Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Psal se rok 1916 a zdálo se, že na straně mladičkého Rannulpha Junuha jsou všichni svatí. V Savannah, ve městě kde žil, byl golf milovaným sportem a on se s golfovou holí v ruce snad narodil. Pak přišel povolávací rozkaz a ze zákopů I. světové války se vrátil zcela jiný mladík. Jako by mu utrpení, kterého byl svědkem, stálo v nastoupené cestě. Opustil svou dívku Adele, někdejší dům i golfové hřiště a obklopil se lidmi stejně ztracenými v životě jako on sám. Léta plynula, a z Adele se stala dědička rozsáhlého, jenže krachujícího golfového komplexu. V době hospodářské krize je pro ni uspořádání velkého turnaje jedinou záchranou. Dva velké hráče - Hardyho Greavese a Bobby Jonese - získala. Chyběl jí jen domácí soupeř. Nebylo jednoduché Rannulpha přesvědčit, aby nastoupil. Nikdo mu moc šancí nedával. Opravdu v něj věřil jen malý Hardy. Ten se s odstupem času stal vypravěčem příběhu o třech turnajových dnech, v nichž se v Savannah objevil golfový "anděl strážný" jménem Bagger Vance, aby vrátil život svému chráněnci Rannulphovi a poznamenal osudy všech přítomných. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (424)

Hild 

všechny recenze uživatele

Copak můžu dát jiné hodnocení? Film určen přesně pro mě, já tento typ filmů miluji. Brilantní režie Roberta Redforda, krásný a dojemný snímek, který se svou atmosférou dotkl až mého srdce. Golf ve filmu není to nejdůležitější, ve filmu je nádherně zobrazena hospodářská krize, především její důsledky na obyčejný lid, jak moc je důležité najít v něčem světlo, najít alespoň malou naději. Objevuje se zde hned několik věcí, které jsou aktuální i v dnešní době a to právě v maličkostech, které si mě naprosto získaly (pohled Hardyho na svého otce). Výborné herecké obsazení, Willa Smithe jsem nikdy neviděla v lepší roli. Film, který si jistě ještě několikrát pustím. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Je to vždy jako zázrak, když do sebe všechny kousky zapadnou v dokonalé harmonii a z plátna či obrazovky vás zasáhne skutečná filmová magie. Jako v tomto pozvolna plynoucím, zdánlivě prostém, příběhu, který zdaleka není jen o golfu a kde se zpočátku banální a plytká moudra postupně mění v dech beroucí poezii. ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

Scénář - Jeremy Leven. Kamera - Michael Ballhaus. Hudba - Rachel Portman. Jedná se o poslední film, ve kterém se objeví Jack Lemmon.... V hlavních rolích se původně měla objevit dvojice Morgan Freeman a sám režisér Robert Redford. Nakonec ale Redford rozhodl, že bude pro úspěch filmu lepší mladá herecká dvojice. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Legenda o slávnom návrate je veľmi subtílny film. Nič moc sa v ňom neodohraje, polovicu filmu sledujeme, kedy sa Damonova postava rozhodne ísť na turnaj a druhú sledujeme priebeh onoho turnaja. Film je hollywoodsky nablýskaný, predvídateľný, vedú sa vzletné reči a mnohí diváci si aj poplačú. Na mňa to týmto spôsobom neúčinkovalo, každopádne 2 hodiny jeho sledovania neľutujem. Nie je to film Miramaxu? Možno keby to bol tenisový, bedmintonový, alebo pingpongový turnaj.... ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Redford sa predviedol. Som ale rád, že sa sem nasilu nepchal, lebo práve mladí herci dávali filmu svoje čaro. A vôbec, celý príbeh má taký pomyselný, čarovný podtón a jeho rozprávanie je perfektne spracované. Hlavne má základ v príjemnom a ničím nerušenom deji, ktorého priebeh plynie ako po masle a ani nebudete veriť a bude koniec. Primeraná dávka elegantného humoru, štipka romantiky, kvapka zdramatizovania v športovom duchu, jednoducho pre spríjemnenie pekných chvíľok doporučujem! 85%. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (18)

  • Jack Lemmon není v závěrečných titulkách. (ČSFD)
  • Scéna, kde Rannulph Junuh (Matt Damon) žiada kvôli jeho vlastnej chybe pre seba trest, odráža skutočnú udalosť v živote Bobbyho Jonesa. (misterz)
  • Matt Damon (Rannulph Junuh) se při natáčení zranil - sice ne těžce, ale vcelku nepříjemně: "Hrát golf není žádná hračka. Uvolnil jsem si při tom žebro - švihal jsem dost prudce a jednou jsem holí praštil místo do míčku do země. No a tělo pokračovalo dál, zatímco paže se zasekla na místě. Bylo to fakt ošklivý. Poslední měsíc natáčení u mě musel při každém úderu stát chiropraktik. Vždycky když jsem upadl, uvolnilo se mi žebro a strašlivě to bolelo. Štáb moc dobře věděl, ve které vázi úderu se zhroutím, takže točil odpal jen do určitého momentu. Já se pak chvilku svíjel na zemi a ten chlápek ke mně přišel a dloubnutím mi strčil žebro, kam patří. Pak mi řekli: 'Sjedeme to ještě jednou.'" (NIRO)

Reklama

Reklama