Reklama

Reklama

Cestovatelé v čase dorazí z roku 2051, aby doručili důležitý vzkaz: ve 30 let vzdálené budoucnosti lidstvo prohrává válku proti smrtícímu mimozemskému druhu. Jedinou nadějí na přežití je přenést vojáky i civilisty do budoucnosti, aby se zapojili do boje. Dan Forester, odhodlaný zachránit svět pro svou dceru, se spojí s geniální vědkyní a svým odcizeným otcem, aby zvrátil osud planety. (Prime Video)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (612)

topr harley 

všechny recenze uživatele

Svěží vítr mezi aktuální scifi tvorbou. Na VOD sítích se momentálně objevují desítky novinek ročně, ale málo u kterých by se dalo mluvit o nějaké kvalitě. Naproti tomu Tomorrow War má super obsazení, rychlý děj a i přes delší stopáž jsem se u filmu nenudil. Kvalitní příběh rychle odsýpal a nikomu necpal různé politické moderní hovadiny. Prostě dostal jsem přesně to, co bych od áčkového scifi akčňáku čekal. Za mě rozhodně spokojenost. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Jak již tu zmiňoval Evil, vykašlete se na logiku a užijte si show. Já v tom mouchy nehledal a první polovina filmu, připomínajíce můj oblíbený film Na Hraně Zítřka se nesla velkolepě v duchu pěti hvězd. Dílo pokazil až zvrat kdesi za polovinou, kdy nejprve úplně vypadne z tempa a následně v druhé části scénáristům začnou pomalu docházet nápady. Prostor tedy dostává nezbytné rodinné lepidlo se snahou zahrát trochu na pocity a hned za tím následuje marný pokus s tím, jak film co nejsložitěji ukončit. Půjčili si tedy několik nápadů například z filmu Prometheus a vyslali hlavní hrdiny na Arktidu. Na mě však konec příliš nefungoval a je naprosto nesrovnatelný s nabitou první půlí. Snímek tak bohužel v závěru ztrácí celou hvězdu a pokazí celkový dojem. Snaha o tvorbu nového kultu tak příliš nevyšla a věřím, že se na film brzy zapomene. Přes všechnu kritiku druhé půle jsou to stále solidní čtyři hvězdy. 78% PS: Snímek se mi dnes po sledování promítnul do snu a já tak strávil část večera snaze vyhnout se odvodu. ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Čiré klučičí potěšení, nadšenecké béčko napěchovaný vším, co máme v žánru akčního sci-fi nejraději. Lidské postavy s úpřimnými emocemi nabitými vztahy, na nich nepředvídatelně a bohatě gradující dějový vývoj, umístěný do atraktivního fantaskního světa, s delikátně říznou akcí a vypečeně hnusnými mimozemšťany. Chytře a se srdcem napsané i zrežírované, lišácky skrývajíc svůj um za falešnou maskou laciné brakovosti. Nejlepší emmerichovina bez Emmericha. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Chris Pratt má za sebou misi v Iráku, je tak trochu vědec a tak trochu učitel. A otec malé holčičky. A ví, že za pár desítek let napadnou Zemi nepřátelští mimozemšťané. Lidé zoufale prohrávají a nějakého hlavouna napadne, že by se do války mohli posílat rekruty, které válečné časy teprve čekají. A zrovna přichází i Prattova chvíle. Nápad na rekrutování vojáků z minulosti do budoucí války je poměrně neotřelý a docela se s ním po určitou dobu solidně pracuje. Zhruba hodinku před koncem se to ale začne bořit, řešení letitého boje přináší vlastně náhoda. Vláda má pásku na očích, zachránit svět nakonec musí poslepovaná banda mnohdy bez vojenských zkušeností. Tvůrci si berou inspiraci v podstatě napříč žánry, a sic jejich mimozemšťané vypadají poměrně originálně a řežba je to občas velice slušná, postavy jsou nezajímavé a nápady dojdou velmi brzy. Je to moc ukecané, chybí humor i skutečné emoce, roztahané scény měli tvůrci prostříhat. Pratt nudil, černoši otravovali, Yvonne Strahovski naopak k nakousnutí. Režie Chrise McKaye prostě nemá nijak výrazný styl a nedonutí vypnout mozek díky jakési přirozené lehkosti a na druhé straně údernosti jako u jiných tvůrců. Přesto tři až čtyři hvězdy. ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Velká filmová loupež, která úspěšně vykrádá Vetřelce, Terminátora (a všechny jejich deriváty) Věc, Na hraně zítřka, Vodní svět, Útok z hlubin a bůhvíkolik dalších snímků. Je nacpaná pitomostmi a sledovat ji lze s potěšením jen pokud jakoukoliv logiku hodíte za hlavu, nevadí vám přehršle rodinných hodnot v jedné z hlavních rolí a přistoupíte na to, že svět bude zase jednou zachráněn mj. i za pomoci  podivínských amerických středoškoláků s vášní pro sopečné erupce. Na druhé straně má snímek více než slušné a dobře hrající obsazení, celý ten mišmaš kupodivu dobře drží pohromadě a svižně odsýpá a co hlavně - jako hlavní trumf vlastní - troufnu si říci - nejvymazlenější mimozemské monstrum poslední dekády, na jehož eskapády je opravdu radost pohledět. Suma sumárum jsem se skutečně dobře pobavil a více než 2 hodiny ve společnosti bělohrotů utekly jako voda - 3,5*, s klidným svědomím zaokrouhlených nahoru. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (6)

  • V čase cca 0:06:45 je vidět fotbalový zápas, kde žlutí útočí. Útočník Peralta s číslem 18 už je evidentně za polovinou hřiště (za středovým kruhem, který je vidět i za jeho zády). Pak ale přichází střih (efekt příchodu bojovníků z budoucnosti) a je vidět, že tento hráč se ke středovému kruhu teprve blíží (přímo v středovém kruhu dochází ke zhmotnění bojovníků budoucnosti). (HonzaR.)
  • V čase 44:45 má Dan (Chris Pratt) najít 12 modrých ampulí. Ve skutečnosti jich je ale 15. (SniperG1)

Související novinky

Amazon ve velkém rozjíždí investice do obsahu

Amazon ve velkém rozjíždí investice do obsahu

05.02.2022

Když Amazon oznámil poslední finanční výsledky, podstatná sekce ohlášení náležela audiovizuální zábavě, která je pro firmu čím dál podstatnější. Za filmy, seriály a hudbu loni utratila 13 miliard… (více)

Mission: Impossible 7 a 8 se znovu odkládají

Mission: Impossible 7 a 8 se znovu odkládají

21.01.2022

Skoro to začíná vypadat, že se pokračování ze série Mission: Impossible už nikdy nedočkáme. Po několika odkladech a přerušování produkce z důvodu pandemie totiž přichází další smutná zpráva. Studio… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

Sci-fi Chrise Pratta míří na Amazon

Sci-fi Chrise Pratta míří na Amazon

08.04.2021

Další špatná zpráva pro letní sezónu v kinech – sci-fi blockbuster The Tomorrow War s Chrisem Prattem totiž po dohodě zamíří na streamovací službu Prime Video od Amazonu. Snímek původně zaštiťovalo… (více)

Reklama

Reklama