aj svoju ženu. V nemocnici ho vzkriesia, vyskúšajú nové sérum proti bolesti, no vedľajšie účinky mu okrem nadľudskej sily, poskytnutú aj možnosti pomstiť svoju smrť. A tak Neeson v potrhanom plášti a klobúku, obviazaný obväzom tak, že ho nikdy neviete identifikovať, vstáva zo záhrobia, obnovuje svoju kanceláriu a výskum, a v ruinách na samote, tajne kuje plány, aby sa pomstil. Bavil ma príbeh, bavila hra vymieňania tvarí, bavilo ma stretnutie zo svojou ženou, ale prišlo mi to miestami nemastné neslané a hlavne malo strhujúce. Ako celok som sa bavil a v závere menšie cameo režisérovho dvorného herca Brucea Campbella potešilo. 60% - 3* ()

choze 

všechny recenze uživatele

SMRTELNÉ ZLO se potkává se SPIDER-MANEM a Raimi předvádí svůj nevšední cit pro komiksovou poetiku. DARKMAN je krásně komiksově groteskní a naivní (ale ne infantilní) a drsný zároveň - ze scén Neesenova zmlácení a vyhození do povětří v laboratoři nebo jeho "tančící příšery" mi dodnes není příjemně po těle. Motorem příběhu je zoufalá snaha tragické ústřední postavy (které z ní občas hrábne a dělá nepěkné věci, třeba láme prsty nevinným lidem) dokončit svůj výzkum a vrátit se k předchozímu životu, v čemž jí držíme palce (byť by to znamenalo konec superhrdiny), ale která je samozřejmě odsouzena k nezdaru a redukována na pomstu. Plusy jsou Raimiho nadšená vynalezává filmařina a herci (Neeson je vědec k sežrání a Drake jako charizmatický bezcitný sadista dokonalý), určitý mínus lze spatřovat v nedostatku akce, která je soustředěna do efektního pyrotechnického finále. ()

Reklama

cariada 

všechny recenze uživatele

Nák mě tahle šílenost nenadchla. Čekal jsme něco víc temného. Ale otřepané klišé kdy věděc sice né svou vinnou se díky experimentům (kdyby je tam nedělal , tak takhle nedopadl) a bandě mafiánů , kteří ho vykoupali v chemické sračce , diky němuž a následnému výbuchu hodně znetvořený. Se změní a má díky svému výzkumu možnost si dát umělou kůži koho koliv jiného , ale má to nevýhodu vydrží mu to jen 99 minut, pak se mu to rozpadne. Příběh je vlastně od začátku jasný a to že se vědec bude mstít za svůj osud. Místy to klouzalo až ke komedii. Tohle není dvakrát povedené. ()

Claw 

všechny recenze uživatele

"Darkman" je naprostá oldschoolová pecka, která zraje jako víno. Čím starší, tím lepší. Úžasná atmosféra, Raimiho ujeté vtípky, komiksovost, temnota, úžasné promyšlené pomsty, postavy. Prostě špičkový komiksový film, jeden z nejlepších, co znám. Akorát Neeson v hlavní roli mi dvakrát nesedl. Ale fakt jsem byl nadšen. Paráda!! /80%/ ()

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Z filmu jde krásně cítit rok vzniku. A to jak v tom dobrém tak občas horším. Atmosféra je fajn. Jistě klidně by to sneslo i "přitemnit" , ale celkově vám z ní není do zpěvu. Jak člověk prochází dějem, zamyslí se, jaké by to bylo, kdyby byl tak blízko vysvobození z muk a přeci tak daleko. Ono ne že by se to občas nestávalo. Snímek je klasickou cestou za pomstou a je fajn, že si člověk odpočine o překombinovanosti děje, jak to dneska bývá. Zde skutečně zvrat nestřídá zvrat a to mě baví. Snímek taky nekončí klasickým happy endem čehož si u podobně laděných filmů vážím. Z dnešního pohledu jiná komiksovka za 70 procent. ()

Galerie (95)

Zajímavosti (17)

  • Muž se zlatou zbraní je bratr režiséra Sama Raimiho Ted. (Lorge)
  • Jelikož si Sam Raimi nedokázal zajistit práva na zfilmování komiksů „The Shadow“ či „Batman“, napsal nakonec svůj vlastní komiksový scénář Darkman, ve kterém vzdal hold hororům studia Universal Pictures ze 30. let. (Aelita)

Související novinky

Vrátí se Sam Raimi k dalšímu superhrdinovi?

Vrátí se Sam Raimi k dalšímu superhrdinovi?

07.05.2022

Režisér Sam Raimi (Lesní duch, Spider-Man) poslal čerstvě do kin novou marvelovku Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství, která má nakročeno k tomu stát se dalším velkým hitem pro studio. Úspěch je… (více)

Reklama

Reklama