Reklama

Reklama

Roztříštění

  • USA Fractured (více)
Trailer

VOD (1)

Jeho žena a zraněná dcera se při návštěvě pohotovosti ztratily a zděšený muž je marně hledá po celé nemocnici. Začíná si být jistý, že doktoři něco tají. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (293)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Rayi, jestli myslíte, že ten pes potvrzuje to, čemu věříte, tak se mýlíte.“ - „Nebo se mýlíte vy.“ Tak kdo se tu plete? Jde o iluzi lidské mysli či je v tom něco trochu jiného? Nevím, zda to s těmi sedativy a adrenalinem není z lékařského hlediska úplná hovadina, ale budiž, v podstatě jde o detail. Co je podstatnější, že film odkryje karty až zbytečně brzy. Pointa se tak dá odhadnout zkrátka příliš snadno. Oceňuju, že je tu stále jakási snaha diváka zviklat, nabízet mu vodítka, která ho dostanou na scestí, stejně tak kvituju solidní atmosféru, zneklidňující pocit, který film vyvolává…aby to však opravdu vyvolalo kýžený efekt, musel by být jiný konec. A nepřidá také fakt, že se film nemůže plně spolehnout na herce, zejména hlavní představitel Sam Worthington mě spíš zklamal. Tvůrce Brad Anderson není žádné režisérské ořezávátko a 4 mnou viděné předchozí žánrové snímky od něho jasně ukazují, že dokáže natočit nadprůměrný thriller, ale Roztříštění je pro mě osobně zatím jeho nejslabší film, který nemůžu ohodnotit výše než lepším průměrem. ()

Filmmaniak 

všechny recenze uživatele

V napínavém thrilleru hraje Sam Worthington otce od rodiny, který odveze svou ženu a jejich zraněnou šestiletou dceru do nemocnice, pak si zdřímne v čekárně, a když se probudí, tak jeho rodina není k nalezení a nikdo z doktorů ani ostatní personál si ji nepamatuje. Děj je podobně vystavěný jako Tajuplný let s Jodie Foster, přičemž také nechává diváky neustále na pochybách, jestli je hlavní hrdina zmatený a halucinacemi trpící blázen, nebo jestli je ta nemocnice součástí nějakého obřího farmaceutického spiknutí a všichni mu v ní akorát lžou. Snímek po celou dobu lavíruje mezi oběma možnostmi, což udržuje celkem stabilní míru nejistoty, čemuž přispívá i několik pozoruhodných zvratů. Silný závěr kazí akorát to, že při zpětné rekonstrukci toho, co se ve filmu dělo a co kdo říkal, dojdete k velkému množství scenáristických nedostatků a lapsů, kdy film musel být záměrně nekonkrétní a nejednoznačný, aby mohl být dostatečně dramatický a neodhalit pravdu až moc brzy. Pro někoho to možná bude ve výsledku až příliš vykonstruované a hloupé, podívaná je to ale atraktivní a vtahující a režírovaná i zahraná je solidně. ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

(75%) FRACTURED v českém překladu ROZTŘÍŠTĚNÍ je pro mě do světa filmů tak trochu vítaná změna. Ne, že by obdobný snímek nebyl natočen, přesto mě to bavilo téměř celé. Takže tentokrát Netflix nezklamal. Zpočátku jsem byl docela skeptický a ihned jsem zaznamenával (je to tedy můj názor) podivné chování postav. Jenže poté jsem pochopil, že je to celé paranoidní a v rámci postupně rozvíjejícího děje jsem to akceptoval – své logické vysvětlení proč se tak postavy chovaly, jsem dostal. I když mě ještě tak ta 1/3 snímku docela iritovala, začínal jsem se do toho dostávat. Ve 3/3 snímku jsem už začal být víc a víc nadšenější a i se zde začalo objevovat to pravé napětí. V téhle poslední 3/3 filmu se zde našlo pár přehnaných a urychlených scén. Škoda, mohlo to být minutáží tak minimálně o 15 min delší, ale co už. Finále bylo ale dobré i co se týče point. Rozdělil bych pointu na dvě části. A musím uznat, že jsem to docela předvídal, a tím myslím tu druhou závěrečnou a hlavní pointu či středobod celého děje. Ne úplný detail, ale z 90% jsem jej uhodl. Bylo to rozhodně vydařené a nikoliv hloupé, jen bych to asi víc upravil, aby to nebylo víc okaté. K tomu přidat nějakou scénu navíc, stopáž filmu jak už jsem psal + menší urychlenost, kdy se hlavní hrdina ke konci sebral a v pohodě se bez problému vrátil do nemocnice. Ale ať už to vezmu kolem a kolem, tak to nejsou žádné výrazné zápory, jen se snažím vše vysvětlit, co bych vylepšil. Celkově mám z filmu velmi dobrý dojem a určitě ho doporučuji. Na první shlédnutí to bude ale působit nejlépe. Přesto se k filmu ještě minimálně 1 vrátím. Herecké obsazení bylo optimální. Nemusím zde nikoho konkrétního ani jmenovat. Především ústřední tahoun snímku Sam Worthington to sehrál vskutku bravurně. Hudba nebyla moc výrazná, ale v rámci možností postačila. To je vše, je to solidní záležitost od Netlfixu. ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

SPOILERY: Tak nějak jsem si přál, aby to celé se drželo toho, že s hlavním týpkem je všechno v pořádku. Protože, ačkoliv ten úplný twist/konec smysl dává, bylo to na můj vkus zbytečně moc navíc. Tohle je ten typ filmu, kde si člověk může vybrat mezi happyendem a nekompromisním koncem a kterej mu více zapadá a celkově ladí do noty. Já si spíš přál, aby všechno dobře dopadlo. Ale celkově trošku u mě film upadl zhruba od té scény v jámě v noci, na můj vkus to až zbytečně moc šláplo na plyn a překrucoval se tenhle, jinak do té doby solidně uhnaný thriller, do akčnějšího žánru. Sam odvádí skvělou práci v podobě uhnaného, zmateného a vystresovaného týpka. Nejen co se týče mimiky, ale dost tomu napomáhá se svojí dusivou intonací, kdy sotva může popadnout dech. Celkově mě i mrzí, že film neskončil pět, deset minut dřív, protože ten twist - říkám, ačkoliv dává smysl, na mě působí už trošku navíc. Hlavně i z důvodu, že jsem to vlastně i očekával, že se to takhle stane. Faktem ale je, že jsem vlastně prokoukl i ten první twist v podobě toho, co je ten hospitál zač, takže nevím. Asi mi bylo týpka líto, tak jsem mu přál to nejlepší. Sakra... já nevím. Tohle je po hoooodně dlouhé době film, kterej mě kompletně vyšachoval a vlastně ani nevím, jak ho mám hodnotit. McElroy napsal dost dobrej scénář a podepřel ho solidními základy, takže těžko lze vyčítat jednu věc na úkor té druhé. Navíc, ten konec je i svým způsobem nekompromisní a odvážnej... já nevím jak hodnotit. Tyhle tři hvězdičky teda brát s jistou rezervou. Rozhodně né kvůli tomu, že by film byl průměrný - spíš jsem v takovém Roztříštění, že nevím jak jinak film hodnotit. Tři hvězdy představují dost dobrej nástroj a interpretaci, jak odseknout tohle dilema. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Pro snouflejks co si libují v tom být ofended upozorňuji, že komentář asi obsahuje spoilery. Nebo možná ne. Možná jsem si je jen vymyslel v hlavě a ve skutečnosti jsem napsal něco úplně jiného. Paranoia, jeden nikdy neví. Takže nečtěte. Ale co kdyby tu bylo možné nalézt návod na záchranu vašeho života? Nebo alespoň na Záhorskou růži? No, dost už těch nesmyslů. Prakticky všechno co si myslím o filmu už sepsal honajz, mě to jen naštvalo o hodný kus víc. Celou dobu jsem si říkal "jestli to skončí takhle, tak se naštvu," a ono to přesně tak skončilo. Nemůžu se konečně zbavit dojmu, že novodobá ideologie (natož Netflix) nemůže ukázat otce, nota bene ještě bílého, jako zachránce a ochránce rodiny, a tento požadavek diktoval onen "překvapivý" zvrat ve zvratu. Zasloužené dva body. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (6)

  • V žiadnom prípade takto nezareaguje žiadny z personálu nemocnice na zmäteného pacienta s možným poranením hlavy. (Pat.Ko)
  • Natáčelo se ve Winnipegu v provincii Manitoba v Kanadě. (Rominator)
  • Při rvačce ve výtahu se mění umístění věcí na podlaze. (Duoscop)

Reklama

Reklama