Reklama

Reklama

S Dennisem (Frederick Koehler) se život nemazlil. Od mala trpí mentální poruchou, takže nemá žádné přátele, a aby toho nebylo málo, každou noc ho pronásledují děsivé noční můry. Svého jediného kamaráda tak najde v obrovském zrcadle, které mu pořídil jeho starší bratr John (Sean Patrick Flanery). Jenže, co John netušil, je to, že stejné zrcadlo je součástí Dennisových snů a jeho stav pouze zhorší. Na tom, že si mentálně postižený chlapec povídá se svým odrazem v zrcadle, by nebylo nic divného, kdyby mu ovšem odraz nezačal odpovídat a nařizovat mu, aby zabil všechny, na kterých mu záleží. (Hernycztek)

(více)

Recenze (44)

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Divný horor, ale v tom pozitívnom zmysle slova. Mentálne retardovaný hlavný hrdina rozprávajúci sa so svojím odrazom v zrkadle (ktorý ho núti robiť neplechu) nás zavedie do svojho podivného sveta plného všelijakých pekných monštier a výjavov. Najprv sú to len nočné mory, potom je toho omnoho viac. Snová fantasmagória s fajnovými maskami, sem tam nejakým gore, plus parádne vyvrcholenie. Snahu je cítiť, a aj keď je to jeden z tých lacnejších hororov, určite si zaslúži aspoň malú pozornosť. Menšia trpezlivosť je ale aj tu nutná - ten magor so svojimi monológmi je miestami poriadne otravný, stopáž to veľmi neuľahčuje a úplne zbytočne sa to naťahuje. Za mňa medzi 3 a 4, ale Berryman je presvedčivý, a už dlho nič zaujímavé nemal, tak doprajme. A aj režisérovi, ktorý nám už veľa talentu neukáže. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Mě by se ta forma do určité míry i líbila, ale nesměla by být tolik nadužívaná. V některých chvílích mi snaha být za každou cenu divný lezla dost na nervy a momenty, ke kterým naopak podivnost seděla, tak ztrácely na působivosti. Sice se těmhle soudům obyčejně bráním, ale tady byla podle mě víc než kde jinde vidět režisérova náchylnost k drogám. Do průměru tak film tahá předevší Koehler, který je tu famózní a baví i zbytek povedeného castingu. 50% ()

Reklama

Forsberg11 

všechny recenze uživatele

Pohľad do duše mentálne postihnutého, schyzofrenického človeka s brutálnymi nočnými morami. Koehler to zahral geniálne. Práve jeho výkon ťahá inak priemerný film o level vyššie. A popri ňom aj niektoré slušne hororové scény, pri ktorých mi nebolo dvakrát príjmne. Koniec mi tak, ako som si ho vysvetlil, dával zmysel, čo ma príjemne potešilo. Určite spokojnosť... 60 %!! ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Spoilery! K tomuto snímku mě přivedla stejnojmenná hra. Bohužel jsem se chvíli po legálním zakoupení DVD v legálním obchodě s legálními DVD dozvěděl, že má snímek se hrou společný opravdu jen název. Po přečtení obsahu už jsem měl na snímek podstatně menší chuť. Nicméně když už jsem ho měl, tak jsem se na něj rozhodl kouknout. Musím říct, že v rámci originality to tvůrci vytáhli opravdu vysoko. Bohužel sami sobě naházeli klacky pod nohy nezajímavým zpracováním. Ani druhý den po zhlédnutí mi není jasné, zda tento jejich počin mám brát vážně. Celý snímek protínala jakási groteskní atmosféra. Naprosto všechny postavy se chovaly maximálně zvláštně. Celý díl se točí kolem retarda, kterému začne krásně hrabat. Jeho milující bratr mu dá do jeho dětského pokojíčku doprostřed místnosti odporné zrcadlo. Retardovi tudíž začne hrabat ještě více. Divák v podstatě sleduje, co se děje v jeho zvrácené mysli. Při vraždění pejsků, kočiček a dětí rozhodně netroškaří. Vždy uloží k odpočinku rovnou tři exempláře. Věčná škoda, že se vše odehrává výhradně mimo zorný úhel kamer. Koncept rozhodně zajímavý. Zpracování bohužel těžce pokulhává. Navzdory přátelské atmosféře snímek působí nekonečným dojmem. Monology retarda mi tu narozdíl od početné části komentujících přišly na filmu nejvíce zajímavými. Za hovno z mého pohledu stálo celých 100 % dialogů. Zřejmě je měl na svědomí nějaký další mongoloid. Tentokrát ovšem skutečný. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Snímek „The Evil Within“ rozhodně stojí za pozornost především těm, komu nevadí brutalita, jež se v hororových filmech objevuje. Tady ta brutalita docela dobře graduje, navíc je obalena v hněvu hlavní postavy, který je celou dobu cítit. Není to dílo, které by bylo veselé, ale o to lépe ve svém děsu vyniká. A navíc je to místy skutečně hnusné, což mě překvapilo, a to v dobrém smyslu slova. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (4)

  • Produkcia filmu sa začala v roku 2002, ale bola vystavená mnohým oneskoreniam, vrátane finančných problémov, konfliktov s obsadením a súdneho sporu od asistenta štúdia. Po mnohých zastávkach a začiatkoch výroby sa natáčanie skončilo v roku 2008. (Aiden)
  • Andrew Getty sa i napriek absencii akýchkoľvek skúseností s filmovaním, rozhodol ho dokončiť sám vo vlastnom dome, kde mal postavené štúdio. Lenže zomiera dva roky pred jeho vydaním na následky užívania pervitínu, po tom čo mu praskne žalúdočný vred. Producent Michael Luceri, ktorý tiež pomáhal s editáciou, film dokončí za neho. (Aiden)
  • Andrew Getty sa pre príbeh nechal inšpirovať vlastnými nočnými morami. (Aiden)

Reklama

Reklama