Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Během pouhých pěti let Ted Bundy, jeden z nejobávanějších amerických masových vrahů, unesl a zavraždil stovky žen. Byl inteligentní, přítažlivý a měl charisma. Navždy změnil profil masových vrahů a právě proto je jeho příběh tak děsivý. Ted Bundy žil mezi námi a vraždil přímo před našima očima. Film byl natočen podle skutečných událostí a pokládá divákovi provokativní otázku: poznali bychom takového člověka? Vzbudil by v nás důvěru? (Intersonic)

(více)

Recenze (118)

RomanHyde 

všechny recenze uživatele

Ted Bundy byl slizoun, chlívák, dobytek a navíc k tomu ještě masový vrah, kterému padlo za oběť 19-35 žen (dodnes se přesné číslo neví). Takový člověk si nezaslouží aby o něm byl natočen skvělý film a tvůrci (ikdyž patrně měli větší ambice) to splnili. Snímek je postaven na jednom průměrném televizním herci, který zde dostal svou životní roli, a zvěrstvu které Ted Bundy napáchal. Film se nesnaží šokovat, protože je bezzubý a maximálně by se poslintal , pouze se drží doposud objasněných fakt. Neměl jsem vůbec chuť snímek dokoukat, jen mne zajímalo jak to s Bundym dopadlo a taky to , zda-li druhá část filmu bude stejně slabá jako ta první. Ve finále jsem se utvrdil v tom že ano. Za zmínku stojí určitě scéna v klubu nebo diskotéce, kde Bundy vyhlíží svou další oběť a v roce 1974 se tam hraje docela solidní současné techno :) (což jako člověk z branže dokáži náležitě ohodnotit). Sečteno a podtrženo, po těchto 99 minutách jsem byl obohacen o "odkaz" Teda Bundyho a taky jsem se dozvěděl o důležitosti a praktičnosto vaty vpravené do konečníků odsouzencům na smrt elektrickým křeslem. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Upozorňuji, že hodnotím česky dabovanou verzi a ta je místy opravdu příšerná. Sice nevím jistě, zda je to čistě vina dabingu, ale některé hlášky jsou neuvěřitelně stupidní a dodávají jinak vážným scénám nefalšovaně parodický opar. Při scénách, kde Ted vodí naivní slečinky do svého Brouka a taky občas při jeho legračních knockoutech se člověk nemůže nesmát a to asi není ten úplně žádoucí efekt u tohodle typu filmu. Myslím, že tohle šlo zkrátka zpracovat, když už ne vážněji, tak jednoduše lépe. Jediné, co musím vystihnout je závěrečná scéna popravy, při které skutečně tuhne krev v žilách... 4/10 ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Theodore Robert Bundy. Údajně první člověk, který byl označen termínem "sériový vrah" a tím se tak definoval rozdíl mezi masovým a sériovým vrahem. Vysoce inteligentní chlapík, který dokonale využil své inteligence a pohledného vzhledu pro započetí svého vražedného tažení. Studoval na právníka a u soudu se dokonce sám obhajoval. Michael Reilly Burke ho pro mě naprosto věrohodně ztvárnil, včetně vzájemné podoby a ukázal nám, jaký Ted zřejmě asi byl. ()

kareen 

všechny recenze uživatele

Skoro mi to připadá, jako kdyby se pár filmařů někde v baru, notně posilněno alkoholem, vsadilo, kdo natočí nejnudnější film o jednom z nejznámějších sériových vrahů Ameriky a vítěz pak svůj výtvor zrealizuje. Vážně to bylo velké "vzrůšo", sledovat hodinu a půl jednoho nechutného, zbabělého úchyláčka, jak s pravidelnou jednotvárností, přibližně tak jednou za deset minut flákne pár lepých dívek po hlavě, přičemž oběti se okamžitě po první ráně hned bez hlesu složí a pak už jen celý říčný dovádí nad jejich těly za hlasitého stupňování slova fuck. A mezitím, asi aby měl divák dostatek času rozdýchat to neskutečné napětí, je nám servírováno jakési psychologické rodinné drama, nejspíš abychom pochopili pohnutky, které Teda přivedly až na elektrické křeslo. No, tak jako tak, větší záhadou pro mě bylo, kde sehnali tak nevýrazné obsazení, jak se jim povedlo zadupat do země třeba i jen nepatrnou jiskřičku invence a proč by se na to měl chtít kdokoliv proboha dívat. To si raději pustím ten nejslabší díl Criminal minds a pořád na tom budu lépe. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Film sám o sobě by nebyl ničím zajímavý, kdyby byl podle fantazie scenáristy. Tím, že je podle skutečné události, či některé události ze skutečného světa popisuje, se dostává do úplně jiného ranku pocitů a hodnocení. Kdo se případem Teda Bundyho alespoň okrajově zabýval, nasolí tomu pět bez mrknutí oka a zcela blaženě a radostně si to pustí znovu. Kdo si myslí, že Ted Bundy je postavou seriálu Ženatý se závazky, tak... mávnutí rukou stačí. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (5)

  • Auto, které po celou dobu ve filmu řídí Ted Bundy (Michael Reilly Burke), je Volkswagen Brouk z roku 1968. Toto vozidlo opravdu používal i ve skutečnosti, pouze s drobným rozdílem. Filmový Brouk je křiklavě žlutý, zatímco jeho originál je spíš světle šedý. K vidění je v National Museum of Crime & Punishment (NMCP) ve Washingtonu. (Moena)

Reklama

Reklama