Reklama

Reklama

Roztříštění

  • USA Fractured (více)
Trailer

VOD (1)

Jeho žena a zraněná dcera se při návštěvě pohotovosti ztratily a zděšený muž je marně hledá po celé nemocnici. Začíná si být jistý, že doktoři něco tají. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (292)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Netflix to má stále s tou spotřební filmovou produkcí (tedy mimo ty skutečné stomilionové a festivalové kousky) na pováženou a stejně jako jsem předtím s klidem vynechal Worthingtonův Titan, stalo by se tak i u Roztříštění (uměl bych si představit přesnější český název). Nicméně mě překvapilo až nebývale vysoké hodnocení na tento typ filmů (a doporučení od člověka, na kterého dám) a ačkoliv to není stoprocentní spokojenost a jednu chvíli jsem se i nudil, tak po většinu filmu jsem byl v příjemném napětí a poměrně hezky to uteklo. Skutečně takových mixů Uprchlíka a (možná?) Fight Clubu je spousty, plus mě to ještě vizuálně tou šedivou odpuzovalo, ale Sam Worthington mi nikdy nevadil a každý aspoň trošku snesitelný snímek mu přeji...7/10 ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Svižně odsýpající thriller obsahující několik skutečně velkolepých dějových zákrut společně s vypointovanými plot twisty. Fractured se kromě těchto atributů může pochlubit i skvělou kamerou, soundtrackem a civilními hereckými výkony. Jako lehce depresivní jednohubka na ospalé odpoledne tedy tento snímek funguje více než adekvátně. Skvělá práce! ()

Reklama

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Po zhlédnutí traileru osobně můj nejočekávanější film tohoto roku, co se týče internetové stanice Netflix (samozřejmě s Irishmanem). Kombinace velice nadaného a zručného Brada Andersona a Sama Worthingtona slibovala velké věci, a teď mohu s čistým svědomím říct, že FRACTURED se povedlo po všech stránkách. Film se soustředí na herecké výkony, které samozřejmě táhne zejména již zmiňovaný Worthington, ten zde podal doopravdy nadmíru uvěřitelný a v některých chvílích až mrazivě přesvědčivý výkon. Plusem filmu je promyšlený scénář, jenž válí jak po dialogové stránce, tak zejména sází na nepředvídatelnost následujícího okamžiku. Ty obraty v ubíhání zápletky jiným směrem mě nenechávaly chladným, tvůrci mi zamotali pořádně hlavu (to ale nepovažujte za výtku, právě naopak.....na konci jsem už sám nevěřil, komu tedy mám věřit). Přičtěte k tomu úctyhodně zahrané vedlejší postavy a dunivé tóny hudebního podkresu (ten se vám zaryje hluboko pod kůži) a máme zde prostě a jednoduše zaděláno na thriller roku. A konec špičkový, takto to uzavřít, to člověk hned pozná, že na tomto projektu nedělali nějací nýmandi. Nadprůměrně tučné čtyři hvězdy. Za mě dávám 8,5/10 ()

honajz 

všechny recenze uživatele

MOŽNÉ SPOILERY Mno, kdyby to skončilo fakt jako obchod s orgány, byl bych spokojenější, fakt. Tenhleten rádoby double twist není nakonec vlastně ani twistem, ale tím, co vlastně pořád se chce, abychom si jako diváci mysleli, a ono to tak kupodivu je, takže sorry, žádné překvapení. A vlastně mi to zhatilo do té doby docela příjemný dojem jakési konspirace, která by se mi fakt líbila stokrát víc, než nakonec tohle - přišlo mi to až moc jednoduché se vylhání. Ale jinak je to atmosférický film, který šlape, jak má, vzbuzuje napětí, postupuje logicky... Ono v těchto případech ale není moc kam jít - buď někomu hrabe, nebo ne. Proto by se mi líbilo téma konspirace, jež by to celé alespoň trochu vykolejilo. Vážně, kdyby to skončilo záchranou a útěkem, dám filmu pět hvězd bez mrknutí oka, takhle jen za fakt velmi dobrou filmařinu, lokace a kameru pouhé tři, protože tenhle jednoduchý konec mě naštval. (A btw - nedává to v jednu chvíli smysl, protože jak mohl vědět, že má jet do dolních pater?) (Jo, a dost mě sraly náznaky stylu balónky Brzy se uzdrav, tajemný pes, televizní film, inzerát v časopise - což dodávalo příběhu jistou mystičnost, ale zpětně působí samoúčelně.) ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Povedená paranoia. Napínavá až do samého závěru, herecky primárně ve vedlejších rolích dobře odvedená práce, velice uvěřitelná atmosféra a sice tak nějak od poloviny se dá tušit možná alternativa šokující pointy, stejně se tam divák dostane chytře vystavěným příběhem s napínavými momenty, bez zbytečných oslích můstků a berliček. Worthington žřejmě na hranici svých hereckých možností předvádí z 90 procent úctyhodný výkon. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (6)

  • Při rvačce ve výtahu se mění umístění věcí na podlaze. (Duoscop)
  • Natáčelo se ve Winnipegu v provincii Manitoba v Kanadě. (Rominator)
  • V žiadnom prípade takto nezareaguje žiadny z personálu nemocnice na zmäteného pacienta s možným poranením hlavy. (Pat.Ko)

Reklama

Reklama