Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Za nadvlády Impéria sa Obi-Wan Kenobi vydáva na kľúčovú misiu. (Disney+)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (462)

sheen 

všechny recenze uživatele

Tak konečně jsem po návratu z dovče mrknul na poslední díl, po prvních dílech jsem byl mírně zklamán, pak mi to ale začalo dávat trošku smysl, přeci jen, když člověk žije tak dlouho v ústraní, nepoužívá sílu a sžírá ho, že zabil svého přítele a poslední díl je velkolepé finále se vším všudy...Obi v podání Ewana je moje nejoblíbenější filmová SW postava, Ewan je neskutečný pantáta. ()

vurhor 

všechny recenze uživatele

Druhý Mandalorian se bohužel nekoná.  Obi-Wan Kenobi je ve výsledku spíše jen takový nemastný neslaný interquel, jehož celý děj by se v poho dal nacpat do jedné 90ti minutové epizody. Jako jo, návrat starých známých postav potěší, ale celou dobu na nostalgii ten seriál prostě hrát nemůže. Inkvizitoři nevýrazní a nezajímaví (i když možná ten šéf mě docela bavil), Revu sice hraje dobrá herečka, ale postavě samotné se dává až příliš prostoru. Mnohem raději bych místo toho sledoval skromnější a komornější příběh, který se především bude zaměřovat na vztah mezi Obim a Vaderem. Tempo to má celkově ale docela dobré, plus finále z poslední epizody bylo poměrně uspokojivé. Většinu času jsem ale měl pocit, že koukám jen na nějakou fillerovou sérii, což bych zrovna u seriálu o Obi-Wanovi fakt nečekal. Nemluvě také o řadě naprosto nelogických momentů, za které by si tvůrci zasloužili jednu fláknout. (SPOILER ALERT!) Fakt se musel celý jeden Star Destroyer vydat za Obi-Wanem a nechat loď s rebelskými sympatizanty uprchnout? To se za ním nemohl Vader vydat ve stíhačce sám, zatímco Destroyer by dorazil rebely?  Ach jo... a to ten první trailer vypadal tak suprově a nadupaně...  Průměrné 3* ()

Reklama

Lucasion 

všechny recenze uživatele

"The time of the Jedi is over. The fight is done. We lost." Tak dlouho se vyhýbám seriálům, zejména těm ze světa Star Wars. Obi- Wan by byl takový čupr skvělý výlet do nostalgie, kdyby to byl dvouhodinový film namísto seriálu. Ewan McGregor si znovu zopakoval svojí oblíbenou roli, znamenitě si jí užívá a já mu to přeju. Návrat i Haydena Christensena je parádní. Scény, které vás vrátí do Staré Republiky jsou krásnou slzou v oku. Střet těchto dvou postav je velmi emotivní. A samozřejmě důvod, proč se na to všichni koukáme. Ale ta hloupá až debilní omáčka okolo... Postavy jsou tupé, nezajímavé a bez charakteru. Celá linka s Inkvizitorkou je příšerná. Nudná a předvídatelná. Ten seriál má tolik děr, že i švýcarský sýr může závidět. Nabourává oblíbené universum a dělá v něm paseku. Oblíbené "Když jsem Tě opoustěl byl jsem pouhý učedník. Nyní jsem mistr." z roku 1977 vlastně díky tomuhle nedává smysl... Ten střet bratrů, padawana s učitelem, přítele s přítelem je prostě fantastický a všichni jsme ho chtěli. Ale nestojí za šestidílný seriál, který zanechává jen zbytečnou díru v oblíbeném universu. A ti všichni, kdo se těšili na Liama Neesona, který se vrátil do oblíbené role po ještě delší době... To je plivnutí do tváře. Jedna věta? Větší zklamání už to být ani nemůže. "Anakin is gone. I am what remains. - I'm sorry. I'm sorry, Anakin. For all of it. - I am not your failure, Obi-Wan. You didn't kill Anakin Skywalker. I did." (50 %) ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Je pravdou, že je jednoduchosť príbehu určená pre mentálnych atlétov, ktorí majú problémy aj s malou násobilkou. Lenže vďaka tomu je samotná story dostatočne priamočiara, pričom v rýchlom slede udalostí, nemá príliš kedy nudiť. Jediné čo môže fanúšikov mrzieť, je absencia skutočného vesmíru a fajtovačiek v ňom. Väčšina deju sa totiž odohráva na zemi, no a aj tam je tej akcie akosi pomenej. Ja však ako kurevsky zarytý fanúšik "Star Wars" pod štyri jednoducho nepôjdem, lebo na mini sériu o dĺžke 4 hodín, to nie je až taký prešľap, ako to podaktorí prezentujú. Mňa osobne to bavilo. Ale Ja som skromný, obyčajný chlapec z dediny .. to je iné 🥰❤️ ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Dlouho očekávaný Star Wars seriál je tu. Něco mu ale chybí a fanoušci zřejmě tohle nečekali. Sledujeme Obi-Wana 10 let po událostech Epizody III. Většina jediů je mrtvá a po tom zbytku jsou inkvizitoři. Kenobi se skrývá na Tatooineu a hlídá malého Lukea. Po únosu Lei je ale povolán jejím nevlastním otcem, aby ji zachránil. Kenobi se brání, ale nakonec svolí. Začíná tedy záchranná mise, která se neobejde bez komplikací. Akce je tam dost a vidíme spoustu známých postav. Celé to dost stojí na vztahu Bena a Anakina a ti dva se nejednou potkají. Bohužel je tam spousta děr a nelogičností. Závěrečný souboj ale stojí za to. Další série už zřejmě nebude potřeba. A co bude dál? "Ty nejsi jedi!" ()

Galerie (123)

Zajímavosti (55)

  • Scéna, kdy se Owen (Joel Edgerton) dohaduje s Obi-Wanem (Ewan McGregor) o svém nevlastním bratrovi a Obi-Wanovém synovci, vychází z komiksové předlohy z roku 2016 „Star Wars Vol. 2“, číslo 15. I zde viní za smrt svého nevlastního bratra Obi-Wana. (Veskoslav)
  • Velký inkviziotor považuje Obi-Wana (Ewan McGregor) za posledního žijícího člena Vysoké rady. V té době byl Yoda považován za mrtvého a nejvyšší odměna byla vypsána právě na Obi-Wana. Třetí přeživší člen, mistryně Shaak Ti (Tasia Valenza), byla zabita prvním Starkillerem. (Veskoslav)

Související novinky

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

05.11.2023

V současné době hraje u studia Disney prim spíše seriálová odnož Star Wars. Poslední celovečerní film jsme v kinech viděli téměř před čtyřmi lety, od té doby jsme však dostali seriály Ahsoka, Andor,… (více)

Jak se Ahsoka vyhnula problémům s Volume?

Jak se Ahsoka vyhnula problémům s Volume?

27.08.2023

Jedním z důvodů, proč se vůbec povedl vznik seriálu Mandalorian, byl tehdejší technologický průlom zvaný StageCraft, jenž byl od té doby použit v řadě dalších filmových i seriálových produkcích. V… (více)

Kevin Costner kraluje televizním ratingům

Kevin Costner kraluje televizním ratingům

19.11.2022

Rod draka? Obi-Wan Kenobi? Nebo snad Pán prstenů? Kdepak. O největší americkou televizní premiéru letošního roku se nakonec postaral Kevin Costner a seriál Yellowstone scenáristy a showrunnera… (více)

Reklama

Reklama