Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Martin ve sledu různých nepředvídaných okolností spáchá zločin, za který je odsouzen k dlouholetému vězení. Ve vězení se setkává s různými zločinci - malými i většími, s blázny, vrahy, násilníky, politickými vězni i albánskými separatisty. I když je každý z nich úplně jiný, vězení stírá mezi nimi jakýkoliv rozdíl. Věznice je pro ně zvláštním světem, ve kterém se snaží přežít.

Tento film získal cenu "Zlatá aréna" na filmovém festivalu v Pule za nejlepší mužskou roli (Dejan Aćimović), a také za nejlepší scénář (Ivica Trpčić). Na World Film Festivalu v Houstounu získal cenu za nelepší začátečnický film. (simadra1)

(více)

Recenze (1)

simadra1 

všechny recenze uživatele

Asi jsem ještě neviděla film z vězeňského prostředí, který by mne něčím nezaujal, protože mám tuto tématiku ráda. Tento mě uchvátil drsným prostředím, všudepřítomnou šikanou a pestrostí původu vězňů. Děj se odherává v osmdesátých letech v jugoslávské vesnici, takže se ve vězení setkávájí muži z různých míst Balkánu. Rozhodně jsem se u něj nenudila. ()

Zajímavosti (1)

  • K natočení autorské režijní prvotiny inspiroval herce Dejana Aćimoviče příběh jeho přítele. Čtyři roky pak „zpovídal“ muže, kteří prošli stejným peklem. (MFF Karlovy Vary)

Reklama

Reklama