Reklama

Reklama

John Wick: Kapitola 4

  • USA John Wick: Chapter 4 (více)
Trailer 1

John Wick (Keanu Reeves) odhalí cestu, jak porazit Nejvyšší radu. Než se mu však podaří získat svobodu, musí čelit novému nepříteli, který má mocné spojence po celém světě. Bude to o to težší, že nová spojenectví mění staré přátele v nepřátele... (Vertical Entertainment)

Videa (18)

Trailer 1

Recenze (832)

Fr 

všechny recenze uživatele

„POZABÍJÍM JE VŠECHNY!“…  Kapitola 4 je lepší než „trojka“. V tom mám jasno. A asi nejen kvůli scénáři. Mám dojem, že akční scény jsou důvtipnější  - třeba ta Berlínská baví od samýho začátku. Rád jsem viděl Hirojukiho Sanadu, bavila jeho dcera Akira, bojující jako „Elfka“. Trošku zamrzí, že padouchem je (zrovna) Donnie Yen, nebo že v tý „Berlínský“ části nehrajou Ramštajni (když už Scott Adkins vypadá jako postavička z jejich videoklipu) – ale jinak nemá cenu si na soundtrack stěžovat, páč parádně doplňuje dění na plátně. Spousta viděnýho se zapíše do vlhkýho snu nekritickýho akčního fandy. I díky hrátkám s kamerou (třebas ta 2D akce), nebo kevlarovýmu kvádru. Stahelsky je magor. A stejně tak my, kteří neřešíme, jestli to může mít něco společnýho s realitou. A vlastně proč?     /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Chci vzdát (poslední) hold Lanci Reddickovi. 2.) Všichni kolem mě serou.  ///  Thx za titule „Anna Karenina“.                 PŘÍBĚH  ****  HUMOR  *  AKCE  *****  NAPĚTÍ  ** ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Bezmála deset let Wickovy pomsty za zabitého psa a zničené auto uteklo jako voda. Ohromná mytologie točící se okolo pravidel a kodexu zabijáků pomalu bobtná, ale jako lepidlo pro fantastické akční scény dostačuje. Keanu Reeves díky tomu nebude pamatován jako Neo, ale jako "milující manžel" John Wick. Špičkové sekvence u Vítězného oblouku, nebo masakr v Ósace budou jednou v učebnicích. Scény s mými oblíbenými nunchaky mi vyloženě vykouzlily úsměv na tváři. Donnie Yen si Caina vychutnává plnými doušky a z Reddickovy poslední filmové scény mrazí. Velká paráda. ()

Reklama

Lima 

všechny recenze uživatele

Pořád je to povětšinou akční řemeslo špičkové, avšak wickovské téma už je notně vyčerpané. Scenář s napsanými dialogy Keanu Reevese měl asi 2 stránky formátu A5, na víc bych to neodhadoval, a když se zrovna někdo s někým nemlátil, chtěl jsem si spíš zacpat uši. Je tu jedna ge-ni-ál-ní akční sekvence (z ptačí perspektivy snímané řádění brokovnice s ohnivou „Dragon Breath“ municí), ale ta ještě nezapomenutelný film nedělá. Předchozí díl, který mi přišel lepší, měl spoustu momentů, ze kterých vám padala čelist, ať to byla bitka s nožemi, akční inferno s pejsky či koňské kopance, tady se vymyká fakt jenom ta krátká scéna s brokovnicí a pak kinetická sekvence u Vítězného oblouku. Jinak je to hlavně o headshotech a těch je tu tolik a s takovou frekvencí, že při závěrečné zdlouhavé scéně na „nekonečných“ schodech už jsem byl otupělý a bylo mi všechno tak nějak jedno. Navíc, jak se mám coby zainteresovaný divák bát o hlavní postavu, když to, co tady John Wick přežije jenom s mírným oklepáním, to by snad nerozdejchal ani T-1000 ve dvojce Terminátora?! Nebyla to radost, jako v předchozích dílech, spíš únava ke konci. Další zamýšlený díl už prosím ne. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

John Wick je určite jedna z najlepších sérií súčasnosti, ale po predchádzajúcom diely, ktorý ma síce bavil, ale dejovo už nič zaujímavé neponúkol a prišlo mi, že sa tvorcovia začínajú dosť opakovať som už bol pri očakávaní najnovšieho pokračovania radšej trochu opatrný a ešte pri takejto epickej dĺžke, ale vôbec nebolo treba, párne diely sa mi tu páčia viac, než tie predchádzajúce. Neviem, či táto stopáž bola až tak nevyhnutná, možno od opakovaných pozretí trochu odradí, ale to nič nemení na tom, že som sa tu vôbec nenudil, čo ma teda prekvapilo, stále sa tu niečo deje, menia sa lokácie, prakticky je film rozdelený na niekoľko kapitol v odlišnom prostredí, ktoré majú svojho záporáka alebo výraznú postavu, no hlavne už John Wick konečne vie, čo má urobiť, aby sa z tejto nepríjemnej situácie dostal a tak na rozdiel od predchádzajúceho dielu ma aj zaujímalo, ako sa to bude celé vyvíjať. A navyše je tu niekoľko mojich obľúbených prvkov, ktoré mám v akčnom žánri veľmi rád, hlavne taký ten samurajský kódex, kedy sa aj vzájomní nepriatelia môžu rešpektovať a niekedy si aj pomôcť. S obsadením som tentoraz teda mimoriadne spokojný, okrem klasickej zostavy siahli po asi tých najlepších, čo mohli a tak je tu Donnie Yen, ktorý je už roky môj veľký obľúbenec a je to presne ten typ záporáka a zároveň priateľa, ktorého mám veľmi rád, k tomu Scott Adkins v dosť nezvyklej úlohe, ale tohto svojho záporáka si užil a ešte k tomu Hirojuki Sanada, ktorý ťahá prvú fázu filmu. A aj záporák Bill Skarsgård to dobre zahral a je dostatočne nepríjemný, aby som sa tešil na záverečné zúčtovanie. Ale keďže to nie je žiadny bojovník, jeho pravou rukou je talentovaný Marko Zaror. A bavil ma aj bojovník so psom, ktorý má tiež zaujímavú postavu. A teraz už k samotnej akcii, ktorá je perfektná. Je jej tu plno, všetky akčné sekvencie sú už očakávane skvelo, ale aj celkom nápadito natočené a plne prehľadné, ale aj poriadne dlhé. A možno aj preto to už nestojí takmer len na samotnom Wickovi, ale je to viac tímová akcia a každý dostane veľa priestoru sa predviesť. Už úvod v Osake je jedna z najlepších akčných scén celej série, tá spolupráca Reevesa, Sanady a jeho filmovej dcéry je úplne okulahodiaca, ale cez niekoľko ďaľších akčných scén sa dostaneme až k úžasnému finále, ktoré je bezpochyby vrchol celej série. To sú prakticky štyri úplne odlišné dlhé akčné scény hneď za sebou. Vynikajúce Shanzelize, kde tá kombinácia bitiek, prestreliek a havárií už asi nemohla byť lepšia, parádna akcia z herného pohľadu a ešte celá akcia na schodoch. Toto sa nesmierne vydarilo a veľmi som si to užíval. Vizuálne a technicky je to opäť špičková kvalita a často sa vydarí aj výber hudby, to je radosť pozerať. Takže ja som veľmi spokojný, nečakal som až takto dobré pokračovanie s takouto skvelou akciou a ešte to uzavrie aj výborný záver, takže by to bol veľmi dôstojný záver série. Ak teda skutočne bude. 83% ()

Douglas 

všechny recenze uživatele

Z JOHNA WICKA: KAPITOLY 4 jsem vycházel okouzlen - po celých 159 minut narativní akce nejenže přicházel s novými nápady, ale hlavně v plné míře rozvinul pro mě doposud spíše opomíjený či podpovrchový aspekt série: emocionální rovinu nezávislou na pouhé síti intrik, komplimentů a postupně rozšiřovaných pravidel. Nejenže je totiž navzdory své velkoleposti čtvrtý WICK podle mého co do vztahů mezi postavami neobvykle komorní film, ale především lze v jeho případě mluvit o svého druhu dovedně rozvíjené eseji o přátelství - strukturované do příběhu čtyř paralelních protagonistů, a sice Wicka, Caina, Nikoho - a Winstona. Detailněji se o tom, stejně jako o konstrukci akčních scén analytičtěji rozepisuji po čase zase na Poznámkách. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (27)

Související novinky

Keanu Reeves si zahraje v komedii od Jonaha Hilla

Keanu Reeves si zahraje v komedii od Jonaha Hilla

08.03.2024

Tuhle kombinaci by nejspíš čekal málokdo. Keanu Reeves (The Matrix Resurrections), herec téměř univerzálně milovaný napříč všemi cílovými skupinami, však už loni přislíbil svou účast na nadcházejícím… (více)

Ballerina přitančí s ročním zpožděním

Ballerina přitančí s ročním zpožděním

22.02.2024

Fanoušci zabijáka Johna Wicka a herečky Any de Armas budou muset zatlačit slzu zklamání, na jejich společné akční dobrodružství si budou nakonec muset počkat výrazně déle. Dlouho připravovaný a mimo… (více)

Krásné svátky a PF 2024

Krásné svátky a PF 2024

24.12.2023

Nebýt přesunu druhé Duny na jaro 2024, byl by uplynulý filmový rok výjimečný. I přesto ale byl skvělý, plný filmových překvapení. Tím největším byl “selfmade fenomén” sociálních sítí Barbenheimer,… (více)

Keanu Reeves si přál ve Wickovi definitivní smrt

Keanu Reeves si přál ve Wickovi definitivní smrt

19.09.2023

Jak poznáte, že už má herec nějaké role plné zuby? Tak třeba tak, že při natáčení na kolenou prosí režiséra, aby ho zabil. Tedy alespoň ve filmu. Přesně to byl údajně případ Keanu Reevese (Matrix,… (více)

Reklama

Reklama