Reklama

Reklama

V Billově mozku: dekódování Billa Gatese

(seriál)
  • USA Inside Bill's Brain: Decoding Bill Gates
Trailer

VOD (1)

Epizody(3)

Obsahy(1)

Zveme vás na výpravu do mozku Billa Gatese. Známý miliardář se rozpovídá o svých vzorech a smělých cílech, kterých se pořád snaží dosáhnout. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (21)

PoprockCZ 

všechny recenze uživatele

Zajímavá sonda do duše Gatese. Je velkou inspirací pro čtení odborných knih (zvládne jich tak 10 týdně). Z dokumentu vychází jako sympatický starší muž, který to má v hlavě srovnané a snaží se vyřešit globální problémy, jelikož má kontakty na ty nejlepší experty v oboru a peníze na to vše financovat. Něco z kontroverze se dozvídáme akorát ke konci 3. části. Škoda, že místo přeskakování z "world saving missions" na růst Microsoftu a lehce zmíněný rodinný život se nedozvídáme víc kontextu ze světa lidí, kteří jsou opačného názoru na věci než je on. Působilo by to relevantněji a divák by si o Billovi udělal obrázek sám. Takto to působí trochu jednostranně. Nicméně přikláním se na stranu optimismu a proto si ze série beru hlavně inspiraci a motivaci k "work harder". Svět přeci jen má světlé chvilky. :) ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Seriál, který by mnoha lidí asi rovnou zametlo pod koberec. Tak nějak to od počátku působí jako takový sarkofág a hrobka pro někoho, kdo vlastně stále žije. V tom je asi celá potíž, že zde budete sledovat vyzdvihování někoho, kdo stále ještě žije a kontroverze kolem něj ještě umí být živá. To může být vždycky ošemetné. Taková propagace Billovy neomylnosti a dobroty. Jenže, je to opravdu tak? Dokument je skvěle natočený. V rámci nějaké technické kvality člověk asi nemůže říct ani Ň. Ale poté jsou zde věci jako nějaká příběhová linka, ta totiž dokáže dost zvláštně skákat od minulosti do přítomnosti. Člověk v tom spojení a genialitu najde, ale působí to někdy dost obtížně. Příjemné vyprávění skrze animace trochu i připomíná Montage of Heck. Je asi trochu škoda, že o Gatesovi se dozvíme něco, aby se neřeklo a zbytek je nějak propagace jeho filantropie. Což není špatně, naopak se člověk dozví jedenu velmi dobrou zajímavost o tom, kam nás chce Gates posunout a v rámci zlepšení světa. Ale nebude to lehké. Klidně si dokážu představit za pár let "druhou" sérii, kde se dozvíme jak to tak nějak dopadlo. A byl bych asi plně spokojen. Příjemná, kratší a velmi dobrá jednohubka. ()

Reklama

*CARNIFEX* odpad!

všechny recenze uživatele

Mengele dnešnej doby. Chorou spoločnosťou prezentovaný ako filantrop, ktorý sa buď samozvane, alebo vďaka svojim prívržencom, pasuje za najväčšieho vedca, najlepšieho lekára, najúspešnejšieho biznismena. Nedajú sa uprieť jeho počiatky kariéry a vizionárske videnie “do budúcna”. Nuž ale, moc a šírenie strachu je nebezpečnou kombináciou, ktorá dokonalým spôsobom ovláda masy ľudí. Bill skutočne POMÁHA! Nedá sa ignorovať jeho snaha podať pomocnú ruku, no rozhodne to nie je zadarmo (!!), pričom jeho kroky smrdia “snahou” o nápravu toho, čo sám celej spoločnosti za asistencie svojich oddaných prívržencov napáchal. Vnímať tohto človeka, ako čisto anjelsku osobu s dobrým úmyslom, je rovnako choré, ako tvrdiť celému svätu, že ani jeden z pápežov nevedel o tom, že jeho kardináli zneužívajú malé deti. Boh ako taký neexistuje, je len myšlienka a presvedčenie, že je nad nami niečo, čo drží ochrannú ruku. Kto sa bojí, potrebuje imaginárneho priateľa. A presne takým je náš Bill. Boh, kráčajúci po zemi, ktorý čaká na posledné veľké predstavenie. Kto chce, nech si v jeho hre na “slepú babu” zahrá vedľajšiu rolu, no Ja osobne dám radšej prednosť umieraniu na rakovinu, než neočakávane strácať stabilitu na vlastných nohách. Tú jeho vakcínu prenechám s láskou a úsmevom na perách komukoľvek, kto si požiada. Aj samotnému Billovi. Alebo ešte lepšie, Naďovi a Matovičovi, či ich rodinným príslušníkom. ()

HellsAngel 

všechny recenze uživatele

Podnetný dokument, ktorý využíva analógiu so štýlom myslenia hlavného aktéra. Mozog Billa Gatesa sa údajne dokáže sústrediť na viac vecí súčasne, pričom tvorcovia si povedali, nech si to vyskúšajú aj diváci. Medzi jednotlivými udalosťami sa preto pomerne často skáče, vždy sú ale previazané pomyselným ideovým putom, ktoré zaručuje, že to celé dáva zmysel. Rozprávanie balansuje medzi Gatesovými filantropickými aktivitami a jeho minulosťou, kedy sa mu podarilo nahromadiť nezmerné bohatstvo. Osobne sa mi to pozdávalo, najmä preto, že históriu Microsoftu poznám veľmi dobre, zatiaľ čo o Billovej snahe priniesť revolúciu v oblasti záchodov som nevedel zhola nič. A táto pikoška veru nie je to jediné, čím ma táto podarená miniséria zaujala. ()

jjjerry 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemný a inspirativní dokumentářní serie. První díl doslova a ho*vně, ale zajímavý. Líbí se mně jeho workoholismus a energie v době, kdy by si mohl jen pasivně užívat majetku. Na druhou stranu bych zase jeho "genialitu" nepřeháněl. Kdyby se narodil někde na předměstí Dalasu v chudinské čtvrti tak by se možná ufetoval nebo makal u pásu. Měl vemil dobré zázemí, myšleno rodinu z vyšší střední třídy co ho od dětství podporovala. Z toho by si mohli vzít uplakánkové a zavistivci s dětmi příklad. Podpora jádra je jediná logická v současnosti. A ohledně očkávní (natočeno před Covidem) je krásně vidět, jak jsou odpůrci na úrovní nevzdělaných kmenových vůdců někde v Nigerii. Krásná paraela. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama