Reklama

Reklama

Téměř dokonalý zločin

  • USA The Gift (více)
Trailer

Obsahy(1)

Nedávno ovdovělá Annie Wilson (Cate Blanchett) žije se svými třemi dětmi v malém městě v Georgii. Je mezi sousedy známá tím, že má po babičce dar vidět do budoucnosti a umí také vykládat karty. Kdo by nechtěl poznat, co ho čeká? Plynutí času s občasným výletem do budoucnosti v malém městě přetrhne vražda Jessiky King, mladé bohaté nymfomanky, kterou najdou uškrcenou u rybníka. Prvním podezřelým je násilnický rasista Donnie (Keanu Reeves), který tyranizuje svou ženu (Hilary Swank), jíž Annie už dlouho radí, aby od něho odešla. Podezřelých přibývá. Je vrahem Jessičin milenec David (Greg Kinnear)? Nebo Buddy (Giovanni Ribisi), který byl jako dítě sexuálně zneužíván? Nebo je to snad Valerie, která věděla o napjatém erotickém vztahu svého muže k zavražděné? Pomohou zvláštní schopnosti k vyjasnění případu? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (506)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Nehrát v Téměř dokonalém zločinu (to je zase název!) Cate Blanchett, Giovanni "V-každé-roli-jiný-a-vždycky-skvělý" Ribisi a Keanu Reeves, byla by to úplná ztráta času. No vážně, co na tom filmu všichni vidí, mi zůstává záhadou. Sam Raimi je génius? A co konkrétně geniálního tady předvedl, prosím vás? Ano, atmosféru panující v městečku buduje solidně, až si člověk říká, proč ještě nikdy nenatočil nic podle Stephena Kinga, ale to je asi tak všechno, za co bych ho pochválil. Kromě toho tady je pár laciných lekaček, sny / vize, které jsou taky celkem jednoduše a nijak extra působivě pojaté, příběh je obzvlášť tuctový a odhalit vraha není vůbec žádný problém... A co to závěrečné překvapení? Připadal jsem si, že se dívám na speciální díl (dost hrozného) seriálu Věřte, nevěřte. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Spíše než horor či thriller (snad s výjimkou závěru) je to napínavá detektivka s mysteriózním nádechem. Standartní zápletku (i když co se nechá v tomto žánru vymyslet převratného) vynahrazuje takřka permanentní napětí, příjemně mrazivá atmosféra a zajímavé rozuzlení. Cate Blanchett hraje jako o život (navíc jí to velmi sluší), Giovanni Ribisi je na Oskara a Keanu Reeves svého despotu (i přes malý prostor) zahrál rovněž perfektně. Sam Raimi umí. 85%. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Nevím proč ale mě The Gift nikdy moc k srdci nepřirostl. Sam Raimi jako již bývá zvykem nic neošidil a Cate Blanchett je přímo skvělá, přesto ten film prostě není má krevní skupina. PS: Katie Holmes zde předvádí přímo orgie. Tom Cruise myslím není moc nadšený a možná časem koupí práva na tento film a nechá ty hambaté scény vymazat. Rozhodně se ale povedl výběr herců. ()

sepp 

všechny recenze uživatele

Pratele, nemohu si pomoct, ale tak desivou filmovou nudu jsem nezazil uz hodne dlouho. Ze zacatku trva nez se film rozhoupe a kdyz prijdou zajimavejsi momenty tak jsou zase rozmelnovany vedlejsi linkou s Buddym. A i finalni rozuzleni nedonuti cloveka hnout ani brvou. Krome Cate Blanchett, ktera opravdu umi verohodne zahrat snad jakekoli lidske pohnuti mysli a emoci, proste zklamani. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Režisér Sam Raimi natočil takmer dokonalý film. Napínavý mysteriozný thriller s prvkami duchárskeho horroru. Vdova Annie Wilson dokáže pomocou špeciálnych kariet predpovedať budúcnosť, ale aj vidieť veci, ktoré sa už stali. S využitím tohto zvláštneho nadania pomôže polícii odjasniť vraždu mladej, promiskuitnej ženy. Odhalí tak vraha, ktorý spáchal "Takmer dokonalý zločin". **** ()

Galerie (66)

Zajímavosti (17)

  • V čase 1:41:20, kdy Annie Wilson (Cate Blanchett) vstupuje do dětského pokoje, je možné si ve 3 záběrech všimnout 3 rozličných poloh rukou jejího syna v posteli. (Pavlínka9)
  • Danny Elfman se ve filmu objeví jako houslový hráč v jednom snu. (Chatterer)

Reklama

Reklama