Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hrdinové tohoto filmu rozhodně nevypadají jako hvězdy typu Julie Robertsové či Hugha Granta. Jsou to obyčejní lidé ze zemědělských oblastí Belgie. Obyčejní a přesto výjimeční. Jim pak vévodí pozoruhodná postavička venkovského fotografa, jenž se snaží za každou cenu pozdvihnout životní úroveň. Vybere si nesnadnou cestu - nejjednodušší variantou, jak dosáhnout kýženého výsledku, je zapsat se do Guinessovy knihy rekordů. A to v disciplínách věru nezvyklých - hodem kamenem do dálky a otvíráním dveří. Film byl natočen podle skutečných událostí. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Společenská satira z chudého Valonska. Vše se točí kolem ústřední postavy - rodinného tyrana Rogera (zajímavý výkon Benoîta Poelvoord, za nějž si tento herec odnesl hlavní cenu belgickém festivalu Joseph Plateau Awards), jenž se napevno rozhodl něco provést se svojí nezáviděníhodnou situací. Film zdobí i jeho nápaditá černobílá estetika a uměle vyvolaná "nečasová" atmosféra zemědělského Valonska. ()

jondzavid 

všechny recenze uživatele

Aj keby tento film bol farebný, nepodarilo by sa mu takisto zakryť čiernobielosť charakterov. B.Mariage k svojej malomestskej satire pristupuje však aj s dávkou osobitej poetiky a tým dodáva filmu viac životnosti. Komické situácie striedajú tragické, sociálna kritika sa miesi s absurdným humorom, obyčajní ľudia sa stávajú neobyčajnými a láskavý pohľad strieda šialenstvo bezvýchodiskovosti. Viacero úžasných detailov (nádherné zábery motorkových výprav otca a dcéry, postava holubiara) sa miesia s prízemnosťou obyčajnosti dotiahnutej až na hranicu znesiteľnosti (rekord. krčma). V celku film zapôsobí, ale u mňa patrí do kategórie príjemné na jedno pozretie, ale nič mimoriadne. ()

Reklama

Reklama