Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Harry a Sally se seznámili při cestě autem do New Yorku, když ukončili svá studia na univerzitě. Oba od počátku spojuje cosi nevyřčeného, přesto mezi nimi v tuto chvíli nevzniká žádný vztah. Po nějaké době se znovu a znovu potkávají a mají pocit, že se stále více znají. Poněkud ztřeštěnému Harrymu se prostořeká a temperamentní Sally stále více líbí, zatímco ona k podobnému názoru přichází postupně. Jejich osudy mezi tím „na čas“ překříží důležitější setkání… S lehkostí namíchaný divácký příběh, s vtipem, nadsázkou, lehkým nádechem hořkosti a dobře odpozorovaných životních situaci natočil v roce 1989 režisér Rob Reiner. Postavu Harryho s neobyčejnou přirozeností a šarmem hraje Billy Crystal, představitelkou Sally se stala Meg Ryanová. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (357)

B!shop 

všechny recenze uživatele

No cekal jsem neco mezi nejlepsi romantickou komedii a Neco na te Mary je a nedostal jsem ani jedno. Coz ale neznamena, ze by se nejednalo o paradni romantickou komedii. Prvnich cca 75 minut je totiz absolutne perfektnich. Crystal ze svejma zivotnima moudrama a trochu naivne pusobici Ryan se vzdy potkaj, pokecaj a pohadaj, pak se sprateli a zase jen kecaj. Jenze ty dialogy jsou naprosto perfektni, nektery jak kdyby vypadli od Woodyho Allena a v podani super sympatickyho Crystala a Ryan se na to skvele kouka. Navic jejich starnuti je udelany docela slusne, celej film prijemne odsejpa a ma pohodovou atmosferu. Proste jsem byl presvedcenej, ze skutecne koukam na jednu z nejlepsich romantickejch komedii, navic s ne uplne stoprocentne typickym scenarem podobnejch filmu. Bohuzel si to tvuci zkazi poslednima 20 minutama, kdy se to zvrhne v naprosto tuctovou romantarnu s naprosto tuctovym dejem a to me trosku otravilo. Nicmene s privrenym okem to furt tech 5* da. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Dám si to co ona !!" ;) Skvostná replika z úst mámy Reinerové v jedné z nejvtipnějších filmových scén vůbec.. Rob byl pyšný, naprosto oprávněně.. A může být i na celý tenhle výtečný biják, žánrový klenot, který se může směle řadit vedle té naprosté klasiky, dnes už vlastně rovněž klasikou, na kterou se odkazuje, které vzdává hold.. Životné a nesmírně zábavné konverzační ephrondiziakum filmové romantiky.. ()

Reklama

ORIN 

všechny recenze uživatele

Rob Reiner mě zaujal již snímkem Stůj při mně, kdy velmi věrohodně a citlivě převedl na plátno povídku Stephena Kinga Tělo, nicméně tímto "zásekem" si mě naprosto získal. Vtipná komedie s inteligentním scénářem a neméně kvalitními hereckými výkony, především Billymu Crystalovi padla role přímo na tělo. ()

mm13 

všechny recenze uživatele

!!! ---- SPOILER ---- !!! Najviac ma potešila Carry Fisher, skvelé dialógy, Meg Ryanovej a Billovi Crystalovi to sadlo... ale preboha prečo ten koniec? Tu ma to vytáča ešte viac než pri Dirty Dancing, pretože až do posledných minút je Harry a Sally nie len o zábave, väčšinu času máme čo dočinenia s veľmi inteligentným snímkom - chvíľu s hrdinami sympatizujete, chvíľu im nerozumiete, potom vás naštvú, skrátka nádhera, ako zo života. A potom bác, AMERIKA!! ()

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Toto je presne ten štýl, ktorý ako divák nevyhľadávam. Veľa expresionistických konverzácií pri minimálnom "pohybe". Frázy a vtipy často mimo moje emočné pole a ten "nasilu" cynizmus, ktorý sa premení na sebareflexiu... To nie no, ale oceňujem, že práve tou výstavbou a budovaním poznania druhého človeka možno spraviť závery, či ten druhý je pre teba ten pravý napriek svojim nedostatkom. Bolo to v podstate príjemné pozeranie s výraznou dobovou atmosférou. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (43)

  • Na začátku před zastávkou v restauraci rozebírají Harry (Billy Crystal) a Sally (Meg Ryan) slavnou scénu z filmu Casablanca (1942). (Toneil)
  • Keď Sally (Meg Ryan) kreslí obrázok dieťaťa si je možné všimnúť, že v ďalšej scéne už vyzerá inak. Mení sa veľkosť očí a podobne. (Miagy)
  • Původně si Harry a Sally o orgasmu měli pouze povídat, ale Meg Ryan přišla s tím, že by jej mohla předstírat. (HellFire)

Související novinky

Zemřela Carrie Fisher, hvězda Star Wars

Zemřela Carrie Fisher, hvězda Star Wars

28.12.2016

Řada lidí dnes vyšla z promítání Rogue One a zjistila, že rodina z předaleké galaxie přišla o jednoho ze svých stěžejních členů. V 60 letech nás totiž opustila Carrie Fisher, představitelka princezny… (více)

Kuchařka na plátně

Kuchařka na plátně

04.05.2006

Jedna z mála žen za kamerou, které se povedlo získat si respekt v Hollywoodu, natočí životopisný film o famózní kuchařce Julii Powellové podle její autobiografie. Režisérka a scénáristka Nora Ephron,… (více)

Reklama

Reklama