Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Život chudého koňského handlíře se změní ve chvíli, kdy se v jeho stáji narodí zelená kobyla - stane se slavným, posléze bohatým a kobylka členem jeho rodiny. Další generace už má jen obraz zelené kobyly, nicméně její sláva neutuchá. A tak je třeba bránit se všem závistivcům, a nejvíce z řad příbuzných.Ve své době lechtivá francouzská komedie Zelená kobyla byla natočena podle známého románu Marcela Aymého. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (8)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Naprosto nevtipný film se scénářem slabším než moucha na smrtelné posteli. Předně to vůbec není komedie, není se čemu smát a ani polodobrovolné znásilnění se nedá při nejlepší vůli považovat za kdovíjakou taškařici. Kromě obou slečen dcer (Sandra Milo byla kus) není vůbec na co koukat. Tohle se Francouzům nepovedlo, a je dost s podivem, že tehdejší čs. dramaturgie po tomhle sáhla. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Příjemná - leč přece už jen poněkud zestárlá komedie. Francouzsky šarmantní, lehce pikantní konverzační taškařice na příjemné nedělní odpoledne. Škoda jen, že našinci dostupná pouze s českým dabingem... ()

Reklama

5150 

všechny recenze uživatele

Dalo se na to docela fajn koukat. Sice mě nic zvláštního nezaujalo, ale pobavil jsem se. // hodnocení 2,5* ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Ve francouzské i české kinematografii platíval takový blbý zvyk točit zvlášť filmy pro město a venkov. Podle mě to byl nesmysl, protože u "městských" se bavil i venkov, u "venkovských" jen hrstka choromyslných. U nás to byly všechny ty jézéďácké eposy o poruchách rypadla a bodrých svazácích se sazemi na nose, ve Francii uslintané sprosťačinky, degradující venkovany na nemytá zviřátka, pohybující se jen na trase pole-kravín-ložnice. Dávno se od toho upustilo, šťastně jsme zapomněli a ČT na nás teď pod pláštíkem Filmových návratů vypustila Zelenou kobylu. ;o) Hotový Trojský kůň. 20% ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama