Reklama

Reklama

Prvok, Šampón, Tečka a Karel

  • Slovensko Prvok, Šampón, Tečka a Karel (více)
Trailer 2
Česko, 2021, 118 min (Alternativní 112 min)

Režie:

Patrik Hartl

Předloha:

Patrik Hartl (kniha)

Scénář:

Patrik Hartl

Kamera:

Tomáš Sysel

Hrají:

Martin Pechlát, David Švehlík, Hynek Čermák, Martin Hofmann, Jana Kolesárová, Zuzana Norisová, Kristýna Boková, Petra Polnišová, Daniela Kolářová (více)
(další profese)

Obsahy(1)

V příběhu Prvoka, Šampóna, Tečky a Karla si čtyři kamarádi ve středním věku přiznají, že nežijí tak, jak si představovali. A rozhodnou se vyřešit svou krizi provokativní hrou a plněním odvážných úkolů. Jak čtyřicátník zjistí, jestli je opravdovej chlap? Jak zabrání korozi svých ideálů, rozplynutí snů a scvrkávání varlat? Prvok, Šampón, Tečka a Karel se pokusí najít v sobě odvahu udělat pořádnou kravinu jako zamlada. Nebo aspoň odvahu za všech okolností říkat to, co si opravdu myslí. Kdo splní úkol, není sráč… (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (636)

Fr 

všechny recenze uživatele

„A KDO TO PORUŠÍ JE SRÁČ…“   Konečně film o chlapech a (snad) pro chlapy (jakože bysme mu mohli rozumět…). Navíc je takovej normální (scénář, herci mluvěj jako lidi…), a stejně, jako je zajímavý obsazení hlavních postav, baví mě, kolik si tady štěkne známejch herců. Hartl jako režisér překvapil… Bohužel na víc hvězd to není. Vono toho v tom filmu víc není…      /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennou knihu, kterou v roce 2012 napsal Patrik Hartl, neznám. 2.) Miluju výzvy!  ///                  PŘÍBĚH  ****  HUMOR  *  AKCE  ne  NAPĚTÍ  * ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

Patrik Hartl očividně není jen talentovaný pisálek a člověk který se rád směje, ale i schopný režisér. Filmový přepis jeho vlastního bestselleru 'Prvok, Šampon, Tečka a Karel' je na první pohled taková ta klasická česká komedie o krizi středního věku, která jede dle předem danýho schématu, má lacinou dramaturgii (byť rozpočet přesáhl neuvěřitelnejch 40 melounů), a je záměrně určena pro specifickou diváckou cílovku. Samozřejmě, i tenhle snímek je jeden velkej stereotyp – jenže od těch nevkusnejch tuzemskejch braků se odlišuje tím, jak důvtipně využívá scenáristický berličky, příběhová klišé, epizodické vypravování, a motiv existenciální frustrace mužského pohlaví. K současným výplodům český kinematografie jsem mnohdy shovívavější, ale tady to ani kupodivu není potřeba, protože 'Prvok, Šampon, Tečka a Karel' naprosto neironicky má kvality plnohodnotný dramedie – za což v dobrým slova smyslu mohou i výkony sympatickýho ústředního kvarteta – a já jsem za to jedině rád, přestože jsem to za žádnou cenu nečekal. Skvělá oddechovka. Sledování v kolektivu výhodou. ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Čistá realita dnešních mezilidských vztahů. Absolutní pesimismus, deprese, bez jediného náznaku světlejších, nebo naivních nadějí. Jediný podobně upřímný a depresivní film v našich luzích a hájích byly Sněženky a machři po 25 letech, které jste nemilosrdně ztrhali, přitom ukazují úplně stejnou realitu. Dlouho mi nebylo z filmu respektive z jeho obsahu takhle fyzicky zle. Svíral se mi žaludek a chtělo se mi zvracet. Protože to, co jsem ve filmu viděl, jsem si doslova zažil. Takže dost nepříjemný zážitek. Oceňuju na Hartlovi výběr úplně všech herců, každá malá role někdo známý nebo významný. Ultimátní depresivní konec se nenosí. Smrt postavy po její nápravě jsem psal před 20 lety ve scénářích na základní škole. Svět si zaslouží naději Hartle. Velké plus v té depresivní jízdě je plejáda nádherných hereček, od mladých zajíčků po ultimátní milfky. Z tý mladý policajtky jsem byl dobře odvařenej. BTW Čermák by měl přestat hrát role tupých mlátiček kterým nestojí péro, nebo se z tý škatulky nevyhrabe. Režijně jeden z nejkvalitnějších filmů u nás za poslední roky, ale jeho obsah a pointa až moc bezvýchodná. 60%. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Jsou tu vsechny stereotypy filmovych valek pohlavi. Muzi komplikovani, ale v jadri cestni, kterym nejde o penize, ale o vernost idealu mladi. Sice dozravaji dlouho, ale mysli to dobre. Sazi se na humor okolo varlat. Skoda, ze v zaveru vse jak je u nas zvykem sklouzava do melodramatu s moralnim kazanim. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Absolutně jsem to nečekal, ale opravdu lituju toho, že nemůžu dát vyšší hodnocení. Tohle jen jeden z mála příkladů, kdy je film jelpší než kniha, která je více banální a připomíná spotřební literaturu, snímek ty současné, pořád stejné a odnikud nikam se potácející české filmy moc nepřipomíná. Má postavy, co nepřipomínají karikatury, děj, který někam směřuje, únosný humor a hlavně díky vynikajícím hercům (Hofmann, Švehlík), vyniknou i vážné situace, čehož se v knize nedočkáte. Kdyby film byl o chloupek lepší a neměl určité okamžiky, které připomínají výše zmiňované spotřební komedie a hrubě se odklánějí od knižní předlohy (Šampónův poslední úkol), mohl by Patrik Hartl, kterému jsem po skoro desetileté režisérské pauze moc nevěřil, být spokojen mnohem více. 70%. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (27)

  • Natáčelo se také v Nemocnici Na Františku a v pražském IKEMU. (Winster)
  • Film obsahuje scénu, kdy je Prvok (Martin Pechlát) přijatý jako učitel do mateřské školy. Ředitelka mu dokonce řekne, že je vhodný kandidát, jelikož má pedagogické vzdělání. Ve skutečnosti ale postava Prvoka trpí vadou řeči a s tou by ho na pedagogickou školu a tudíž ani do mateřské školy jako učitele nepřijali. (Scelleton)

Související novinky

Podzimní VOD novinky na CANAL+

Podzimní VOD novinky na CANAL+

19.10.2023

Vypadá to, že babí léto je za námi a teplé počasí se s námi letos už definitivně rozloučilo, takže pokud hledáte způsob, jak trávit chladnější podzimní večery, máme pro vás pár tipů na filmy a… (více)

Reklama

Reklama