Reklama

Reklama

Po zmrzačení jediné přeživší Victorie Heyes (Samantha Scaffidi) a spáchání sebevraždy při policejní konfrontaci je Art (David Howard Thornton) o rok později vzkříšen zlověstnou bytostí a na halloweenskou noc začne hon na dva nic netušící sourozence v oblasti Miles County. (TommyZR)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (146)

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Oživili klauna, furt mám z toho trauma.“ Pocta osmdesátkovým krvákům, brakovým i hororové klasice. Zpočátku vymazlená, od vstupu do Domu hrůzy bohužel přepálená infantilní taškařice, beroucí sama sebe kdovíproč smrtelně vážně a samolibě porušující vlastní zákony střevního univerza (viz nesmyslné vražení tátova meče do špatného břicha). ARTOVO OKÉNKO: [][] Damien Leone coby scenáristický klaun je A) Sympatický. Ale sadista, neznalý rčení „všeho s mírou“. B) Čistotný. Už vím, proč radši peru doma. C) Hravý. Ale líný myslet, neb holčičku LoliArt vidí v prádelně pouze klaun (je to jen jeho fantazie), jindy ji vidí všichni. WTF? D) Rozverný. Čtverák, který všechny nápady pro 16 epizod seriálu zkouší nacpat do klaunova pytle v „krátkometrážní“ dvojce. E) Nesmrtelný. Zabít ho lze jen umlácením tupým scénářem. [][] Lovím z pytle... jen tři mrňavé kloboučky. OT z 27.3.: „Hele, ty jedna hororová Faustko, v předmanželské smlouvě jsi slíbila střídat žánry. Doufám, že dnes už si dáme něco artového?“ „Jasně, miláčku můj náročný, dnes bude Art.“ ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Po průměrné jedničce přeci jen posun o stupeň výše. Klaun se tentokrát naplno stylizoval do rozjuchaného Freddyho, a tak scény s ním patří k nejzábavnějším. Výborné byly snové pasáže, především ta první, která by obstála sama o sobě. Líbil se mi i lehce surrealistický závěr, i když ohledně hlavních postav jsem měl přeci jen trochu jinou představu. Nejhorší byl spratek, žirafí krk, Jonathan, a tak jsem celou dobu čekal, kdy bude vyvržen. Gore solidní, i když nic, co bychom doposud ve filmech neviděli.. Zprávy o údajném zvracení diváků tedy byly, jak se dalo čekat, pouze reklamní trik. Asi nejlepší bylo skalpování zakončené porcováním, k popukání pobavilo krmení matičky kaší. Škoda, že třeba takové bičování nedosáhlo alespoň kvalit jako ve Fulciho Bráně do záhrobí. Solidnímu vizuálu dominovaly argentovské červená a modrá, výborně byla zvolená hudba nejen na večírku. Anžto jsem nečekal nic mimořádného, jsem spokojen. ()

Reklama

AffectedFace 

všechny recenze uživatele

Terrifier 2 překračuje všechny hranice a tahá diváka do světa plného gore a hnusu! Love IT! Dream sekvence připomene (teda aspoň za mě) Tarantinovi kontroverzní přestřelky (viz. Django Candyland Shootout) a postelová scéna překračuje všechny hranice filmařství a dodává až dalo by se říci směšnou gore-fest podívanou, kterou jste ještě neviděli! Jednoduše se pokusím popsat většinu filmu: skalpovat, rozstřílet, rozmrdat, nasypat sůl na holej mozek, rozbodat, ustřihnout přirození, roztrhnout lebku na sračky, že z toho potečou všechny možný prasečiny = mňaminka pro gore milovníky (a to jsem nenapsal všechno!). Přesto Terrifierovi s čistou hlavou pět hvězd dát nemůžu, protože se přece jenom jedná o nataženou amatérštinu, která se snaží hrát na celovečerák (to dokazuje většina scén - táhnoucích se bezduše dialogů, stopáž 90 minut by bohatě stačila, jako u původního počinu). Mít to budget třeba nového shit Halloweenu ENDS, jednalo by se o jeden z nejlepších gore slasherů všech dob! Jednoduchost ve které si budete libovat, pokud máte silnější žaludek! Čisté čtyři za tohle divadílko s radostí dám. ()

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele

Damien Leone si v pokračování ukousl velké sousto. Stopáž 140 minut je sakra znát. Dramaturgie není dobrá, ale je to na úrovni béčkových hororů. A mě by to nevadilo, však je to snímek o vraždícím klaunovy, ale ten film chce být veledílo, kterým nemůže být a nemá šanci. Ano má to i přes svůj minirozpočet hezký záběry, pěknou estetiku a oblíbil jsem si styl, jak snímek vypadá. Ta pocta hororů z 80.-90. let je znát. Obraz je schválně zrnitější a zvukově to připomene například Carpenterův Halloween. Tohle se mi líbí. Jenže Leone se snaží udělat z Terrifier 2 ambicióznější dílo oproti obyčejné vyvražďovačce v jedničce. A mě by to (opět opakuji) nevadilo, ale ke konci je toho opravdu moc. Příběh ani nedává smysl (hlavní hrdinka měla divného tátu, který má nějakou spojitost s klaunem Artem a film Vám to vůbec nevysvětlí... co má být sakra ten meč??), ke konci ten film dokonce na mě působil trochu trapně. Kvůli dvou věcem. Za prvé je to uměle natahovaný a ani jednou film nešlápne na plyn a jede si to pořád svoje pomalejší tempo. A za druhé to má ke konci skoro až dá se říct fantasy prvek. A nelíbilo se mi to. Nelíbila se mi ani ta malá holka od Arta (absolutně nechápu o co tady šlo a proč nebyla v jedničce). A raději se nechci ani rozepisovat o Vicky, která jako jediná přežila brutální řádění klauna Arta z jedničky. Terrifier 2 není špatný film, možná tady působím hodně negativně, ale bavilo mě to a je to fajn hororová podívaná. Jenže Leone dělá z toho něco, co je naprosto zbytečný a divně překombinovaný. Na třetí díl se těším, ale Leone prosím tě, už to nepřeháněj se scénářem přidej plyn a uber stopáž. Potom to bude o mnohem snesitelnější. P.S. Scéna cca v půlce filmu, kdy Art zmasakruje jednu holku, byla nejvíc over the top. Masakr. 6/10 ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Feeling tohoto pokračovania, sa z vyvražďovačky presúva do epickejších rozmerov, posúvajúc celý tento fenomén ďalej. Kam? To nám možno prezradí, po veľkom úspechu dvojky v amerických kinách, možno hneď niekoľko pokračovaní. A zrejme s ešte dlhšou minutážou, väčšou dávkou krvi a ľudských ostatkov. Tento snímoček, ho totižto ponúka v krystalicky čistej podobe. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (15)

  • Vzhledem k tomu, že Lauren LaVera (Sienna) je trénovaná v bojových uměních, dělala ve filmu všechny své kaskadérské kousky sama. (noelcoward73)

Reklama

Reklama