Reklama

Reklama

Within the Woods

Krátkometrážní / Horor / Thriller
USA, 1978, 31 min

Obsahy(1)

Jeden z prvých krátkometrážnych filmov dnešného režisérskeho velikána Sama Raimiho bol natočený ako prequel ku kultovému The Evil Dead. Natočený za predĺžený trojdňový víkend v Michigane, s minimálnym rozpočtom a príbehom. Partia tínedžerov si spraví výlet a ubytujú sa v chate, hlboko v lese. Prebudia sily zla, ktorý sa ich jedného po druhom snažia zabiť. (genetique)

(více)

Recenze (89)

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Sam Raimiho Prequel na EVIL DEAD.......... Within the Woods som videl asi ako každý v hroznej VHS kvalite. čo mi neprekážalo. Bolo to o to desivejšie. Prekvapivo slušne zvládnuté miestami strašidelnejšie(tie zvuky!!!) ako samotný Evil Dead nechýbajú litre krvi a vreštanie dievčat. Prekvapilo ma koľko nápadov ktoré boli neskoršie použité vsunul Raimi do tohoto kraťasu. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Neboj se, budeš prokletá jenom když znesvětíš hroby mrtvých........... První Evil Dead u nás kolovala pod názvem Kořeny, tento prequel má podnázev V lese. Mám velice špatnou kvalitu, film je sice nahrán na dvd, ale je značně poškozen. Kdysi byl na VHS a ta už byla tak zničená, že se z tím nedá nic dělat. CITÁT - Přidej se k nám........... 30 minut totálního řevu, krve a masakru. Cesta do sklepa je nejklidnější část příběhu. CITÁT - Půjdem na piknik, Bruci ?........... ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Bruce Campbell v pro něj dost netradiční roli podává velmi slibný výkon, který ještě více uplatnil v následující trilogii. Já jsem si však tenhle kraťas zas až tolik neužil vinou otřesné kvality obrazu, kdy jsem musel chvílemi luštit cože to je vlastně na obrazovce. I tak jde ovšem o nadprůměrnou záležitost. Doprovodné zvuky a hudební doprovod jsou prostě luxus! ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Hooodně laciný horůrek, který tak těžko maskuje, v jak spartánských podmínkách vznikal, že je těžké jej nemilovat. Nebudu psát, že něco podobného by zvládl zkutit každý - nezvládl, Raimi není žádný diletant, co si rád hraje s kamerou. A nebyl jim ani před devětadvaceti lety (ten čas ale letí), když natáčel Within the Woods. Musela to být ohromná legrace, vytvořit si s partou kámošů na chatě první vlastní horor a asi málokdo tehdy tušil, kolik lidí jejich společný projekt časem uvidí a bude na něm obdivovat nejenom znepokojivé ruchy v pozadí. Verze, která koluje po internetu, má děsivou technickou kvalitu, ale výborně dotváří dojem věci (konkrétně amatérského videa) vyhrabané někde poblíž Burkitsville, což znásobuje hororový zážitek. ()

Hellknight12 

všechny recenze uživatele

S. Raimi ešte pred prvým filmom sa rozhodol natočiť krátkomontážny prequel, ktorý trvá 31 min. Ja som ho našiel na YTB ale v hroznej kvalite, takže čo k tomu viem povedať je, že hudba a zvukové efekty sú slušné, tiež kostýmy. Príbeh je jednoduchý. V hlavnej úlohe sú B. Campbell, E. Sandweiss a S. Spiegel. Herecké výkony sú celkom slušné. Film môžem odporučiť, každému fanúšikovi série ale skúste si nájsť lepšiu kvalitu. Celkové hodnotenie za mňa je 75%. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (9)

  • Ve filmu kromě Mary herci používají svá vlastní jména. (prokda)
  • Film měl premiéru v Detroitu v kině s názvem "The Punch a Judy" v srpnu roku 1979. (prokda)
  • Film měl původně vyjít jako bonus v roce 2002 v kolekci Evil Dead, ale došlo k právním problémům s hudbou použitou ve filmu. (Halloween9)

Reklama

Reklama