Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V honosné vile v Bukurešti se těsně po pádu Ceauşescova režimu scházejí čtyři přátelé, aby společně povečeřeli. V ulicích za okny zuří občanská válka a na povrch zvolna vyplouvají skrytá tajemství hostů. Tajemství erotických obsesí a vášní, jež ničí a zároveň pohánějí jejich životy. [43. MFFKV 2008] (oficiální text distributora)

Recenze (4)

Pedestrian 

všechny recenze uživatele

Hodně umírněné Saló aneb 120 dnů sodomy. Pánská delegace si v honosné vile vypráví perverzní zážitky. Náznak fašismu. ()

bassator

všechny recenze uživatele

43rd KVIFF 2008 - TRIBUTE TO NICOLAS ROEG - Pocta Nicolasi Roegovi, AUDIENCE AWARD - Divácká cena deníku Právo (Divácká cena: 1234) - 1.77/204 ()

kostej_ 

všechny recenze uživatele

Příběh je poměrně zajímavý a předloha by mohla být i slušná. Co ale velmi sráží zážitek z filmu je zpracování. Herecké výkony jsou přepjaté, patetické a nepříliš reálné, zplošťování reality ve prospěch jediné neomylné postavy je pochybené na psychologické i etické rovině. Stejně přepjatě je podána i rumunská revoluce, srovnání s jejím zpracováním např. v Munteanově podání je propastné. ()

merissa 

všechny recenze uživatele

Konec jednoho strašlivého režimu spojený s koncem několika lidí, kteří mu různým způsobem podléhali. Velmi silné osobní příběhy, vynikající gradace, ohromující závěr. Ovšem pro ty, kdo nejsou zvyklí v kině vnímat cokoliv jiného, než hlášky, a pojem stylizace si spojují nejspíš s kadeřnickým salonem, je tento film absolutně nepochopitelný. ()

Reklama

Reklama