Reklama

Reklama

Misery nechce zemřít

  • USA Misery (více)
Trailer

Po autonehodě zachrání zraněnému spisovateli život jeho velká obdivovatelka. Z nadšené čtenářky a pečovatelky se však zakrátko stává brutální tyran a věznitel... (TV Prima)

Videa (1)

Trailer

Recenze (711)

Vančura 

všechny recenze uživatele

Film, který mě v podstatě dokonale minul. Nebavilo mě to, přišlo mi to strašně předvídatelné (u každé scény jsem věděl předem, jak dopadne) a ani trochu napínavé. Nezaujalo mě ani obsazení - Paul Sheldon je strašně nevýrazný a ani Kathy Bates ve mně nevyvolávala nějaké větší nadšení, její postava mi byla prostě jen protivná. Bavila mě tam paradoxně jen postava starého šerifa (Richard Farnsworth), který prý v předloze vůbec není. Film mě moc neoslovil asi ze 3 hlavních důvodů: 1) zhlédl jsem ho v příšerném českém dabingu (Bartoška + Konvalinková), navíc i samotný český název "Misery nechce zemřít" mi přijde debilní, když se ten film v originálu jmenuje pouze "Misery", 2) irituje mě, že celý příběh začíná tím, že se hlavní postava chová jak idiot - každý normální člověk by v takové bouři dávno zastavil, ale né, on se prostě musí vysekat, aby mohl být následně unesen tou bláznivou ženskou, 3) a konečně mám strašnou averzi ke Kingovým knihám jako takovým - přijdou mi strašně přeceňované, stejně jako tenhle film, který osobně hodnotím jako velice průměrný thriller, který místy zabíhá až do nechtěné směšnosti. Podruhé bych se mu obloukem vyhnul. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Výborný thriller z pera Stephena Kinga (po kolikáté už to píši?), ve kterém si s chutí zařádila Kathy Bates, jako vlídná a pohostinná majitelka domu hrůzy. Její láskyplnost a náklonnost ke slavnému spisovateli (James Caan), který se v jejím domě zotavuje po autonehodě, se brzy změní v běsnící teror. To, když se šílená hostitelka dozví, že její oblíbená knižní postava má zemřít. Pacient, jenž pomalu nabírá sílu, se má opravdu nač těšit. Kultovka. ()

Reklama

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Co se týče zfilmovaných horrorů dle předloh Stephena Kinga, měl jsem odedávna svou Velkou trojku, která se skládá z vynikající Carrie (DePalma), výborného Shiningu (Kubrick) a velmi dobré Dead Zone (Cronenberg). Zhruba před 15 lety se z Trojky stala Čtyřka, a to hned poté, co jsem v kině zhlédl tento skvělý snímek. Snad jednou bude i Velká pětka. Zatím stále čekám. ()

TheMaker 

všechny recenze uživatele

::::::::::::::::::::: Přesně tak. Tenhle film se řadí k těm nejlepším filmům podle předloh Stephena Kinga. Nedivím se, že Kathy Bates dostala za svůj výkon Oscara. To, co předvedla v tomto filmu je naprosto něco famózního. Bydlet s takovou osobou v jednom domě, tak brzy využiji svůj zbrojní pas ! :::::::::::::::::::::: ()

tron 

všechny recenze uživatele

"Som váš fanúšik číslo jedna." Spolu so Scorseseho Mysom hrôzy a Demmeho  Mlčaním jahniat jeden z najstrhujúcejších amerických psychologických terorov 90. rokov. Napínavá atmosféra je miestami taká dokonalá, až je nepríjemná. Komorný príbeh je plný neodhadnuteľnej oscarovej Kathy Bates a až príliš nenápadnej zasneženej horskej chalúpky, za ktorej múrmi sa odohrávajú šialené veci. Výborné herecké obsadenie (ďalej napr. skvelý Richard Farnsworth ako šerif), výborné dialógy, výborný scenár, výborné postavy, výborné scény. Vydarená knižná predloha Stephena Kinga (vyšla ako "Mizéria" aj v slovenčine) je EŠTE drsnejšia a „neznesiteľnejšia“ (Sheldonove nohy to v nej schytajú oveľa brutálnejšie a Annie naštartuje kosačku). ()

Galerie (51)

Zajímavosti (53)

  • Jednomu z psacích strojů, na kterém autor knižní předlohy k filmu Stephen King začínal se psaním, chybělo písmeno N - stejně jako stroji, který ve filmu přinesla Annie (Kathy Bates) Sheldonovi (James Caan). (Javert)
  • Všimnite si, že existujú iba dve scény, v ktorých nemá Annie (Kathy Bates) na krku náhrdelník s krížom. Tá prvá je večera s Paulom (James Caan) a druhá večerný rozhovor v župane. (Cappuccino)

Související novinky

Zemřel herec James Caan

Zemřel herec James Caan

07.07.2022

Z amerického Los Angeles přichází smutné zprávy, ve věku dvaaosmdesáti let totiž ve středu večer opustil filmový svět americký herec James Caan, jehož si diváci mohou vybavit ze snímků jako Příliš… (více)

Zemřel herec a režisér Carl Reiner

Zemřel herec a režisér Carl Reiner

30.06.2020

V požehnaném věku osmadevadesáti let opustil filmový svět americký herec, režisér a scénárista Carl Reiner. Zemřel z přirozených příčin v noci z pondělí na úterý ve svém domě v Beverly Hills, jak… (více)

Sam Raimi se vrací k hororu

Sam Raimi se vrací k hororu

21.10.2019

Režisér Sam Raimi (Armáda temnot, Lesní duch) se po desíti letech vrátí k žánru, který ho kdysi proslavil. Kultovní režisér chystá zatím nepojmenovaný horor, který by měl být kombinací Misery… (více)

Reklama

Reklama