Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rok 811 nášho letopočtu. Runa (Moa Enqvist Stefansdotter) žije so svojou sestrou, matkou a starým otcom v odľahlom dome uprostred hustého lesa. Rodina prechádza ťažkými časmi a nádej je iba na otcovi, ktorý sa stále nevracia z námornej plavby. Keď už stratia nádej, že ho znovu uvidia, vráti sa, ale úplne iný. Runa sa snaží prísť na to, čo sa s ním stalo, a ako sú s tým spojené podivné stvorenia, ktoré sa pravidelne objavujú v lese... (dixx)

(více)

Recenze (4)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Objektivně je to nuda a nízké hodnocení docela chápu. Tady se totiž celou dobu na něco čeká a když se toho divák nakonec dočká, jsou z toho spíš rozpaky. Nicméně mě se líbilo, že za pár švédských kováků režisér dokázal vystřihnout dobovou atmosféru jak vyšitou a navrch přidal krásně tajemné prostředí švédských lesů. Že tyto atributy nedokázal zcela využít je věc druhá. K průměrnému hodnocení mě nakonec dotlačila hlavní hrdinka, která sice není bůhvíco, ale má něco do sebe a hrát také umí. 50% ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

O některých pomalých, zádumčivých, dušezpytných filmech plných všelijakých symbolismů a jinotajů, se běžný (=jednodušší) divák vyjádří, že "jsou o ničem", protože je svou omezenou mozkovou kapacitou nedokáže vstřebat, nebo protože mluví jinou filmovou řečí než které on rozumí a kterou má v oblibě. To není tenhle případ. A pak jsou filmy, které si naoko hrají na cosi jiného, netradičního, snaží se o tajuplnou atmosféru, jsou plné dlouhých a pomalých záběrů a všelijakých jakoby významných pohledů a žvástů a rádoby mysteriózních scén, ale přitom jsou zoufale banální, trapně melodramatické, infantilní, povrchní a uvnitř prázdné jako pšouk. A to je přesně tenhle případ. Celá tahle otravně zdlouhavá, sterilní, vyumělkovaná záležitost s otřesnými kostýmy a ochotnickými herci mi připomínala nějakou inscenaci ČT pro děti a mládež. A neumětelský, nechtěně zábavný pokus o závěrečnou rubačku s vikinskými zombiemi je kule... no, spíš mozkorvoucí. A navíc - švédský film hraný Švédkami a Švédy, odehrávající se ve staré pohanské Skandinávii a přesto mluvený v angličtině, si plným právem zaslouží nálepku "na efekt vyrobená komerční sračka" (a ještě k tomu brutálně nepovedená). Ehh, to jsem si krásně zchladil žáhu. Ale ty dvě hodiny života mi to už nevrátí. ()

Reklama

xzajox 

všechny recenze uživatele

Švédske lesy cez deň, švédske lesy v noci. Záhadná atmosféra a pomalé, ale fakt pomalé gradovanie napätia s tým, že v pozadí sa neustále niečo zlé skrýva. Slepý dedo, matka, veľká dcéra, malá dcéra. Čakajú, kedy sa ich otec vráti z vikingskej výpravy. Je preč už dva roky a ony ako tak prežívajú. Potom nájdu raneného bojovníka a dozvedia sa pár vecí o tatkovi. Super, tešíme sa, no niečo stále nie je v poriadku... Verím, že divák, ktorý má rád pomalý vývin deja, trpieť až tak nebude, ale na mňa to bolo moc. Vlastne okrem zopár divných snov a vidín sa nedeje nič extra až do posledných cca 20 minút. A aj tá akcia podľa mňa za veľa nestojí. Musím síce uznať, tvorcovia do toho dali zopár pekných vikingských rekvizít, vierohodné kostýmy a ani herci neboli až takí hrozní až na to, že to ich mumlanie sa nie vždy dalo nazvať angličtinou. Celkovo idea Viking vs Zombie má potenciál a štipku originality. Ale museli by to spracovať oveľa lepšie. Tiež vymyslieť trochu lepší koniec. Slabšie 2* - 44% ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Koprodukční snímek „The Huntress: Rune of the Dead“ rozhodně není z těch, které vás nadchnou svým nadupaným tempem. Ne, tohle je skoro dvě hodiny dlouhý a hlavně pomalý film, kde jde o postupné budování atmosféry a odhalování toho, co se zde děje. Není to vyloženě temně děsivý horor, ale funguje to jako depresivní podívaná o rozpadu rodiny ve specifickém prostředí. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama