Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Za nadvlády Impéria sa Obi-Wan Kenobi vydáva na kľúčovú misiu. (Disney+)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (462)

BoPo 

všechny recenze uživatele

Som dosť prekvapený, že Obi-Wan Kenobi pôsobí vizuálne o dosť lacnejšie ako The Mandalorian. Zároveň som dosť sklamaný, že sa v jeho prípade nikto nedokázal poučiť a naservírovali nám tie najväčšie, najčastejšie klišé Star Wars nudy. Vrcholom bola posledná epizóda, kde to bola vyložene nechcená paródia plná neexistujúcich emócií. Mať najväčší ťahák celého vesmíru menom Darth Vader a tváriť sa, že najväčším zloduchom je nejaká Reva? Samotný Obi-Wan je bohužiaľ ako alkoholik, ktorý sa bojí každej flašky alkoholu. Príbeh veľká sázka na istotu, bez silných momentov, či zaujímavých nových postáv. ()

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele

Kenobi měl obrovský hype, proto je tento scénáristický fail o to větší zklamání. Jsou tu výborné scény, jenže jich je hrozně málo a nedokáží vyvážit to špatné. Totální kvanta a kvanta nelogičností ve stylu nových epizod, naopak naprosto silná nostalgická nota prequelů je skoro nevyužitá. Nevím čí nápad byl udělat z Kenobiho trosku, holt bílý muž ve středních letech to nemá v dnešní době jednoduché. Nečekal bych, že u takhle očekávaného seriálu bude nejbohatší studio světa šudlit a výsledek bude působit lacině! Seriál nabízí 3 "boss fighty", první, ten na který jsme se všichni nedočkavě těšili, je zrůdnost, plivanec všem fanouškům, skutečně špatně natočený, další dva jsou o poznání povedenější (hlavně choreo, u kamery a chaotického střihu výhrady furt zůstávají), přičemž jde sakra o vykrádačku z Rebels. Práce s postavami není dobrá a když už se začne něco rýsovat, je pozdě. Ke konci musím zkritizovat kameru, která mi místy vážně neseděla a v rámci SW jsem ještě asi neviděl horším způsobem natočené (samy o sobě ne úplně špatné) souboje. Těšil jsem se moc - a dostal jsem moc... špatného, nelogického, hloupého, nefunkčního, divného a jen málo skvělého, dechberoucího, kvalitního. Občas jsem měl pocit, že nás tvůrci mají za naprostě retardy s IQ houpacího koně, nebo jím disponují oni a nebo předpokládají, že v předaleké galaxii je tří ciferná hodnota inteligenčního koeficientu nedosažitelná. Nečekal bych, že budu protáčet oči co minutu, při naprosto tupých scénách. Holt se asi nepočítalo s tím, že divák bude krom předpokládané konzumace i místy přemýšlet. Scénáristicky prostě průser, (herci můžou být sebevíc lepší, ale když mají hrát hovno, tak z něj svíčkovou neuvaří), nechápu, že takovýho taháka jako je Obi-f@king-Wan nezpracovává Filoni, popřípadě Favreau. Nezbývá než doufat, že Ahsoka se povede mnohem víc. Disney si po řadě posraných filmů (výjimkou je jen Rogue One) přidává do sbírky i první prosraný seriál. ()

Reklama

Vidly10 

všechny recenze uživatele

Nebudu lhát. Tenhle seriál mě zklamával od chvíle, kdy se o něm začaly objevovat všelijaké informace. Bál jsem se o Star Wars kontinuitu a fakt, že jde pouze o dojení stále dokola omílaných postav mému hypu nijak nepřidal. Seriál ovšem selhal i na tom doručit emocionální momenty divákům, kteří milují postavy Kenobiho a Vadera (mezi které patřím i já). Nejslabším prvkem celého seriálu je jednoznačně scénář. Plány postav jsou tak strašně random a několikrát tak moc nesouvislé, že si člověk říká, jestli to není CW seriál. Když se postavy ocitnou v jakémkoliv nebezpečí, tak nemáte žádný pocit strachu nebo starosti, jelikož stejně dobře víte, že to všichni musí přežít. Inkvizitoři jsou pro mě osobně dost zajímavá skupina, která by si zasloužila nějaké dobré zpracování. Tady ho ovšem nečekejte, jelikož spolupracují asi jako parta pětiletých dětí. Tahle sebranka má lovit přeživší Jedi? Tenhle seriál dokázal zkazit i charakter Obi-Wana, který se ukáže jako pravý hrdina. Což by nemuselo být špatně, kdyby to nenabourávalo kontinuitu původní trilogie. Stejně jako přítomnost Leii v příběhu. Velmi jsem se bavil u jednotlivých lightsaber soubojů, jelikož čepele svítí asi jako slunce v červnu a schopnosti a síla postav se mění podle toho, jak se to hodí scénáři. Emoční momenty typu setkání postav sice na nějaké fanoušky fungují, ale smrti v tomto seriálu jsou doslova tou nejvíce tragikomickou částí příběhu. Postava má screentime asi pět vteřin a já mám být smutný kvůli tomu, že mi to scénář řekne? Ne díky. Kamera je občas dobrá, ale v některých situacích mi přijde, jako by ji ovládal někdo, kdo zrovna začal s odvykačkou. Aspoň ta hudba zůstala standartní, i když že by byla nějak výrazná v této sáze, se taky říct nedá. Seriál má i přesto některé světlé momenty, třeba pátý díl je v některých částech dost nadprůměrný a začátek se taky povedl. Ovšem celkově si svou existenci neobhájil. Opravdu se v tomto aspektu nedokázal dostat ani na seriál Boba Fett. 4/10 ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Mistr Youda k tomu v deníku FuckDisney Times napsal: „Já názoru toho jsem, že kokotina stupidní, nápadu prosta, strojová a plytká to převeliká jest, válkám hvězdným nedůstojná zcela a slizák prkenný – Eman ten, co konstantně tváří se, jako by v rektu meč světelný zaražený měl, možná tak parawán nepřesvědčivě ztvárnil by, však Obiwana v dementa koženého proměnil. Běda, věk nadešel zmaru, zhouby a teroru audiovizuálního v předaleké galaxii poté, co Jirka Lukáš Temné síle se zaprodal, jež nyní jedy místo jedi vypouští, snaha jakákoliv, snad na pár vyjímek až, veskrze za vyližlejlu stojí a Darth Disney prohnilý mamon jen, co zasel, teď z debility galaktické sklízí a škodolibě úpadku tomu chichotá se." ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Jsem s tím v míru. Je to režijně totálně nevyrovnané (srovnání úvodní scény z Jedi chrámu a naprosto parodické honičky lupičů a Leiy je neúprosné), scenáristicky je to bordel, postavy se potkávají a odcházejí jakoby uprostřed něčeho podstatného. Trpí to Disney syndromem SW - má to strašně omezené mantinely, protože víme, kam to směřuje a ještě si je to zužuje tím, že to do hry vtahuje úplně zbytečně známé postavy v ústřední roli. Jenže jako kolekce hezkých set pieces, temné atmosféry inkviziční periody a zachmuřeného Ewana, který by vytáhl emoce i z hromady sušeného trusu, to prostě tak nějak funguje. Pokud si odmyslíme, že i nejlepší nová postava, posedlá Třetí sestra, nakonec moc dramaticky nedává smysl a očekávaný duel Bena a "vy víte koho" skončí předčasným odchodem jednoho týmu do šaten, je to vlastně přiměřeně zábavná a atmosferická jednohubka ze světa, který začíná připomínat mosteckou hnědouhelnou pánev. Akorát producenti už by se mohli smířit tím, že Leia, která se ledva přestala pomočovat a digitálně vyhlazený boomer Anakin možná nejsou to, co fans SW chtějí. ()

Galerie (123)

Zajímavosti (55)

  • Epizoda měla premiéru 2 dny od uplynutí 45. výročí premiéry prvního Star Wars filmu v roce 1977. (NiWi)
  • Klonový veterán, který žebrá, patří k 501. legii, tzv. Vader's Fist. Jedná se o elitní jednotku pod vedením Anakina Skywalkera i Ahsoky Tano v poslední sérii Klonových válek (od r. 2008). Je to taktéž legie, která vyvraždila Chrám Rytířů Jedi a připsala si jeho zničení. Tato elitní jednotka existovala ještě spoustu let po pádu Republiky a jako jedna z mála nedodržela tzv. War-mantle, tedy nahrazení klonových vojáků lidskými rekruty napříč Impériem. Dále také doprovázela Darth Vadera na jeho cestách i loveckých výpravách a je tedy zvláštní vidět příslušníka této legie žebrat. (Veskoslav)

Související novinky

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

05.11.2023

V současné době hraje u studia Disney prim spíše seriálová odnož Star Wars. Poslední celovečerní film jsme v kinech viděli téměř před čtyřmi lety, od té doby jsme však dostali seriály Ahsoka, Andor,… (více)

Jak se Ahsoka vyhnula problémům s Volume?

Jak se Ahsoka vyhnula problémům s Volume?

27.08.2023

Jedním z důvodů, proč se vůbec povedl vznik seriálu Mandalorian, byl tehdejší technologický průlom zvaný StageCraft, jenž byl od té doby použit v řadě dalších filmových i seriálových produkcích. V… (více)

Kevin Costner kraluje televizním ratingům

Kevin Costner kraluje televizním ratingům

19.11.2022

Rod draka? Obi-Wan Kenobi? Nebo snad Pán prstenů? Kdepak. O největší americkou televizní premiéru letošního roku se nakonec postaral Kevin Costner a seriál Yellowstone scenáristy a showrunnera… (více)

Reklama

Reklama