Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Billy Chapel zítra nastupuje k rozhodujícímu a možná poslednímu zápasu své téměř dvacetileté baseballové kariéry. Jeho detroitské Tigry, s nimiž je po celou kariéru svázán, se rozhodl majitel klubu prodat, noví vlastníci hodlají Billyho prodat. Billy večer čeká na svou lásku, novinářku Jane, ale Jane nepřišla, teprve ráno má odvahu mu sdělit, že ho opouští a odjíždí pracovat do Londýna. Billy nastupuje na zápas proti newyorským Yankeeům, nikdo mu už moc nevěří, bolí ho ruka, zdá se, že je odepsaný. V průběhu zápasu Billy - a s ním diváci - prožívá svůj život a především vztah k Jane. Jak se poznali, jak Jane, která měla v šestnácti dítě, jen těžko dokáže uvěřit v lásku, jak ji Billy zklamal, když byl zraněn a odehnal ji od sebe. Jak se rozcházeli a zase scházeli, jak Billy stále více cítí, že ji potřebuje... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (112)

danny_21 

všechny recenze uživatele

Kevin Costner a role ve sportovní dramatu, je už zajeté spojení. Možná Hra snů je tím lepším, co tento žánr nabízí, přesto příběh je čitelný, romantická linie naivní a místy šlape vatu. Celé to drží nad vodou baseball a Costner, žádná sláva, pane Raimi, nevím jestli tento žánr je tím pravým ořechovým - 60 % ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Smířlivě přívětivé. I přes lehkou averzi k baseballu. Costnerovi jeho ublížené pohledy věřím, John C. Reilly je ideální parťák a Kelly Preston doslova září, ale stopáž je pro sportovně-rodinné drama téměř až nestravitelná. Po dvou hodinách už jsem volal po jakékoli formě happyendu, s pár dalšími minutami by šel celý dramatický oblouk definitivně pryč. ()

Reklama

reich 

všechny recenze uživatele

Stejně jako Hřiště snů, tak i film Hra snů je film, který přináší potěšení z prostřední baseballu a ukazuje nám zázraky. V případě tohoto filmu, tak děj filmu je jednoduchý, kdy baseballové legendě Billimu Chapelovi, v podání Kevina Costnera se zbortí život. Nejdříve přijde o milovanou přítelkyni Jane, která ho opustí a v jeho kariéře se mu taky zrovna nedaří a navíc mu hrozí vyhození z týmu. Vše se mění a začíná hra Detroit Tigers proti New Yorku Yankees a Billimu se začíná dařit, zároveň, i když má dokonalou hru, tak přemýšlí o životě a svých rozhodnutí. Film vznikl na základě knižní stejnojmenné předlohy For Love of the Game od Michaela Shaara, který ukazuje, že i zázraky se mohou dík a že dokonalá hra existuje. 80%  ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Řemeslně výborně zvládnutý snímek, který ve více časových rovinách sleduje hráče baseballu, jeho kariéru i osobní život. Ačkoliv se nám kupí jedno klišé za druhým a film vlastně ničím nepřekvapí, je celkově velmi sympatický a nebýt poněkud přemrštěné stopáže, možná bych uvažovalai o páté hvězdičce. Kevin Costner jako stárnoucí baseballový nadhazovač působí přesvědčivě, jde rozhodně o jeden z jeho (nej)lepších výkonů. Baseball samotný je podán srozumitelně snad i pro naprostého neznalce tohoto sportu a dokáže vtáhnout do děje. Odstřihnout pár nudných míst, ubrat půlhodinku, nebylo by "Hře snů" příliš co vytýkat, takhle je to místy přece jen zívačka. Slušných 79%. ()

showxman 

všechny recenze uživatele

Raimi je určitě skvělý režisér, o tom mě přesvědčil už dávno. Dokáže natočit téměř jakýkoliv styl, a to velice dobře. V tomto případě se jedná o mix sportovního a romantického žánru. Romantiku příliš nemusím a asi si ani Hru snů podruhé nepustím, ale musím však vyzdvihnout zpracování sportovní stránky. Raimi dokázal, a to i díky skvělému Costnerovi, navodit úžasnou napínavou atmosféru, jaká se u sportovního filmu nevidí každý den. Další plus si zaslouží trenér, ten byl opravdu nezapomenutelný:) ()

Galerie (31)

Zajímavosti (3)

  • Sam Raimi nesouhlasil s obsazením Kevina Costnera a spory mezi nimi o celkové podobě filmu propukaly během celého natáčení. (Hwaelos)
  • "Hra snů" v baseballu znamená, že nadhazovač, případně kombinace nadhazovačů, v tomto případě Billy Chapel (Kevin Costne), za zápas odháže minimálně 81 nadhozů, přičemž maximálně to může být až 200 nadhozů, a při tom nepustí na metu ani jednoho pálkaře. (kubsov)
  • Důvod, proč si Billy (Kevin Costner) dáva jenom jednu ruku do bundy v některých záběrech, je ten, že během výměny v útoku a obraně nadhazovač nechodí na pálku a chladne. Proto si nasazují bundy, aby ruka zůstala v teple a nevychladla. (kubsov)

Reklama

Reklama