Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Will Graham, agent FBI, je sice muž středního věku, a přece je již třetím rokem v penzi. Do důchodu odešel po vyšetřování série mimořádně brutálních vražd, kdy se seznámil i s doktorem Lecterem. Ten mu tehdy pomáhal. Will ovšem netušil, že mu pomáhá právě ten, po kom pátrá. Někdejší kolega Jack Crawford má nyní na krku neméně hrozivý případ. Masakr dvou rodin, vždy za úplňku. Do plného měsíce nyní zbývají tři týdny, když Jack požádá Willa o pomoc při pátrání po muži, který je s největší pravděpodobností geniálním šílencem nebo ztělesněním zla. Agent ve výslužbě musí znovu nasadit vlastní život a riskovat bezpečnost své rodiny. Jen tak má šanci Červeného draka vypátrat. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (612)

Shit 

všechny recenze uživatele

Film, který navazuje na skvělé mlčení jehňátek a naštěstí ne na Hannibala i když ten se mi taky celkem líbil, ale nebylo to ono. Vynikající výkon předvedl zejména Ralph Fiennes, daleko za ním je Anthony Hopkins, který se snaží hrát něco podobného jako v mlčení jehňátek, ale nějak mu to nejde, ale i tak podal průměrný výkon a filmu to zas tak moc neubralo takže ***** ()

Stegr 

všechny recenze uživatele

80% - Napodruhé jsem si Červeného draka užil mnohem víc, než poprvé, před nějakými šesti lety. Atmosféru Jehňátek a Hannibala film opravdu bohužel neměl, ale zato mě potěšil vynikajícím začátkem, výkony hlavních herců a oproti Hannibalovi, kde postavy občas jednaly pěkně nelogicky, jsem zde nic takového nazaregistroval... ()

Reklama

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Ted Tally .. Zase JINÝ příběh Dr. Hannibal Lectera v odlišném provedení. Opět nesrovnávat z žádným z předešlých kousků. Bohužel, tentokrát už zaostává celková kvalita, která šla mírně dolů. Film má dobře napsaný scénář, výborné herecké výkony, ovšem slabší režii a atmosféru. Lehce nadprůměrný zážitek s tajemnou příchutí.. 65%. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Podle mého názoru důstojné pokračování o geniálním doktoru Hannibalu Lectrovi, kde tentokrát není hlavní postavou Anthony Hopkins, ale Edward Norton a Ralph Fiennes. Nebudu film srovnávat s Mlčení jehňátek (Hopkins už není v takové formě a navíc není ani Jodie Foster) a Hannibalem. Film je prostě jiný ať už atmosférou, režií nebo hereckým obsazením. ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Ten film nie je zďaleka taký zlý, ako je tu vykreslovaný. Celkové dojmy ale ovplyvňuje najmä skutočnosť, do akej miery sa divák dokáže odosobniť od unikátneho Mlčania jahniat. Pravdou je, že diváci, bezmedzne uctievajúci tento jediný film, neschopní predstaviť si zamotávanie úspešného príbehu v ďalších pokračovaniach, by sa Červenému drakovi mali jednoducho vyhnúť. Jahniatka síce milujem, ale od Červeného draka som očakávala omnoho väčší trapas. Film sa snaží ísť v overených šlapajach, Hopkins si rolu šialeného doktora Lectera opäť vychutnával a Ralph Fiennes je príjemný záporák. Film drží nad priemerom ponurá atmosféra a napínavý koniec. Mlčanie jahniat nadstavilo príliš vysokú látku delikátneho napätia a inteligentného scenára, a preto by bolo hlúpe si myslieť, že ho niečo môže prekonať. Kto je zmierený s tým, že sa žiadne Mlčanie jahniat nekoná, nemal by byť sklamaný. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (44)

  • V anglickém originále se hledaný vrah nazývá Tooth Fairy, což je česky překládáno jako Zubatý skřet (ve verzi Červený drak z roku 1986) nebo Zuboun (tento Červený drak). Ovšem překlad je zavádějící, protože význam spojení Tooth Fairy je Zubní víla/Zoubková víla/Víla Zuběnka/Víla Zubnička. Použitím nesprávného významu se tak zcela vytratilo původní (vtipné) autorovo označení sériového vraha. Vrah totiž umělými zuby na obětech „pracuje,“ když z nich okusuje maso – proto dostal ve filmu označení „Zuboun“ místo „Zubní víla“. (Cenobita)
  • Tržby ze severoamerických kin byly 93,1 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových pak dosáhl 209,2 mil. (NIRO)
  • Při castingu si Anthony Heald nebyl jistý, zda se bude moct natáčení zúčastnit. Jako náhradník pro postavu mladšího doktora Chiltona byl vybraný Tim Roth. V poslední chvíli ale Heald kývnul. Roth byl také krátce ve hře také jako případná náhrada za Anthonyho Hopkinse (Hannibal Lecter). (don corleone)

Související novinky

Tak kdo si pochutná na člověčině?

Tak kdo si pochutná na člověčině?

06.06.2012

Hannibal Lecter má novou tvář, k tomu konec Spartaka a seriálový Vřískot. Ale popořadě: seriál Hannibal, který na motivy thrillerů Thomase Harrise, zejména pak Červeného draka, připravuje stanice NBC… (více)

Seriálový duel: Hannibal versus Clarice

Seriálový duel: Hannibal versus Clarice

30.05.2012

Každý filmový fanoušek umí k těmto křestním jménům přiradit příjmení. Producenti stanic NBC a Lifetime k nim teď přiradili televizní seriály. O Hannibalovi, jehož první série bude mít 13 dílů a pilot… (více)

Hannibal za Alpami

Hannibal za Alpami

15.06.2005

Konečně máme potvrzené zprávy o natáčení dalšího pokračování osudů nejslavnějšího psychiatra na světě, a jak vás už asi z titulku napadlo, není řeč o Sigmundu Freudovi. Čtenáři románů Thomase Harrise… (více)

Reklama

Reklama