Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Za nadvlády Impéria sa Obi-Wan Kenobi vydáva na kľúčovú misiu. (Disney+)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (462)

Lucasion 

všechny recenze uživatele

"The time of the Jedi is over. The fight is done. We lost." Tak dlouho se vyhýbám seriálům, zejména těm ze světa Star Wars. Obi- Wan by byl takový čupr skvělý výlet do nostalgie, kdyby to byl dvouhodinový film namísto seriálu. Ewan McGregor si znovu zopakoval svojí oblíbenou roli, znamenitě si jí užívá a já mu to přeju. Návrat i Haydena Christensena je parádní. Scény, které vás vrátí do Staré Republiky jsou krásnou slzou v oku. Střet těchto dvou postav je velmi emotivní. A samozřejmě důvod, proč se na to všichni koukáme. Ale ta hloupá až debilní omáčka okolo... Postavy jsou tupé, nezajímavé a bez charakteru. Celá linka s Inkvizitorkou je příšerná. Nudná a předvídatelná. Ten seriál má tolik děr, že i švýcarský sýr může závidět. Nabourává oblíbené universum a dělá v něm paseku. Oblíbené "Když jsem Tě opoustěl byl jsem pouhý učedník. Nyní jsem mistr." z roku 1977 vlastně díky tomuhle nedává smysl... Ten střet bratrů, padawana s učitelem, přítele s přítelem je prostě fantastický a všichni jsme ho chtěli. Ale nestojí za šestidílný seriál, který zanechává jen zbytečnou díru v oblíbeném universu. A ti všichni, kdo se těšili na Liama Neesona, který se vrátil do oblíbené role po ještě delší době... To je plivnutí do tváře. Jedna věta? Větší zklamání už to být ani nemůže. "Anakin is gone. I am what remains. - I'm sorry. I'm sorry, Anakin. For all of it. - I am not your failure, Obi-Wan. You didn't kill Anakin Skywalker. I did." (50 %) ()

Kryton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak..*zvuk křupnutí kloubů*..jdu to sepsat. 4h a 23 minut dlouhá reklama na Baby Leiu a nový spinoff Reva the Almighty Sith/Jedi/God. Může někdo Disney říct, ať se vykašle na nostalgii a regulérně si tam začne dávat svoje věci. Tohle je totiž rouhání, když si dáte Kenobiho a celé je to více či méně o dvou jiných postavách, které jsem napsal v tučném. Jen nostalgie a pár hlášek to nezachrání. Je to celé špatně napsané, zrežírované, sestříhané, natrikované (nejvíc ten IMG wallpaper Corusantu :D) a i špatně zahrané. Pokud se zaměříte, tak jen tři herci snesou měřítko a jsou to ti, kteří se nám vrátili - Kenobi, Owen a Anakin. Zbytek přehrává anebo jede totální WTF bomby, kterým kraluje herečka Moses Ingram. Jestli někomu vadilo u poslední série GoT teleporty postav, jejich změny nálad a cílů, tak tady to dostane v komprimované verzi naráz. Od asi třetího dílu jsem to přijmul jako parodii a bavil jsem se královsky. Jen škoda, že to tak nebylo myšleno. Chcete hodnocení OST? Tak tady ani žádná hudba není. Dva anebo tři staré pomrknutí po klasické hudbě - Imperial March a to je vše. Ano Williams udělal titulní hudbu a to je vše. Jako by ty dva tady napsaní se na to vykašlali a prostě jen okopírovali ambientní hudbu z průměrného dílu kriminálky Miami. 0...0/10!!! ()

Reklama

luka4615 

všechny recenze uživatele

Hořké zklamání. Tak tato dvě slova se po zhlédnutí tohoto seriálu vybaví drtivé většině fanoušků Star Wars. Dlouhé roky se čekalo na seriál o osudech Obi-Wana Kenobiho a když jsme se ho konečně dočkali, dostali jsme scénaristicky děravou podívanou s neuvěřitelně fádním příběhem, kde si nuda a nelogičnost navzájem podávají ruce jako staří známí. Tento fakt jde ruku v ruce i s nezajímavou antagonistkou, jejíž motivace jsou zkrátka a jednoduše k smíchu. Tuto smutnou situaci už bohužel nezachrání ani výtečný Ewan McGregor či všudypřítomný fan service (Darth Vader!), jež je nejvíce citelný ve výtečné finální epizodě, která ale bohužel pošramocenou reputaci seriálu nedokáže zvrátit ve svůj prospěch. Tohle se vážně moc nepovedlo, pročež opravdu z celého srdce doufám, že v další sérii (pokud vůbec nějaká bude) se tvůrci ze svých chyb poučí a naservírují nám delikátní seriálový zážitek se vším všudy. (Disney+) „Hello there!” ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Kdyby z těch šesti dílů byl jeden pořádný film, kde se Obi Wan sejde s Darth Vaderem (což od toho nikdo vlastně ani nic jiného nečekal), tak to bude stačit. Disney to ale nestačilo a tak ten příběh tvůrci natáhli na zbytečných šest hodin, kde Obi Wan dělá kromě onoho setkání i řadu naprosto jiných zbytečností. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Pokračování svázaného cyklu příběhu mezi 1-9 epizodou, jsem zvědav, jestli se z toho vůbec někdy dostaneme. Obi-wan asi splnil fandům to, co tak nějak chtěli a očekávali, ale alespoň za mě to nebyla žádná šleha, ke které bych se každý týden rád vracel. Naopak mi trvalo hezkých pár měsíců to usledovat, ačkoliv to má pouhých 6 dílů. Vizuálně se jedná o hezky výpravný seriál, jen to tvůrci až moc přehnali s filmovým zrnem, které v Dolby vision citelně ruší. Počítalo se s minisérií, ale čím dál více prosakují zkazky o druhé sérii, za mě už prosím ne. ()

Galerie (123)

Zajímavosti (55)

  • „Cesta“, která má chránit Jedi a na sílu citlivé děti před zraky Impéria, končí na místě zvaném Jabiim. Toto místo bylo poprvé zmíněno v komiksu „Dark Horse Republic“ z roku 2003 a později se stalo součástí „Star Wars Legends“. Uvedením v Obi-Wanovi se toto místo stává oficiálně kanonické (přestože zmínky od roku 2003 proběhly i v jiných částech světa Star Wars) a poprvé se tato oblast Vnějšího okraje dostala do „live action“. (Veskoslav)

Související novinky

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

05.11.2023

V současné době hraje u studia Disney prim spíše seriálová odnož Star Wars. Poslední celovečerní film jsme v kinech viděli téměř před čtyřmi lety, od té doby jsme však dostali seriály Ahsoka, Andor,… (více)

Jak se Ahsoka vyhnula problémům s Volume?

Jak se Ahsoka vyhnula problémům s Volume?

27.08.2023

Jedním z důvodů, proč se vůbec povedl vznik seriálu Mandalorian, byl tehdejší technologický průlom zvaný StageCraft, jenž byl od té doby použit v řadě dalších filmových i seriálových produkcích. V… (více)

Kevin Costner kraluje televizním ratingům

Kevin Costner kraluje televizním ratingům

19.11.2022

Rod draka? Obi-Wan Kenobi? Nebo snad Pán prstenů? Kdepak. O největší americkou televizní premiéru letošního roku se nakonec postaral Kevin Costner a seriál Yellowstone scenáristy a showrunnera… (více)

Reklama

Reklama