Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film s hořce ironickým názvem Něžnosti, má podobně jako snímek PROČ TO VŠECHNO strukturu obrazů, krátkých výjevů ze života. Tentokrát jsou však navzájem pospojovány postavami, přecházejícími z obrazu do obrazu. Každá z těchto postav, z nichž ani jediná nemá jméno, je jiná. Zastupují všechny druhy věku, obě pohlaví i různé druhy lásky a sexuální orientace. Jedno však mají všechny společné. Jako myši, chycené v kleci bezvýchodných vztahů a citové prázdnoty, hledají cestu ze své osamělosti... Jedenáct mikrosituací ze života na konci minulého tisíciletí je stejně drásavým pohledem do zmatků lidských duší i na počátku tisíciletí nového. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

easaque 

všechny recenze uživatele

španělská kinematografie mi předvedla další ze svých syrovějších tváří. Tentokrát bylo ztvárnění prosté, ale zase o to emočně intenzívnější. V jednotlivých krátkých příbězích, které jsou víceméně propojeny se režisér zaměřil na vypjaté situace ve vztazích, kdy jednotlivé postavy musí čelit bezvýchodnosti a něžní při tom rozhodně nejsou, za to však konečně vyjádří své nashromážděné pocity, čímž partnera zraňují. Bylo to hodně zajímavé a na slabší 4* to určitě má. [ PŘÍBĚH: 3 /// NÁLADA: 0 /// ART: 2 /// STYL: 2 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

pevico 

všechny recenze uživatele

Ventura Pons mě dokáže vždycky překvapit a hlavně potěšit..jeho rukopis je nezaměnitelný! Opět nám tady předkládá sondu do života lidí, a to formou jednotlivých kapitol, pomocí osob přecházejících z příběhu do příběhu..pokud rádi španělský film, přijdete si na své! ()

Reklama

jiri.twist 

všechny recenze uživatele

I když bylo jasné, co tím chtěl básník říci (a sdělil to stručně a rázně), pár příběhů mě vůbec nebavilo. Některé postavy mi přišly jen jako strojově rychle mluvící hlavy s naučenými texty bez jakýchkoli emocí a dorazil mě příběh o "smrdící kundě". Na druhou stranu klady u mě převážily nad zápory: skvělé, před deseti lety vytvořené titulky od tomtom(a), které mu jistě musely při tom katalánském chrlení slov dát zabrat, dobrá hudba, která spojovala jednotlivé příběhy a též originální přechod některých vybraných postav do dalšího (někdy i dalších) příběhů ... 6686 ()

Lukoye 

všechny recenze uživatele

Masochisti a ortodoxni sprosťáci si určitě příjdou na své, jinak nevím jestli je k tomu ještě co dodat, akorát "tvoje kunda smrdí jak zdechlina menstruující ryby", tak z toho si mužete udělat obrázek, jinak mě to docela pobavilo. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama