Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na americké základně na Kubě dojde k napadení a následné smrti vojína Santiaga. O případ se vážně zajímá kapitánka JoAnne Gallowayová, vojenská prokuratura však obhajobou obviněných pověří mladého ambiciózního právníka,  poručíka Kaffeeho. Gallowayová je pověřena alespoň dohledem nad celým případem a je také Kaffeeho nadřízenou.Danielovi Kaffeemu se zdá případ obviněných vojáků Downeyho a Dawsona naprosto jasný a nehodlá se jím podrobněji zabývat – chce svým klientům doporučit, aby se přiznali, a vymoci jim co nejnižší trest. Svým přístupem ovšem vzbudí silnou nelibost Gallowayové, která má na celou tragickou událost jiný názor. Domnívá se, že oba obvinění pouze provedli rozkaz svého velícího důstojníka a že za tím je skrytá šikana, kterou nazývají „rudý zákon“… Gallowayové se nakonec podaří přesvědčit Kaffeeho, aby se pokusil o nemožné – dokázat nevinu obžalovaných. Společně a ještě s asistentem Samem Weinbergem začnou shánět potřebné důkazy. Je to ovšem velice nesnadný úkol, zvlášť když časem zjistí, že stopy vedou do vyšších míst, než si původně mysleli… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (314)

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Skoro jako by to napsal Grisham, protože to byl další z kvalitních filmů od soudu. Sice trochu natahaný, nicméně závěrečné přelíčení bylo tak zajímavé (díky do té doby vystavěnému ději) a strhující, že jsem skoro nedýchal. Pro Reinera mám očividně slabost, protože jsem ještě neviděl jeho film, který by se mi nelíbil. 80% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Snímok by som si vedel predstaviť aj ako úvodný pilot k JAG - Vojenská generálna prokuratúra, len s tým rozdielom, že kvalitatívne v porovnaní s týmto seriálom, je úplne niekde inde, mimo našu slnečnú sústavu. Hlavní vinníci sú síce známi už od začiatku, takže tu nie je žiadne odhaľovanie páchateľa, o to viac však zaujme samotné naháňanie dôkazov a krimi vyšetrovanie previnilcov. Kúsok po kúsku sa tak skladá nepekný obraz pomerov života vojakov na vojenskej základni. K úspechu tohto filmu sa nemalou mierou pričinil aj dych berúci výkon Jacka Nicholsona (plukovník Jessep). Keď bol na obraze mal som normálne chuť vstať a zasalutovať mu, vôbec sa tým vojakom nečudujem, maximálne presvedčivý výkon. Koniec ponúkol jeden z najlepších slovných duelov (Nicholson vs. Cruise) aký som mal kedy možnosť vo filme vidieť, už len kvôli nemu stojí za to pozrieť si celý film. 85/100 ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Tom Cruise, Jack Nicholson, Demi Moore, Kevin Bacon, Kiefer Sutherland... Dnes by jste nedali takový herecký ansábl dohromady bez 100 milionů dolarů. Krásná Demi má stále své delší vlásky a Tom Cruise je ještě nábožensky nedotčený, Jack Nicholson ještě neuvadl v komediích a Kiefer ještě ani nedoufal v něco jako je 24... Doba nevinných skončila a celý film využívá herce na maximum. Možná jediná chyba filmu je v průměrném režisérovi. Trochu více brilantnosti a odvahy by filmu jen pomohlo. ()

higuain 

všechny recenze uživatele

Nečekal jsem, že mi to až tak sedne. Přitom je to celkem jednoduchá rovnice. Kvalitně zpracovaný soudní drama mám všeobecně v oblibě a zde je Sorkinův scénář (jeho filmový debut), kvalitní režisér se slušným resumé, další velké jméno Richardson za kamerou, výborné obsazení a to ani nemluvím o soundtracku, který byl rovněž super, ačkoliv jméno Marc Shaiman jsem dodnes neslyšel. Cruise i mimo akční žánr podává velmi dobrý výkon a Nicholson se zde sice objeví jen na pár scén, ale ano, každou z nich si krade pro sebe neskutečným způsobem. Uvažoval jsem i o pěti, nakonec "jen" velmi silné 4*. ()

spaceboyCZ 

všechny recenze uživatele

Ten film jsem videl jednou...oproti tomu v televizi se objevuje kazdy rok, uz skoro tak casto, jako Tri orisky pro Popelku...a me to zacina vadit. Je plno jinych, mnohem lepsich filmu, ktere byly na obrazovkach jednou ci dvakrat... Ne, tenhle soudni proces pokud clovek vidi poprve, je to hodne dobre zpracovany scenar, kdyz to vidi podruhe, je to nuda...skoda. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (22)

  • Ve filmu se měla odehrát i milostná scéna mezi Cruisem a Demi Moore, ale nakonec od ní režisér upustil, protože by neseděla do celkové atmosféry. (don corleone)
  • Scnárista Aaron Sorkin se objevuje jako právník v baru a mluví se ženou o jednom ze svých případů. (Aaron.)

Související novinky

Zemřel herec a režisér Carl Reiner

Zemřel herec a režisér Carl Reiner

30.06.2020

V požehnaném věku osmadevadesáti let opustil filmový svět americký herec, režisér a scénárista Carl Reiner. Zemřel z přirozených příčin v noci z pondělí na úterý ve svém domě v Beverly Hills, jak… (více)

Cruise zachraňuje prezidenta Nicholsona

Cruise zachraňuje prezidenta Nicholsona

24.11.2013

Kdysi jim to spolu parádně šlapalo v klasice Pár správných chlapů. Proto si je umíme představit i v hlavních rolích akční komedie studia Warner bros. El Presidente. Projekt se vyvíjel několik let s… (více)

Reklama

Reklama