Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

El Camino přímo navazuje na seriál Perníkový táta. Jesse Pinkman (Aaron Paul) je na útěku před policií. Jeho plán je utéct ze země a začít nový život. Na to potřebuje spoustu peněz, které nemá. Díky vzpomínkám na staré známé tváře si uvědomí, kde bude moci nějaké peníze najít. Jenomže to nebude tak snadné, jak se zdá. (HonzysKISS)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (333)

ALIENka_ 

všechny recenze uživatele

Sakra koukám, že Breaking Bad universa se jen tak nezbavím. :D Máme tu Better call Saul, teď El Camino, tak další očekávám pokračování v podobě Waltova syna, kterej se inspiruje tatíkem a vybuduje si vlastní drogový impérium. Každopádně ač jsem tímhle universem už celkem přechucená, a když Breaking Bad skončilo, upřímně se mi ulevilo, že už nebudu muset koukat na Skyler a její sračkoidní hádky s Waltem a spol, jsem za tenhle film ráda. Je to takový uspokojivý zakončení, který se sice z poloviny skládá jenom z toho, jak Jesse někoho sleduje, pak ho zabije a zbytek filmu je PTSD, ale ten skvělej pocit nemuset pořád koukat na Skyler a její šílenou rodinu je neskutečná úleva, takže jsem si to velmi užila a vůbec si nestěžuju. Hodnocení: 8/10 ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

To takhle jednou probleskla zprávička, které nikdo nevěnoval moc pozornosti, že poslední sezóna Better Call Saul dorazí o rok později. A přitom ten samorost Gilligan kutil v naprostém utajení za prachy Netflixu BB epilog, od kterého hned všichni fanatičtí fanoušci měli obří očekávání. A který se zapíše na nějakou dobu do netflixovské knihovny (IMDB 8,6/10) jako jeden z nejlépe hodnocených filmů (Netflix ty filmy pořád moc neumí) a to čistě proto, že jsme dostali zkrátka dvouhodinový speciál s postavami, které jsme před pár lety tolik žrali (jasně, že je tu ON!), u něhož Vince Gilligan rezignoval na nějakou pompéznost a megalomanství a jenom nám pomalým tempem dovyprávěl, co bylo po ...(ví víte čem). Zklamaný nejsem, ale musím uznat, že jsem na to nebyl úplně připravený a místy jsem se nudil. Samozřejmě je to opět precizně natočené, ale i když za pár let budu znovu Breaking Bad sjíždět (bohužel už si přesně nevzpomínám v jaké situaci Aaron "Jesse" Paul ve finále skončil), El Camino si už pravděpodobně znovu nepustím. ()

Reklama

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele

El Camino je přímým pokračováním (otevřeného konce) Breaking Bad a ukazuje nám osud Jesseho po, ale také před, projetím branou jeho náckovského pekla. Moc milý, lehce nostalgický pohled na jeden z vůbec nejlepších seriálů. Výborně natočené, skvěle zahrané, některé postavy jsou sice viditelně starší, ale to nevadí, a především Gilliganův mistr se opět ukázal. Film jako takový nebyl nutný, ale byl opravdu příjemný a je až s podivem, jak přesně se naladil na vlnu kvality a atmosféry svěho slavného seriálu. ()

Rocky88 

všechny recenze uživatele

Výborně natočené, odkazy na seriálové dění překypující, přesto místy hluché. Přijde mi vhodné, že Jesseho osud byl vyřešen filmem, byť po šesti letech (vepř Todd), než v rámci seriálu. Felina byl totiž (jak jinak) vynikající závěrečný díl a nikoho by po TAKOVÉM konci moc nezajímalo, jak to Jesse dopinkmanuje do bezpečí. Kromě divokého západu ve svařovně tu moc akčního vzrůša není, druhá půlka je obecně lepší než ta první. Rád jsem se dozvěděl i tuto část příběhu, ale ze židle mě to nijak nezvedlo. ()

Dado 

všechny recenze uživatele

Divácka túžba po ďalšom pokračovaní už ukončeného príbehu vypovedá o jeho kvalitách. Reálna snaha autora o vytvorenie takéhoto pokračovania po rokoch však obyčajne smrdí nedostatkom nápadov či neschopnosťou prekročiť vlastný tieň. Je možné, že niečo z toho bolo skutočne motiváciou i v prípade Vinca Gilligana, no po zhliadnutí výsledného produktu mu rozhodnutie vrátiť sa k jeho najúspešnejšiemu počinu ani náhodou nemienim vyčítať. Je pravda, že El Camino neobsahuje v podstate nič, čo vyslovene chýbalo pre ucelenosť príbehu o dvoch nepravdepodobných „partneroch v zločine“. Aj tak však ide o zaujímavý dodatok, ktorý si kvalitou rozprávania určite nerobí hanbu a okrem očakávaného vykúpenia hlavného hrdinu prináša i niekoľko vskutku skvelých momentov (predovšetkým prostredníctvom retrospektívy), ktoré oživia v človeku spomienky na to, čo robilo Breaking Bad takým obľúbeným seriálom. (80%) ()

Galerie (34)

Zajímavosti (25)

  • Pôvodne sa nepočítalo s celovečerným filmom, ale len s 15-20 minútovou verziou. (MikaelSVK)
  • Natáčalo sa v amerických štátoch Nové Mexiko a Wyoming. (MikaelSVK)
  • Během scény, kde Jesse Pinkman (Aaron Paul) a Todd Alquist (Jesse Plemons) montují zastřešení na korbu auta, je možné si na jednom ze sloupů všimnout modrého vysprejovaného symbolu. Jedná se o znak státu Nového Mexika, ve kterém se děj filmu, stejně tak jako, děj Perníkového táty (od r. 2008) odehrává. (LucasAbelle)

Související novinky

Zemřel herec Robert Forster

Zemřel herec Robert Forster

12.10.2019

Ve věku 78 let zemřel vážený herec Robert Forster. Ten byl známý především díky svým charakterovým rolím, včetně té ve snímku Jackie Brown, která mu vynesla dokonce i nominaci na Oscara. Herec… (více)

Reklama

Reklama