Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

El Camino přímo navazuje na seriál Perníkový táta. Jesse Pinkman (Aaron Paul) je na útěku před policií. Jeho plán je utéct ze země a začít nový život. Na to potřebuje spoustu peněz, které nemá. Díky vzpomínkám na staré známé tváře si uvědomí, kde bude moci nějaké peníze najít. Jenomže to nebude tak snadné, jak se zdá. (HonzysKISS)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (333)

luka4615 

všechny recenze uživatele

Dokonalá labutí píseň legendárního seriálu, v níž El Camino začíná přesně tam, kde "Breaking Bad" před sedmi lety skončil. Díky práci maskérů, kulisáků a lokacím tedy máte pocit, že se čas na oněch sedm let zcela zastavil, aby pak následně mohl pokračovat dále díky režisérovi Vince Gilliganovi a jeho vizi. Celý snímek je prodchnut atmosférou tolik známou ze seriálu, že každý malý "easter egg" ve Vás bude probouzet euforii a chuť se na "malé perníkové dobrodružství" Jesseho a Walta kouknout znovu. Ve finále tedy dostaneme skvěle napsaný epilog, který nezasvěceným neřekne vůbec nic, nicméně k fanouškům bude promlouvat díky celistvému příběhu a známým postavám, jejichž osudy se zde završují způsobem, jaký jsem si před sedmi lety jen těžko dokázal představit. Tohle se zkrátka moc, moc povedlo. Výborná práce! (Netflix) „I was thinking about that thing you said about the universe. Going where the universe takes you? Right on. It's a cool philosophy.“ ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Trochu opožděný, ale přesto chutný epilog jednoho parádního seriálu. Funguje to jako nostalgická vzpomínka a zároveň k plné spokojenosti zakončuje otevřenou dějovou linku ohledně Jesseho. Gillganův rukopis i cit pro výstavbu scén je velmi patrný a tedy i přes pomalejší vesměs neakční tempo je to vtahující stejně jako seriál samotný. Robert Foster RIP. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Byť toto epizódový bonus, tak tomu naparím plné hodnotenie bez mihnutia oka. Bohužial veľmi bolo z toho cítiť, že sa malo jednať len o kraťas a nie o plnohodnotný celovečerák. Ak ste nevideli Breaking Bad, tak si spravte láskavosť a napravte túto osudovú chybu. Ani nie tak kvôli tomuto filmu, ktorý vám inak nebude dávať zmysel, ale kvôli sebe. Ukrátili ste sa totiž o seriálový zážitok svojho života. Keďže ja som megafanúšik pôvodného seriálu, tak som hltal každú scénu, aj tie, ktoré boli len vatou a mali za úlohu len vyplniť hluché miesta. Konieckoncov, vôbec nič by sa nestalo, ak by film nevznikol, ale keď už ho tu máme, tak som zaň vďačný. Stará partia, totožná atmosféra, kamerové filtre, feeling, jednoducho nostalgia ako sviňa. Asi si idem celý pustiť do tretice znova. 80%. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Trochu mě děsila představa, že El Camino bude stylem vyprávění připomínat spíše BCS (pomalé, nicneříkající scény, když už člověk čeká, že přijde vyvrcholení, nic se nestane)... Naštěstí je příběh Jesseho důstojným zakončením Breaking Bad, které si nehraje na nic víc. Je to takový fajn dezert po výborném hlavním jídle. Držel mě napjatou, potěšil nostalgií i SPOILER hořkosladkým happy endem, který si podle mě Jesse zasloužil. Jenom mě mrzí, že jsme se nedozvěděli, jestli dostal Junior svoje peníze... ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Zbytečné pokračování seriálu Breaking Bad, které dále rozvádí příběh Jessieho po jeho útěku ze spárů jeho věznitelů. Proč se Gilligan po tolika letech rozhodl pro sequel? Peníze? Ze sledování jsem neměl pocit, že by tohle muselo být něco, co potřeboval nutně sdělit obecenstvu. Spíš je to zbytečně natahovaný příběh (původně se mělo jednat o max. 30minutový filmeček). Kdyby se ve filmu aspoň dělo něco zajímavého, ale děj je unylý a nudný, jako kdyby neměl Gilligan na starost scénář a režii. Veškeré napětí je to tam, protože víme, že Toddovi se nic nestane a Gilligan by si určitě nedovolil, aby policie chytila ani Jessieho. Vzhled Todda je do očí bijící, za těch pár let neskutečně přibral. Vůbec jsem si neuvědomil, že jsem na něj vlastně pár dny před zhlédnutím El Camina hleděl skoro dcě hodiny v kuse v jiném filmu – I am thinking of ending things, kde byl k nepoznání (očividně přibral mnohem víc). ()

Galerie (34)

Zajímavosti (25)

  • Během scény, kde Jesse Pinkman (Aaron Paul) a Todd Alquist (Jesse Plemons) montují zastřešení na korbu auta, je možné si na jednom ze sloupů všimnout modrého vysprejovaného symbolu. Jedná se o znak státu Nového Mexika, ve kterém se děj filmu, stejně tak jako, děj Perníkového táty (od r. 2008) odehrává. (LucasAbelle)
  • Ve scéně, kde je Skinny Pete (Charles Baker) vyslýchán policií, můžeme na zdi policejní kanceláře vidět fotky vyetřovatelů Hanka Schradera a Stevena Gomeze z původní série Perníkový táta (od r. 2008).. (Punisher)

Související novinky

Zemřel herec Robert Forster

Zemřel herec Robert Forster

12.10.2019

Ve věku 78 let zemřel vážený herec Robert Forster. Ten byl známý především díky svým charakterovým rolím, včetně té ve snímku Jackie Brown, která mu vynesla dokonce i nominaci na Oscara. Herec… (více)

Reklama

Reklama