Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Harry a Sally se seznámili při cestě autem do New Yorku, když ukončili svá studia na univerzitě. Oba od počátku spojuje cosi nevyřčeného, přesto mezi nimi v tuto chvíli nevzniká žádný vztah. Po nějaké době se znovu a znovu potkávají a mají pocit, že se stále více znají. Poněkud ztřeštěnému Harrymu se prostořeká a temperamentní Sally stále více líbí, zatímco ona k podobnému názoru přichází postupně. Jejich osudy mezi tím „na čas“ překříží důležitější setkání… S lehkostí namíchaný divácký příběh, s vtipem, nadsázkou, lehkým nádechem hořkosti a dobře odpozorovaných životních situaci natočil v roce 1989 režisér Rob Reiner. Postavu Harryho s neobyčejnou přirozeností a šarmem hraje Billy Crystal, představitelkou Sally se stala Meg Ryanová. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (357)

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Romantický film s mladou Meg Ryan, který je kvalitou srovnatelný i s takovou Láskou přes internet nebo třeba Samotářem v Seattlu, ale přesto je v něčem dost jiný a neotřelý. Vtipným ale zároveň docela realistickým způsobem totiž zachycuje rozdíly mezi muži a ženami a problémy vzniklé na základě jejich odlišného vnímání vztahů. Zároveň je to takový průřez vývoje dospělého člověka, který v životě hledá trvalý partnerský vztah a lásku. Na filmu je zajímavé, jakým způsobem vznikal - údajně to vzniklo na základě dialogu mezi režisérem a scénáristkou, přičemž každý z nich do toho dal něco ze svých životních zkušeností a názorů z pohledu muže/ženy. Pak k tomu tvůrčímu procesu samozřejmě přispěli i sami herci. A výsledek je takový, že to skutečně hýří nápady, vhledy a (dů)vtipnými situacemi. Už od pohledu je to trochu jiný film, místy živelný a syrově upřímný, ale zároveň lehce a nenuceně podaný. Nakonec to musím shrnout jako moc příjemný romantický zážitek s přidanou hodnotou, který stojí za vidění. ~(4,3)~ ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Toto je jeden z tých filmov, na ktoré nikdy nezabudnete. A nezabudnete na ne preto, lebo sú výnimočné. Myslíte si že nie? Možno máte pravdu, ale jedno sa nikdy Ephronovej nedalo vytknúť a to že vie spraviť film romantických spôsobom aby nepôsobil samoúčelne a lacno. To že sa réžie ujal Rob Reiner bol ale rozhodne pozitívny ťah. Mužský odstup dokázal do filmu vraziť väčšiu silu, viacej emócií a hlavne vám ako keby otvorí pohľad na niektoré veci. Ale najväčšia sila filmu je v jeho úprimnosti. Bez debaty. Každé jedno slovo povedané skvelou dvojicou Ryan a Crystal je trefné, má svoj zmysel a krásne rozvíja ich vzájomný charakter - pravidlo troch a samotný boj o lásku vášho života. Krátke príbehy zamilovaných starých párov, len krásne dokazujú ako sa doba nezmenila a aká je láska vrtkavá a prešibaná. Film ma príjemne pohladil, naozaj mi spríjemnil tento deň najlepším možným spôsobom a to preto, lebo sa za celý ten čas nemusí na nič hrať. všetko z neho vychádza pozvoľna, v malých dávkach, s precíznosťou a hlavne z pochopením. Kto raz ľúbil sa v tom nájde. A preto je to film na ktorý sa nezabúda. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

No cekal jsem neco mezi nejlepsi romantickou komedii a Neco na te Mary je a nedostal jsem ani jedno. Coz ale neznamena, ze by se nejednalo o paradni romantickou komedii. Prvnich cca 75 minut je totiz absolutne perfektnich. Crystal ze svejma zivotnima moudrama a trochu naivne pusobici Ryan se vzdy potkaj, pokecaj a pohadaj, pak se sprateli a zase jen kecaj. Jenze ty dialogy jsou naprosto perfektni, nektery jak kdyby vypadli od Woodyho Allena a v podani super sympatickyho Crystala a Ryan se na to skvele kouka. Navic jejich starnuti je udelany docela slusne, celej film prijemne odsejpa a ma pohodovou atmosferu. Proste jsem byl presvedcenej, ze skutecne koukam na jednu z nejlepsich romantickejch komedii, navic s ne uplne stoprocentne typickym scenarem podobnejch filmu. Bohuzel si to tvuci zkazi poslednima 20 minutama, kdy se to zvrhne v naprosto tuctovou romantarnu s naprosto tuctovym dejem a to me trosku otravilo. Nicmene s privrenym okem to furt tech 5* da. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Nikdy sa žene nechváľte, že dokážete odhaliť fingovaný orgazmus, dokáže vás totiž vyviesť z omylu v ľubovoľnej situácii. Žiadny film nedokázal takto vtipne a trefne vyobraziť kamarátstvo medzi mužom a ženou. Dokonale vyplnené žánrové klišé obohatené o inteligenciu a nadhľad sa stalo okamžite po premiére kultom. Množstvo filmov inšpirovaných touto peckou (z poslednej doby napr. One Day alebo Love, Rosie) pôsobí oproti originálu ako nevyluhovaný čaj. Snímka obsahujúca jednu z najvtipnejších a najikonickejších scén v histórii žánru bola nominovaná na Oscara za najlepší scenár a naštartovala kariéry Meg Ryan a Billyho Crystala. ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Když si chce člověk odpočinout u filmu, ideální je romantická komedie. Dnešní zástupci tohoto žánru jsou bohužel dost často bezduchá a tupá dílka, na která většinou nemám nervy, proto lovím ve starých dobrých vodách. A ideální romantická komedie, která z vás neždíme potoky slz, která naplňuje obě slova z názvu svého žánru - romantika, komedie (čili se smějete), je právě film Když Harry potkal Sally. Navrch má film uvěřitelný a dobrý scénář, roztomilou Meg Ryan a z filmu čišící inteligenci, ne hloupost. Klasika, jak má být. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (43)

  • Některé aspekty z života Harryho (Billy Crystal) jsou převzaté ze zkušeností režiséra Roba Reinera, který chtěl natočit snímek o single muži po rozvodu. Osud tomu chtěl, že Reiner právě na natáčení Když Harry potkal Sally potkal svou druhou manželku Michelle. (DavePave)
  • Původně si Harry a Sally o orgasmu měli pouze povídat, ale Meg Ryan přišla s tím, že by jej mohla předstírat. (HellFire)
  • Role Sally byla nabídnuta Molly Ringwald, která ji musela odmítnout. Zahrála si ji však roku 2004 v divadelní hře v Londýně. (HellFire)

Související novinky

Zemřela Carrie Fisher, hvězda Star Wars

Zemřela Carrie Fisher, hvězda Star Wars

28.12.2016

Řada lidí dnes vyšla z promítání Rogue One a zjistila, že rodina z předaleké galaxie přišla o jednoho ze svých stěžejních členů. V 60 letech nás totiž opustila Carrie Fisher, představitelka princezny… (více)

Kuchařka na plátně

Kuchařka na plátně

04.05.2006

Jedna z mála žen za kamerou, které se povedlo získat si respekt v Hollywoodu, natočí životopisný film o famózní kuchařce Julii Powellové podle její autobiografie. Režisérka a scénáristka Nora Ephron,… (více)

Reklama

Reklama