Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Stagnující kariéra kdysi vynikajícího novináře Johna McWhirtera dostává nečekaný impuls, když díky svým stále dobrým kontaktům zjistí, že za nedávnou politickou vraždou jsou palestinští teroristé. Stárnoucí unavený muž, který se dívá na dno skleničky častěji, než je zdrávo, vyhoví žádosti svých někdejších studentských přátel a ubytuje u sebe načas neznámou ženu. Ta však skrývá tajemství, které zásadním způsobem ovlivní jeho práci a posléze i život. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Tento film má jediný problém. A to ten, že je naprosto tuctový ve všech směrech. Investigativnímu, ale trochu zestárlému novináři se dostane do rukou reportáž, díky které mu začne jít o život. Námět přitom není špatný. Teda pokud skousnete to, že teroristi pocházejí z Palestiny. Režisér John Bradshaw si s filmem pohrává poměrně umě a snaží se z nedbale napsaného scénáře vymačkat co nejvíc. Hustota atmosféry napětí je na poměrně sympatickém čísle a tempo vyprávění má rychlé obrátky, takže něco čemu se říká nuda, rozhodně nehrozí. Bohužel se do filmu občas nehodí scény, ve kterých se střílí a nebo "vyslýchá". Dělá to tak z "kancelářského" thrilleru tak trochu zbytečnou krvavou lázeň. Z Freda Warda v hlavní roli vyřazuje určité charisma a herecký výkon taky není špatný. Konec je na jednu stranu překvapující, ale na tu druhou jsem přece jenom musel přivřít oči, abych neviděl to, co už jsem viděl několikrát. Tuctový thriller, který za týden vypaří z hlavy jako pára. ()

Skip 

všechny recenze uživatele

Takhle pitomý film jsem už dlouho neviděl. Absolutně o ničem, jen ztráta času. A aby byl jako teda drsnej, tak scénárista nechal párkrát říct herce "kruva", což vyznělo vyloženě směšně. ()

Reklama

Reklama