Reklama

Reklama

VOD (1)

Hollywood o něj nestojí a talentovaný Rudy Ray Moore se proto vydá vlastní cestou. V roce 1975 natočí pro černošské publikum film Dolemite. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (106)

geek.ondra 

všechny recenze uživatele

Murphy byl ve své době někdo. Téměř každý rok byl nominován na Zlatý Glóbus a patřil mu titul jednoho z největších králů komediálního žánru. Pak ale ten Zlatý Glóbus konečně získal a k tomu prorazil i na Oscary a už to šlo z kopce. Přišla tuna bizárních komedií díky kterým se Eddie téměř každý rok ucházel o maliny a bylo po kariéře. No a já si troufnu říct že ten správný comeback je konečně tady. Dolemite je skvělá žánrová práce kterou ovšem zvedá především vynikající Murphy (zasloužený návrat na Glóby) a po Churchovi a tomhle  si jsem určitě jistý tím že už ho nikdy nechci vidět v komediích protože v dramatech by mohl opět prorazit mezi oscarovou elitu. 7,5/10 ()

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

Ono je to objektívne asi na tri. Aj z dôvodu, že Eddie Murphy, nech sa snaží akokoľvek chce, vždy z neho cítiť Eddieho Muprhyho. A v životopisnom filme o inej černošskej komickej hviezde to vadí trochu viac ako napríklad v nejakom Mr. Church. Rozpísané to bolo tiež miestami kŕčovite a celkovo to pôsobilo priemerne. ALE! Stanko mal nápad, ktorý sa ukázal ako skvelý. Pozrel som si pár sekvení z originálneho filmu Dolemite a až vtedy to začala byť tá správna absurdná zábava a človek až vtedy začne tú debilnú naivitu vnímať úplne opačne. Navyše tu máme až prekvapivo veľa zvučných hereckých mien. Takže... Asi len toľko. Byť to ľudský príbeh síce veľkolepý a určite pozornosti zaslúžený (Neúspešný spevák, čo sa cez vulgárny stand-up dostal k vulgárnej speváckej kariére, zarobil neskutočne veľa prachov a povedal si, že je mu málo, že chce natočiť filmový akčný nahláškovaný trhák, že tam nadrbe VŠETKO cez špionáž, výbuchy, boobs, strielanie, dokonca kung-fu! Nikto mu to nechce premietať, lebo je to proste piece of shit. Ale keď sa mu to podarí, na jeho vlastné prekvapenie sa na tom všetci smejú... Takto nejak tuším vznikol aj penicilín, nie? A ako som si googlil, tak tento film nemá vôbec ďaleko od true story). To nevymyslíš, to zvládne len život :-) ()

Reklama

Ironfood 

všechny recenze uživatele

Další příspěvek v kategorií komedií o natáčení špatných filmů. Kvalit snímku Ed Wood to ovšem nedosahuje. Navíc mám trochu obavy, že mé hodnocení by bylo o hvězdičku slabší, kdybych již nebyl skalním fanouškem Rudyho Raye Moorea (k tomu, abych se jím stalo, mi stačilo zhlédnutí filmu Disco Godfather, k jiným jeho snímkům jsem se bohužel zatím nedostal). Film Ed Wood jsem naopak viděl dříve než Ed Woodovy filmy, tam mám naopak pocit, že ty původní filmy v důsledku Burtona snímku poněkud nadhodnocuju:-) ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

jméno Rudy Ray Moore mi sice do dneška vůbec nic neříkalo,ale teď mám celkem chuť si obstarat a zkouknout,alespoň něco z jeho béčkových akčňáků.Dolomite Is My Name mu totiž udělalo velmi dobrou reklamu.Osobně jsem nic moc nečekal,ale i když jsem kolikrát úplně nepobíral ćernošský druh humoru,bavil mě tenhle retro kousek víc než dobře.Velkou zásluhu na tom má Eddie Murphy,kterého jsem dlouho nikde neviděl a tady dokázal,že ještě pořád má v sobě něco ze svého komediálního talentu a roli si viditelně dost užíval.Zdatně mu pak sekundují i další jako Wesley Snipes,nebo Keegan-Michael Key...70% ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Byť sa Dolemite spomínal aj na oscaroch, okolo nás presvišťal bez pozornosti, ktorú by si zaslúžil. Tak som prišiel ľudí z friendlistu trochu popostrčiť. Takže hele, scenáristi Ľud vs. Larry Flynt natočili podľa skutočného príbehu černošský Disaster Artist, a bez preháňania, u mňa je to asi najlepší Murphy. Respektive top 3 (spolu s Bowfingerom a Doživotím). A furt mi teraz hraje v smyčke hlavou slovo motherfucker. 85% ()

Galerie (10)

Zajímavosti (4)

  • Kolem 10. minuty filmu stojí na stole čaj Lipton s logem Rainforest Alliance (zelená žába). Aliance deštných pralesů existuje pouze od roku 1987, zatímco film se odehrává v 70. letech. (MTHRFCKR)

Související novinky

PF 2020

PF 2020

31.12.2019

Tak Le Mans ’66 nakonec v celkovém hodnocení uživatelů ČSFD.cz porazil i oceňovaného Jokera. Není to zas až tak překvapivé, jedná se přeci jen o pozitivnější film, a to máme rádi. Což dokazuje i… (více)

Reklama

Reklama