Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Televizního moderátora počasí Phila Connorse (Bill Murray) zastihne cestou do pensylvánského městečka Punxsutawney, kam jede natočit reportáž o každoročních oslavách Hromnic, ohromná sněhová kalamita. Od té chvíle se ocitne lapen v časové smyčce, která ho nutí neustále se probouzet do stejného dne, a to 2. února. Ve svém světě každý den naráží na ty samé lidi, kteří si však neuvědomují, že se Hromnice dokolečka opakují. To mu dává jistou výhodu – může tak zjistit, co žena od muže očekává, a další den se chovat přesně tak, aby na ni udělal dojem. Naštěstí je mu nablízku dívka, na níž to může otestovat. Jmenuje se Rita (Andie MacDowellová), Philova trpělivá produkční, která musí snášet jeho záchvaty vzteku, přehnané požadavky i nevrlou náladu. Philova povaha se postupně mění a on získává Ritiny sympatie. Když se jednou společně probudí, je před nimi nový den... (HBO GO)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (933)

castor 

všechny recenze uživatele

Tuhle zdánlivě beznadějnou komediální smyčku už viděl zřejmě každý. I tak dokáže po letech znovu a znovu překvapit/potěšit/dojmout. Co je podle cynického moderátora počasí horší – svišť, sněhová bouře, vězení, Dylanova ranní píseň z rádia, otravný spolužák ze školy nebo ledová louže, které se musí naučit vyhýbat? Tenhle den už tu jednou byl, všichni se chovají stejně jako minulého dne a vypadá to, že ráno se vše bude opakovat. Uvízl v nekonečné sérii stejných čtyřiadvaceti hodin. Výhody: může zamachrovat ve vědomostní televizní soutěži, využije předchozích informací ke sbalení opačného pohlaví, pořádně se nacpat, ukrást peníze bez následků… jenže zaujmout krásnou producentu, na které mu skutečně záleží, a navíc za jeden jediný den, to je docela oříšek. Originální nápad dělá z téhle milé a inteligentní látky nezapomenutelný kus, kterému ani nevadí to, jak je americký a plný morálního poselství. Bill Murray a Andie MacDowell jsou k nakousnutí. Podle toho, jakého je divák pohlaví. Tohle se prostě musí líbit.. ()

juta 

všechny recenze uživatele

V jednoduchosti je krása. Nemůžu říct nic negativního. Snímek je to moc pěkný a pro mě, jako milovníka filmů, kde se děje něco s časem bylo tohle jako stvořené. Vtipná komedie, která ukazuje, že i nesmrtelnost nemusí být skvělá, ale zopakovat si jeden den na nějakém pěkném místě by nemuselo být tak špatný. ()

Reklama

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

prostě perfektní romantická komedie, která má všechny prvky, které inteligentní zářez v tomto žánru potřebuje a navrch přidává "fantasy" hlavní zápletku, která je opravdu hodně originální. Bill se pro tuto roli narodil a MacDowell je úžasně roztomilá. Jedna z nejlepších komedií vůbec a doufám, že takových filmů uvidím ještě spoustu. Scéna se svištěm je brutalně zábavná. Ale najdou se tu i opravdu dojemné a emotivní scény, nebo části + celým filmem je protknut psychický vývoj hlavní postavy, takže to naštěstí není ani tak jednoduché, jak to mohlo být. Díky tomu filmu bych tento den taky chtěl prožívat neustále dokola. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Velice dobrá romantická komedie, jedna z nejlepších z období 90. let, která se může pochlubit výborným scénářem, nepostrádajícím vtip, originalitu a absurditu. Režisér Ramis zároveň obsadil do hlavních rolí ideální dvojku - předního charakterního herce a komika Billa Murraye a půvabnou a sympatickou Andie MacDowell, pro níž byl film patrně vyvrcholením kariéry. Náročnější byla pochopitelně role Murraye a ten se jí díky dlouholetým zkušenostem zhostil se ctí. Jeho Phill je cynický, sebestředný, unuděný a životem unavený profesionál, který je přesvědčený, že ho už nic nemůže překvapit...Jeho postava pak prochází vývojem a na konci je někdo jiný. Díky zápletce postavené na práci s časovým paradoxem je možné film považovat i za komediální sci fi. Celkový dojem 80 %. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Samoľúby, narcistický televízny redaktor Phil Conners odchádza z Pittsburghu do malého mesta Punxsutawney, aby tam natočil reportáž o svišťovi, čo predpovedá príchod jari. Netuší ako mu táto pracovná cesta zmení život. Prihodí sa mu to, že nepríjemne uviazne v tomto malom pennsylválskom mestečku. Je to oveľa horšie ako sa môže zdať. Nemôže sa totiž posunúť v čase. Stále sa mu opakuje ten istý deň. Nemôže opustiť mesto, vie čo sa stane, nemôže dokonca spáchať ani sebavraždu. Vždy sa presne ráno o 6:00 hod. prebudí v prenajatej, hotelovej izbe a všetko začína od znova. V rádiu hrá skladba „I got you, Babe“ od Cher a sú zasa Hromince. Stále dokola. „Na Hrominice o den více“. Phil Conners zažíva svoju najväčšiu nočnú múru. Všetko nakoniec dobre skončí, keď zvíťazí úprimná láska. Výborná mysteriózna romantická komédia v réžii Harolda Remisa, ktorý zveril hlavnú úlohu svojmu kamarátovi Billovi Murrayovi. Ten spoločne s Andie MacDowell vytvoril veľmi sympatickú dvojicu. Príjemný, zábavný, milý film. ***** ()

Galerie (60)

Zajímavosti (58)

  • Phil Connors (Bill Murray) se každé ráno v 6:00 probouzí na skladbu „I Got You Babe“ od interpretů Sonny & Cher. (honzista)
  • V době natáčení procházel Bill Murray (Phil) rozvodem. Navázal zde vztah s kostymérkou filmu Jennifer Butler, která se později stala i jeho ženou a matkou čtyř dětí. (Alfréda)
  • Vizuálně je ve filmu zobrazeno přibližně 50 opakování, sám hlavní hrdina však několikrát zmiňuje mnohem delší dobu. Například naučit se házet karty do klobouku trvalo údajně půl roku. (tomeek)

Související novinky

Vince Vaughn v těle mladé dívky

Vince Vaughn v těle mladé dívky

31.08.2019

Čas od času se začne chystat film, který má tak bizarní námět, že jej zkrátka nelze ignorovat. Zatím nepojmenovaný snímek od studia Blumhouse je přesně tím případem. Film bude vyprávět příběh… (více)

Na Hromnice o pár projektilů více

Na Hromnice o pár projektilů více

03.06.2012

Joemu Carnahanovi se sice nepovedlo rozběhnout úspěšnou sérii s A-Teamem, ale letošním Mezi vlky dokázal, že jako filmař má co říct a ví, jak to říct. Naposledy jsme o něm psali v souvislosti s… (více)

Reklama

Reklama