Reklama

Reklama

Macchie solari

  • Austrálie Autopsy (více)
Trailer

Obsahy(1)

Simona Sana (Mimsy Farmer) je mladá potoložka, která pracuje v římské márnici. Itálie je v této době zasažena nebývalou vlnou sebevražd, které odborníci přisuzují k neuvěřitelným letním vedrům a částečnému pomatení lidí. Jedna oběť sebevraždy je také sestra mladého kněze Paula Lenoxe (Barry Primus). Po důkladném ohledání dívčina těla zjišťují, že sebevražda byla jen fingovaná a jeho sestra byla zavražděna. Simona s Paulem se dostanou na stopu záhadnému zabijákovi a pravdě o tajemných sebevraždách. (Chatterer)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (8)

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Extra podivné giallo s netradičným názvom Macchie solari - Slnečné škvrny, ktoré v rozpálenom letnom Ríme údajne môžu za radu nevysvetliteľných samovrážd. Slnečné škvrny veľkej intenzity, neblaho vplývajúce svojou silou a žiarením na psychickú rovnováhu ľudského organizmu, pocíti aj hlavná hrdinka Simona, pracujúca ako patologička v miestnej márnici. Halucinácie na pracovisku jej nezatemnia mozog až na toľko, aby postupom času nevytušila podozrenie, že žeravé talianske slnko nemôže za všetky úmrtia, ktoré sú mu pripisované. Niekomu jeho smrteľná intenzita padne vhod, aby za ňu skryl úkladnú vraždu. ### Podľa popisu to vyzerá celkom zamotane, v skutočnosti je to ale ešte zložitejšie. Na toto talianske slnko vám nebude určite stačiť opaľovací krém s bežným ochranným faktorom. Vyžadujte Giallo faktor! ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Není to úplně klasické giallo, protože chybí několik důležitých atributů (maskovaný killer, kožené rukavice, ostrý vražedný nástroj), i když pátrání po vrahově identitě samozřejmě nechybí. Neobvyklým, ale příjemným námětem o slunečních erupcích, které mají za následek vysoký nárůst sebevražd, se citelně liší od svých bratříčků a sestřiček, tudíž vám tenhle snímek utkví v paměti o něco déle, než ostatní. Macchie solari navíc vyniká zneklidňující "pískající" hudbou a dusnou atmosférou, která někde uprostřed sice poleví, ale závěr opět šlape jako Federerovy hodinky. Samozřejmě si neodpustim poznámku o kozičkách. Ano, jsou tu, a ukáže je nám hlavní hrdinka v podání Mimsy Farmer. ()

Reklama

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Zmatený, spletitý, atypický, a velmi nekontrolovatelný film, není to ani čistokrevný horor, ani 100% giallo, ale celkově jde opět o jeden ze stylovějších a "NEJ" taliánských bizarních kousků, občas nutno podotknout, trochu obtížných ke sledování. SPOILER : Film je převážně situovaný do prostředí nemocnice (márnice), kde pracuje mladá soudní patoložka (píšící zároveň diplomku o sebevraždách a vraždách), která se snaží vypořádat s mimořádnou pracovní zátěží, kdy začíná mít halucinace, že se mrtví vrací zpět k životu, tento její stav má na svědomí zdánlivě neslýchaný nárůst hromadných sebevražd, které jsou zapříčiněny vlnou ohromných veder v Římě, za kterými zřejmě stojí neblaze proslulé erupce na slunci. Je tomu ale skutečně tak? Konec SPOILERU. "MACCHIE SOLARI" má složitější děj i zápletku, ale jinak docela dobrou dusivou a morbidní atmosféru, perfektní surrealistický nádech, a pár slušně děsivých a násilných momentů (spolu s některými odpudivými obrazy), které občas přibývají na intenzitivě, viz především všechny scény z márnice (perfektní halucinační scéna v laboratoři s roztrhanými mrtvolami a lá zombie) špatný nebyl ani úvodní velmi zajímavý a originální sestřih náhodných sebevražd, ale celkově i přes klasickou standardní výplň (nahota-sex), s dobrým mixem využití mnoha různých prvků, to zase není nic k čemu bych se později třeba rád vrátil, těch důvodů je tady víc (viz třeba menší napětí a vzrušení), a to i přes to, že se tu najde několik zajímavých a překvapivých částí, a film i přes 100 minut čistého času, ani moc nenudí, a dovede si udržet poměrně dobře divákův zájem. Hlavně tedy na začátku, kdy to vše vypadá velmi slibně a nadějně, pak film jakoby ztratil dech, a až na konci, kdy se celá ta hádanka pěkně uspokojivě vyřešila, s velkým množstvím různých dějových zvratů mezitím, jsem byl opět docela spokojen. Ocenit ale musím luxusní kameru, a opět skvělého Morriconeho (mrazivého a evokativního). Z herců mě tentokrát nezaujal nikdo, všechny charaktery ve filmu byli spíše nesympatické, ale vyzdvihl bych výkon Ernesta Colliho ("TORSO") zaměstnance márnice. Doporučeno především zkušenějším hororovým fanouškům a nadšencům, kteří znají jistě i první, mnohem kvalitnější Crispinovo giallo "L'etrusco uccide ancora", ale také například všem co se zajímají o parapsychologii. Zajímavý filmík určitě. ()

tenebrae86 

všechny recenze uživatele

Mysteriózní giallo/horor s velmi sympatickou Mimsy Farmer v hlavní roli. Tempo filmu je velmi pomalé, příběh je spletitý, ale srozumitelný a děj mě ani chvíli nenudil. K tomu dobří herci, kvalitní režie i technické zpracování, krásná kamera, temně zneklidňující soundtrack Ennia Morriconeho a ponurá atmosféra z prostředí sebevražd, morbidního umění a patologie. Doporučuji nejen giallo fanouškům. ()

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Toto giallo je trochu ťachší oriešok. Totižto, spočiatku sa film tvári pomerne nesympaticky, rozhádzane, s narušenými postavami a zlomenou hrdinkou. No a takým aj je, naviac gore používa najmä na vyvedenie diváka z miery, hlavme tá výstava samovrážd v Ríme, mŕtvoly v márnici atď. Ale... V tej priamočiarej, živelnej duši filmu niečo je! Podfarbuje to krásna Morriconeho hudba, odohráva sa v nádhernom Ríme a je proste od začiatku do konca zaujímavý. Neustale sa niečo deje a je výborne zahraný a natočený, aj napriek nesympatickým postavám. Najskôr tak trochu klame telom, a podsúva divákovom skôr takú psycho atmosféru, nakoniec sa ale vytasí s pomerne komplexným a zaujimavým príbehom a rozuzlenim v pozadí toho všetkého. Mimsy Farmer je tu svojim zvláštnym spôsobom sexy, je to také netypické giallo... Ale zanechá svoj osobitý feeling. Preto niekde medzi troma a štyrmi stars. Zvláštny, svojim spôsobom nezabudnuteľný film. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama