Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do voleb zbývá pár posledních týdnů a Washington zoufale shání presidentského kandidáta. Někoho, kdo s určitostí prohraje. Volba padne na Mayse Gilliama (Chris Rock), neznámého politika okrskového formátu. Mays záhy zjistí, že je jen nastrčenou figurkou a rozhodne se, že si kampaň pořádně užije. Z bratra Mitche (Bernie Mac) udělá kanditáta na vicepresidenta a rodinný tandem si začne získávat přízeň Ameriky. Scénáře, režie i hlavní role se ujal populární komik Chris Rock. Povedená komedie o tom, jak obyčejný kluk k presidentování přišel, se stala nečekaným hitem a potvrdila, že vysoká politika je vlastně veliká legrace. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (85)

Bilky 

všechny recenze uživatele

Už som videl pár negersko-hiphopovýx filmov ale takúto zlátaninu plnú klišé a pátosu ešte nie. Ale čo môže človek čakať od Chrisa ROCKa. Chlapec si to sám napísal, sám zrežíroval a sám aj zahral. škoda že sa našiel blbec, čo mu to zaplatil... Ale amíci si fakt zaslúžia svojíx prezidentov - mali sa lepšie učiť! :) ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Chris je určitě černoch jak vyšitý, ale je taky prorok? Hmm. Kdože to vyhrál volby na prezidenta v roce 2004? Barack Obama? Možná to byla jeho předvolební kampaň, v Americe je možné všecko. Vláda může všechno! Otázkou zůstává, kdo že to vlastně vodí kašpárky po scéně?! No nic, nebudu polemizovat ani politizovat. Miluju černochy, černý temperament, černou hudbu. S nima je cokoli možné, ale rozhodně ne žádná nuda a sucharský stereotyp. ()

Reklama

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Průměrná černošská komedie. Naštěstí Chris Rock není Edie Murphy a tak se ve filmu objevují i herci ostatních etnik. Každý by měl být čestný, upřímný a starat se o své blízké. To je celé poselství filmu. Moc humoru ho nedoprovází a šperkování poselství černošskou kulturou mě teda taky ani trochu nebralo. Ale v jistém smyslu se to dá brát jako podobizna americké společnosti. ()

mala_kea 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem klasickou černošskou komedii, ovšem už od prvních minut jsem zjistil, že to bude možná trochu jiný kousek. Také byl, ale později zase trochu upadl na zem, od které se rázem odrazil do vysoké výšky, ve které se chvíli držel, za chvíli však spadl těsně nad zem, kde se držel až do konce filmu. Tím mě film docela zklamal, ale zároveň mě i potěšil, že se nejednalo o kupu nesmyslných patlanin, které se rády objevují ve filmech. Zkrátka co si budeme vyprávět, Chris Rock je stvořený pro komedie.45% ()

T-pack 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu neuvěřitelně moralizující film, kde se bílý kandidát chová s prominutím jako čůrák. Na druhou stranu celkem vtipná komedie, která se nebojí jít do absurdností (ochranka!). Koukat na film po zvolení Obamy už není nejaktuálnější, ale úřad prezidenta Mayse Gilliama by taky nebyl k zahození. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (4)

  • V časti filmu, keď Chris Rock utekal so starou ženou z budovy, ktorá mala vybuchnúť, sme mohli vidieť, že v ruke mal namiesto skutočnej mačky len plyšovú hračku. (ČSFD)
  • Jméno hlavního hrdiny Mayse Gilliama bylo vytvořeno kombinací jmen dvou oblíbených newyorských hráčů baseballu z padesátých let. Prvním byl Willie Mays z New York Giants a druhým Junior Gilliam z Brooklyn Dodgers. (ArsenalEagle)

Reklama

Reklama