Reklama

Reklama

Běž si a dováděj!

Obsahy(1)

Philip Ransom ve třech letech z neznámých příčin ztratil řeč. Po sedmi letech marných pokusů jej vyléčit, nachází chlapec dočasný azyl u penzionovaného plukovníka, chovatele sokolů, v kraji blat a rašelinišť. Tady potkává bílého poníka a zvíře se pro Philipa stává smyslem života. Plukovník vycítí příležitost prostřednictvím chlapcova vztahu ke zvířeti k překonání Philipovy němoty. Nejdůležitější krok však na mladíka teprve čeká a pokud by byl chybný, stál by ho život.
Film, kdysi promítaný i v našich kinech, přináší kromě dramatického příběhu i nemálo zajímavých postřehů ze života na anglickém venkově. Roli Philipova otce si zahrál slavný Cowley ze seriálu Profesionálové, takto Gordon Jackson. (Robbi)

(více)

Recenze (3)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Celkem fajn příběh o tom, jak může člověk tíhnout k přírodě, jaký k ní může získat vztah a jak může trpět tím, jaká příroda je. Jsou zde docela silné, emotivní scény, kdy filmu se především skvěle podařilo zachytit to, jak dítě poznává svět kolem sebe. Právě tohle je pro mě důvod hodnotit trochu víc než jen průměrně. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Kopa ludi  ma rado psy a filmy o psoch - Haciko, pribeh Psa.  Kone su tiez stvornohe tvory a tiez si zasluzia lasku. Nieco pre milovnikov zvierat ako  som ja - a napokon sa predsa toho konika podaril ozachranit : 69 % ()

r007 

všechny recenze uživatele

Moc krásný příběh o dětství trochu jiném než jsme zvyklí. A o tom, jak vysokou cenu je nutné zaplatit za svobodu, pokud ji chceme opravdu dát. Občas se mi zdálo, že film už už sklouzne do nějakého happy endu, ale vždycky přišlo něco jiného. Velmi působivý film, nádherná hudba a emotivní scény, při kterých se to neobešlo bez slz.Nejkrásnější byly pro mě ty na úplném začátku. ()

Reklama

Reklama