Reklama

Reklama

An Object at Rest

všechny plakáty
Animovaný / Krátkometrážní
USA, 2015, 6 min

Režie:

Seth Boyden

Obsahy(1)

Příběh skály čelící svému velkému protivníkovi: lidské civilizaci. (Delfador)

Recenze (5)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Příroda, ať už živá nebo neživá, se musí potýkat se stále se rozvíjející civilizací, která je hlučnější, hektičtější a drastičtější vůči životnímu prostředí. To vše je celkem názorně demonstrováno na příběhu jedné skály, a to v průběhu několika stovek miliónů let. Tento kamenný masiv, který se lidskou vinou stále zmenšuje, hledá odpočinek, kterého se mu však v šílené době lidské nedostává. Vstkutku líbivá a pěkně animovaná jednohubka se stručně a jasně podaným poselstvím. ()

Xeelee 

všechny recenze uživatele

Objekt v klidu? Nic není v klidu. Stačí změnit perspektivu. Někdy v rychloposuvu sledujeme geologické proměny a jindy dění v reálném čase, ale pořád se něco děje. A zpracování balancuje někde mezi uměleckým dílem, popularně naučným snímkem a filosofickým zamyšlením nas smyslem života, vesmíru a vůbec. V závěru pak vidím snad i záblesk technického optimismu. | ► An Object at Rest ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Ten záverečný povzdych skrátka nemal chybu, milé a zároveň jednoduché okienko do vývoja civilizácie z pohľadu jedného kameňa ktorý si chce oddýchnuť... ()

easaque 

všechny recenze uživatele

-3* Takový obyčejný kraťas o kusu kamene. Nic nového nepřináší a v porovnání s Das Rock je to slabota. Tento si můžete zkouknout třeba tady [ PŘÍBĚH: 1 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 2 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 1 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: X (3*MAX) ] ()

Delfador 

všechny recenze uživatele

Krátký šestiminutový příběh, zachycující snahu kamene si "chvíli" zdřímnout a zároveň snahu "civilizace" mu to všemožně překazit. A nakonec to zřejmě bude nekonečný souboj. No, zdá se, že krátké příběhy bez jediného slova říkají daleko víc, než většina celovečerních bijáků.... ()

Reklama

Reklama