Reklama

Reklama

Lesní duch

  • Česko Smrtelné zlo (festivalový název) (více)
Trailer

Pětice kamarádů kolem dvacítky je zavřená v odlehlé lesní chatě, kde objeví Knihu smrti. Archeologova magnetofonová páska odhalí, že byl prastarý text objeven pod troskami sumerské civilizace. Pomocí nahraných zaklínadel se mladíkům podaří nevědomky probudit dřímající démony z okolních lesů. Ti postupně ovládají jednoho člena party za druhým, dokud nezbyde pouze jediný, jenž bude bojovat za přežití. (HBO GO)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (908)

JFL 

všechny recenze uživatele

Když "Evil Dead" člověk vidí sám, působí jako skličující horor o propadu do šílenství za hranicemi racionálních jistot. V kině tam tyto roviny stále jsou, ale více vystupuje zábavnost celého počinu, a to i nezáměrná - počínaje charaktery a chováním postav až po nízkorozpočtové kořeny patrné mimo jiné v nezaostřených záběrech. Ale současně na velkém plátně plně vynikne talent a tvůrčí genialita Raimiho. "Evil Dead" představuje zásadní položku mezi legendami o nadšených amatérech, kteří prostě vzali kameru a s partou přátel natočili žánrový milník, jenž jim otevřel cestu do velkého světa profesionálních produkcí. Ale důvod, proč se stejnou cestou vydávají tisíce jiných, ale jen jednotkám filmařů se opravdu podaří dojít do vytouženého Hollywoodu, spočívá právě v talentu. Nejde o to, že Raimi vzal do ruky kameru, ale jak a co všechno s ní dělá. Vychýlenými úhly a exaltovanými gesty, pózami a precizním rámováním nejen že projevuje svou dispozici pro až komiksově znakovou expresivní vizualitu, ale také perfektně odvádí pozornost od limitů produkčního zázemí a fascinuje diváky ve všech ohledech intenzivními výjevy. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Tak dohnal jsem můj úplně největší a doufám i poslední hororový rest. Už 3 roky vůči filmu jsem silně skeptický, po tom co se remake stal mou srdeční záležitostí, tak se to ještě zhoršilo, ale nakonec je Evil Dead slušnou démonickou žánrovkou i dnes. Triky dle velkých obav nakonec nebyly tak špatné, krve je zde na svůj věk také poměrně dost a atmosféra je celkem temná byť než se film rozjel se to celkem táhlo. Když to porovnám s Halloweenem kde krev je pro tvůrce cizí pojem a je pouze o 2 roky mladší, musím zde rázně hodnocení přilepšit. Remake je však úplně jinde za hranicí šílenosti. 70% ()

Reklama

berg.12

všechny recenze uživatele

Tenhle film znám pod předlistopadovým názvem "Chata" a nikdy jsem ho neviděl. Tak proč píšu komentář? Naše rodina patřila za totality k té méně šťastné většině, která nevlastnila žádný videopřehrávač. Spoustu filmů jsem tak znal pouze z vyprávění na pionýrských táborech. Na plandě dřevěné chatky jsem takhle poprvé "viděl" Terminátora, Komando, Mouchu... a i tenhle horor. Vzhledem k tomu, jak přesně splnily některé filmy poté co jsem je viděl mou představu a vzhledem k tomu, že po vyprávění tohohle filmu jsem pár dní pořádně nespal a bál se jít do lesa, nepochybuji, že i v reálu by to byl silný zážitek. Určitě si to někde seženu. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Dvojka je mému srdci o hodně blíže a tu spíš považuju za finální verzi, tohle mi přišlo jako taková pracovní verze, ale na druhou stranu je tohle opravdu hororové, zatímco dvojka je mimořádně komediální a vlastně se spolu moc srovnávat nedají. Každý si jde tak trochu svojí cestou, jen dvojka je prostě pro mě nostalgická a jednička mě bohužel obešla obloukem. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Něčím zvláštní příběh budoucího majitele spidermana. Efekty jsou až vtipné, ale použití kamery a hudby je opravdu geniální. Nálety na dům, z domu, pohyby stromů, znásilnování a třeba i menší vychytávky se světlem. Jde o krásnou ukázku jak se za málo peněz, ale s velkým nadšením dá udělat něco skvělého co ukáže váš talent. ()

Galerie (345)

Zajímavosti (100)

  • Raimi chcel pôvodne ako názov filmu použiť "Book of the Dead" (Kniha mŕtvych). (rador)
  • Bruce Campbell si během natáčení vymknul kotník. (Karlos80)
  • Ash (Bruce Campbell) ve filmu používá brokovnici Harrington & Richardson Pardner - 12 Gauge. (dc125)

Související novinky

Další Smrtelné zlo je na cestě

Další Smrtelné zlo je na cestě

27.04.2024

Legendární hororová série Evil Dead se po letech rozjíždí do vysokých otáček. Poté, co loňský počin Smrtelné zlo: Probuzení od Leeho Cronina zaznamenal v kinech velký divácký zájem a na světových… (více)

Hororové spin-off filmy na obzoru

Hororové spin-off filmy na obzoru

06.02.2024

Krvelační démoni divákům nehodlají dát pokoj. Po komerčním úspěchu loňského snímku Smrtelné zlo: Probuzení to vypadá, že hororová série Evil Dead po letech chytila nový dech. Film Leeho Cronina s… (více)

Nové Evil Dead našlo režiséra

Nové Evil Dead našlo režiséra

09.06.2020

K režii dalšího filmu z kultovní hororové série Evil Dead / Lesní duch byl najat irský filmař Lee Cronin. Ten naposledy natočil oceňovaný snímek The Hole in the Ground a taky jednu z epizod nového… (více)

Reklama

Reklama