Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mocný mafiánský boss Paul Vitti, hlava jedné newyorské "rodiny", unikne jen o vlásek atentátu, jehož obětí se stane starý mafián Manetta. Zanedlouho začne Paul na sobě pozorovat podivné změny. Nedokáže udeřit železnou tyčí vyslýchaného muže, rozpláčou ho dojemné televizní reklamy a nakonec skončí s těžkým záchvatem v nemocnici. Podle lékařů však nejde o infarkt, ale o intenzívní nával úzkosti. Vitti to pochopitelně popírá, nicméně později se obrátí na svého bodyguarda Jellyho, aby mu sehnal psychiatra. Jelly ho zavede za Benem Sobelem, který nedávno vlastní nepozorností naboural do Vittiho auta. Vyděšený Sobel, který se specializuje na rodinnou terapii, pochopitelně Vittiho pozná a po důrazné Jellyho domluvě s ním promluví. Paul po rozhovoru se Sobelem cítí úlevu. Tím se psychiatr ocitá v nezáviděníhodné situaci. Pokaždé, když se Vittiho psychický stav zhorší, pošle si pro něj své gorily. Brzy se přidají další problémy. Vittiho sleduje FBI, která začne Sobela nutit ke spolupráci. Během jednoho setkání psychiatr zjistí, že příčinou obtíží je Vittiho problematický vztah otci. Jenže sraz mafiánských bosů se rychle blíží a Sobel pochybuje o tom, že se mu podaří mafiána zbavit jeho psychických potíží. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (276)

Popluh 

všechny recenze uživatele

Ať si to přeberu jak chci, stále mi vychází jen průměrná a předvídatelná komedie, která sice málokdy nudí, na druhou stranu ale málokdy rozesměje. S takovým hereckým obsazením bych čekal rozhodně víc. De Niro to sice jako vždy exceluje, ale stejně si myslím, že je ho do podobných rolí sakra škoda. 60 % ()

packa 

všechny recenze uživatele

Tvůrci snímku neměli při natáčení žádné umělecké ambice, chtěli jen diváka bavit, bavit a zase jen bavit, což se náramně podařilo. Nevzpomínám si, kdy jsem se v posledních letech u filmu tak nasmál. Dialogy jsou skvěle napsané, těch hlášek je nepočítaně, herci jsou přesně vybraní, prostě radost koukat. Doporučuji. ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Tak toto je nářez!:) Nehorázně se ksichtící Bobby De Niro v roli, v níž v podstatě paroduje všechny ty nejdrsnější gangstery, jaké kdy ztvárnil. A Billy Crystal v roli vyrovnaného psychiatra, který se bude muset starat o nevšedního pacienta, který mu zcela překope život vzhůru nohama. Při druhém zhlédnutí nabývaly mé výbuchy smíchu ještě mnohem větší intenzivity, než při tom premiérovém:) A ve vedlejší roli potěšil další můj oblíbený mafián, Chazz Palminteri. "Co se stalo?" - "Co se stalo? Viděl jsem chlapa, kterej nám právě spadl do mísy s lososem. To se stalo." - "Rozbil Vám něco?" - "Jo. Rozbil sebe, ještě teď z něj vytahují střepy.", "Doktore, Vy... Vyyy..." :D ()

zputnik 

všechny recenze uživatele

Po druhém shlédnutí PŘEBER SI TO, jsem si to tedy celé znovu přebral, zanalyzoval a došel k tomu, že tato komedie je přece jen má krevní skupina. Skvělé špičkování, inteligentní humor, košér závěr - prostě imho povedená zábava. Když k tomu připočtu celkovou filmovo-mafiánskou minulost Roberta de Nira, který svůj um zhodnocuje i v tomto psychicky nestabilním mafiánovi, tak dávám 5/5 hvězdiček; není to sice čistých 100%, ale 90% určitě. ()

numi 

všechny recenze uživatele

Inteligentní humor, inteligentní dialogy a mafián, který vyměkl v podání Roberta De Nira. Tři důvody proč tuhle komedii miluju. Robert De Niro je v tomhle snímku stejně tak dokonalý, jako je Billy Crystal stylový a některé hlášky jsou opravdu klasičtější než sám Wolfgang Amadeus. Přeberte si to vícekrát než jednou. Tahle komedie neomrzí, ale naopak zraje jako dost dobré vínečko. Je sice pravda, že po hodině frontálního ataku na divákovu bránicí ubere plyn a vrhne se spíše na partyzánskou válku, ale i tak boduje. Je to mezi čtyřkou a fullhousem a když jí milujete, tak není co řešit... [leden 2006] ()

Galerie (48)

Zajímavosti (17)

  • Do role Primo Sidona navrhl Chazze Palminteriho sám Robert De Niro, protože spolu pracovali již na filmu Příběh z Bronxu. (Othello)
  • Robert De Niro a Billy Crystal si údajně pohrávali s myšlenkou, že by film zrežírovali spolu. (Othello)

Reklama

Reklama