Reklama

Reklama

V pavoučí síti

(TV film)
  • Česko V tísni (více)

Obsahy(1)

Letecká firma Corbett Airlines pořádá předváděcí let nového supermoderního a prvního plně automatizovaného letadla Genesys 1, které je od startu až po přistání řízeno počítačem naváděným přes satelit. V závěrečné části letu však dojde k selhání systémů a stroj se zřítí. Výkonný ředitel firmy Ty Corbett okamžitě svede vinu na tvůrce systému a počítačového experta Gabriela Wingfielda, což si ovšem brilantní, byť značně nevyrovnaný australský génius vezme poněkud osobně a rozhodne se, že to tak nenechá. O šest měsíců později představí Corbett Genesys 2, který je připraven ke zkušebnímu letu. Najme vynikající pilotku Reece Robbins, jejíž bývalý přítel, pilot a válečný veterán Pete "Birddog" Dumont není příliš přesvědčen o tom, že Genesys 2 je tak bezpečný, jak se všechny snaží přesvědčit Corbett. Letadlo odstartuje a na palubě je nejen Corbett, ale také senátor Caulfield se svou těhotnou dcerou. Zpočátku probíhá let bez potíží, potom však letadlo uvízne ve zdánlivě nekonečné smyčce nad Seattlem. To se osamělý Wingfield naboural do systému řídícího Genesys 2 a získal kontrolu nad probíhajícím letem. Žádá sice výkupné, které by ho odškodnilo za utrpěné škody, ale je téměř jisté, že chce především předvést svou převahu. Nutí letadlo k náhlým obratům a propadům, což vyvolává na palubě letadla paniku a nahlodává klid Reece Robbins. Nikdo neví, jestli Wingfield není natolik šílený, aby nechal letadlo úmyslně spadnout do ulic a tak se Pete Dumont pouští do zoufalého závodu s časem. Musí najít Wingfieldův úkryt dřív, než letadlu dojde palivo, a vrátit ovládání letadla do rukou Reece, dřív než dojde ke katastrofě. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (5)

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Další případ hraní si s letadýlky. Jenže tentokrát si někdo hraje a dobře se baví, ale divák sleduje, usíná, upadá do mdlob, lapá po dechu, nechápe či chápati nechce. Celková působivost filmu postaveného na jednoduché a nepříliš dotažené animaci letadýlka se tak potácí na bodu mrazu, kde patrně i zakotvila tvůrčí mysl celého štábu. Herecky nijak extra obsazené a stejně „slavně“ zahrané. Celkovou hloubku děje vystihují dva faktory: šíleně ujetý a šíleně nudný záporák na jedné straně a na té druhé mizernej scénář. Typická zhovadilost kdy si pár v nejdramatičtějším (myšleno s velkou nadsázkou) momentu začne vylévat srdíčko to moje tvrzení jen a jen potvrzuje. A ty bezduché pokusy rozptýlit hlavní děj úprky do dalších rádoby dramatických momentů, to už hýbe s žaludkem filmového fandy jako na centrifuze. Na úplný odpad to sice není, ale ani to co se tváří jako jedna hvězdička to nebude. Spíš taková půlka co ruku v ruce s půlkou druhou dává anatomicky lidské pozadí, onu bájnou krajinu kam se lidé leckdy posílají a kam také autoři neodvratně směřují. ()

viperDavid 

všechny recenze uživatele

Typicka kopie "lepsich" filmu s unosem letadla. Celkem dlouho jsem premyslel co bylo na tomto snimku pekne a nakonec me napadla kratka sexualni scena :) Herecky se mi vsak libila pouze mala holcicka, ktera byla snad jedina prirozena. Ostatni situaci s padem letadla neumeli ani zahrat a ani se o to snad ani nesnazili. Jeden z nejzbytecnejsich filmu na svete ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Mnohokrát jsem se snažil odpovědět si na otázku, proč sakra pořád mají televize potřebu produkovat další a další neumětelské nízkorozpočtové klony filmů o letadle a psychopatovi. Žádné racionální odůvodnění mě nenapadlo. Vydělat to nic nemůže, použít to k prezentaci svého jména snad nikdo ze zúčastněných při sebemenší míře soudnosti taky nemůže, tak k čemu to jako je? Jediné logické řešení říká, že je to plod čirého sadismu zacíleného na diváky. A co konkrétně říct k tomuto přírůstku do řady "To nejhorší z televizní produkce"? Tak předně to, že hlavní kladný hrdina vypadá jako ošklivější kopie Davida Boreanaze. A pak už snad stojí za zmínku jen totální haluzovost scénáře a zbytečnost holčičky, která je jen důkazem scénáristické beznaděje a tápání, jak jenom by se to dalo zařídit, aby byl padouch nalezen (BTW aspoň konečně dává smysl ten český název). To, že záporný hrdina dovede počítačem na dálku provést úplně všechno, to už tak nějak patří k věci a nemá smysl se tomu vysmívat. Jinak je tohle náhoďácké cvičení dobré jen jako učební pomůcka na filmové školy v kategorii "a teď ŠPATNÝ příklad". Jakékoliv jiné užití je jen ztrátou času. 20% ()

Itar 

všechny recenze uživatele

Otravné a maximálně nelogické televizní dílko, které po 167. vysává tu samou zápletku dokola a dokola a dokola... a dokola. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama