Reklama

Reklama

Misery nechce zemřít

  • USA Misery (více)
Trailer

Po autonehodě zachrání zraněnému spisovateli život jeho velká obdivovatelka. Z nadšené čtenářky a pečovatelky se však zakrátko stává brutální tyran a věznitel... (TV Prima)

Videa (1)

Trailer

Recenze (711)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Paul je úspešným spisovateľom, ktorý je tvorcom niekoľkých bestsellerov o hlavnej hrdinke s menom Misery. Po dohovore s vydavateľstvom opätovne vycestuje do odľahlej časti hôr Silver Creek, kde napísal všetky predchádzajúce diela, aby v kľude dokončil svoj posledný rukopis. Popíjanie alkoholu a nečakane nastolená snehová búrka zapríčinia vážnu haváriu pri ktorej si Paul spôsobí mnohopočetné zranenia. Šťastie v nešťastí v podobe záchrankyne, ktorá budí dojem milej ženy sa však čoskoro pominie. Annie totiž nie je len tak obyčajnou ženou v strednom veku, ktorá sa považuje za Paulovu fanúšičku číslo jedna. Výborný psychologický thriller v ktorom jednoznačne "prvými husľami" zaujme herecký výkon Kathy Bates. Niet veľmi čo "komentovať". Skrátka, jeden z mála filmov, ktorý si svoje vysoké hodnotenie plne zaslúži. Škoda len, že hororová zostala zachovaná akurát myšlienka - 80%. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Zfilmovat Kinga je vždy sázka do loterie! Tenktokrát jde o film velmi povedený, o což se zasloužila dvojice hlavních představitelů. Kathy Batesová stupňuje svůj sadismus odměřovaný na lékárnických vážkách až k nevydržení. Respektive až k výbuchu čiré hrůzy, jaké je žena schopna. Zdánlivě banální příběh se postupně zvrhne v souboj na život a na smrt. A pokud by se vám zdálo, že fanynka číslo jedna je neúměrně krutá, pak doporučuji přečíst knižní předlohu. V ní se bývalá ošetřovatelka s panem spisovatelem vůbec, ale vůbec nemaže....jak zřejmě usoudili filmaři, to by nejspíš leckterý divák nevydýchal! Naprosto zasloužený Oscar, paní Batesová! ()

Reklama

Superpero 

všechny recenze uživatele

Dokonalá hrůza, za kterou by se ani takový Hitchcock určitě nestyděl. Kathy Bates pro mě byla naprostým ztělesněním mých nočních můr, naprostá psychopatka vypadající na první pohled neškodně a oproti ní James Caan neschopný pohybu, ale s vědomím komu se to dostal do rukou. Celé je to skvěle natočené a chvílema jsem fakt nedutal a při pár lekačkách jsem se málem posral strachy. Výborný film, na který se ale jen tak zase nepodívám. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Spíše drama než horor, ale velice vydařené drama s několika opravdu pikantními momenty. Film skvěle navozuje pocit beznaděje a úzkosti. Napětí je hodně dobré a ústřední dvojice to zahrála velmi přesvědčivě. Na nejvyšší hodnocení to ovšem není, film mě nedokázal nějak extra zaujmout. 70% ()

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Co se týče zfilmovaných horrorů dle předloh Stephena Kinga, měl jsem odedávna svou Velkou trojku, která se skládá z vynikající Carrie (DePalma), výborného Shiningu (Kubrick) a velmi dobré Dead Zone (Cronenberg). Zhruba před 15 lety se z Trojky stala Čtyřka, a to hned poté, co jsem v kině zhlédl tento skvělý snímek. Snad jednou bude i Velká pětka. Zatím stále čekám. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (53)

  • Snímek se natáčel v Kallifornii a Nevadě a také ve velkoměstech New York a Los Angeles. Natáčelo se od 20. února do 31. května 1990. (Dlee)

Související novinky

Zemřel herec James Caan

Zemřel herec James Caan

07.07.2022

Z amerického Los Angeles přichází smutné zprávy, ve věku dvaaosmdesáti let totiž ve středu večer opustil filmový svět americký herec James Caan, jehož si diváci mohou vybavit ze snímků jako Příliš… (více)

Zemřel herec a režisér Carl Reiner

Zemřel herec a režisér Carl Reiner

30.06.2020

V požehnaném věku osmadevadesáti let opustil filmový svět americký herec, režisér a scénárista Carl Reiner. Zemřel z přirozených příčin v noci z pondělí na úterý ve svém domě v Beverly Hills, jak… (více)

Sam Raimi se vrací k hororu

Sam Raimi se vrací k hororu

21.10.2019

Režisér Sam Raimi (Armáda temnot, Lesní duch) se po desíti letech vrátí k žánru, který ho kdysi proslavil. Kultovní režisér chystá zatím nepojmenovaný horor, který by měl být kombinací Misery… (více)

Reklama

Reklama