Reklama

Reklama

Podle románu autora Čelistí vznikl v roce 1996 napínavý horor s hvězdou televizních seriálů Williamem Petersenem (Kriminálka v Las Vegas, Beze stopy). Přímořské letovisko Graves Point zažívá jednu z nejhorších sezón své historie. V pobřežních vodách se množí tajemné útoky na rybáře i turisty a celá oblast se obává přítomnosti lidožravého žraloka. Mořský biolog, doktor Talley, však zná děsivou pravdu. Na obyvatele dosud pokojného městečka útočí obří hlavonožec a je na nich samých, aby se s ohrožením vypořádali. Když je však ulovena velká krakatice a útoky nepřestávají, pochopí i ten poslední pochybovač, že v moři číhá něco obrovského. Něco, co má velký hlad… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (100)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Příjemný film, který má tu výhodu, že předloha pochází od stejného autora jako Čelisti, a může se tak se smíchem vyhnout přirovnání "Jen napodobenina Jaws". Kdybych si měl vybrat, jestli mít větší strach ze žraloků nebo těchhle slizkých hlavonožců, plžů, mlžů a bůhvíčeho dalšího, rozhodně bych se raději koupal ve společnostil velkých bílých. Potěšili mě herci i celkem svižná a zručná režie, rád bych se na film podíval vcelku a ne rozdělený do televizních dílů přerušovaných ještě ke všemu reklamami. ()

Slavníkovec 

všechny recenze uživatele

Celkem ubohoučký animální horor, na rozdíl od "Čelistí" postrádá napětí, překvapení a originalitu. Komisař z Las Vegas William L. Petersen je super herec, má charisma na rozdávání. Zde sice nezklamal, ale nemůžu uvěřit proč se týhle práci zaprodal. A jinak. Já myslel, že krakatice žijou ve hloubkách kolem 3000-7000 m. ()

Reklama

drankeryth 

všechny recenze uživatele

Priemerny film o hlavonozcovi, v ktorom toho moc neukazali, co sa tyka zabijania zo strany hlavonozca. Film plynul v nenudiacom tempe a skoda ze som len videl prvu polovicu. Cakal som, ze na dvd to bude cele, ale to len vydali jednu cast. Velmi davno som to videl v telke, ale uz si to moc nepamatam ako sa vyvijala ta druha cast a ako sa pomstila ta matka toho mrtveho mladata hlavonozca. ()

breznec 

všechny recenze uživatele

Zabijte mě,umučte mě,umlaťte mě,ale mě se Krakatice líbila,viděl jsem tenhle film už aspoň dvacetkrát a pokaždé se k němu rád vracím(zrovna před chvílí jsem se na to dodíval:-)). Je to taková malá náhražka Čelistí(i když čelisti byli přece jen lepší). Herecké výkony byli taky obstojné a nejlepší byla závěrečná část druhého dílu,jak se banda "námořníků" vydává na moře toho strašného tvora zabít(stejně,jak v Čelistech) Pochopitelně,že zemřeli všichni,kromě hlavních dvou hrdinů..No,to už tak ve filmech bývá. Ale s klidným svědomím dávám čtyři hvězdy. ()

panfilmu 

všechny recenze uživatele

Když jsem to viděl na základce, byl jsem unešen, byla to prostě bomba, krakatice co žere lidi, no po žralocích by to byl další hajzl kterýho bych se u nás na rybníku mohl bát a že jsem se jich bál. Nu ale jak roky plynou a voda teče viděl jsem tento snímek po mnohal letech znovu a popravdě, jsem musel brečet smíchy, co za PVC obludu, tam ty lidi vlastně zabíjí, byla legrace koukat na film, který se vám líbí po tolika letech...………….masakr, z nostalgie tři hvězdy ()

Galerie (10)

Zajímavosti (2)

  • Natočeno na motivy stejnojmenné knihy Petera Benchleyho. Benchley byl výkonným producentem této televizní adaptace. (LUKICKK)
  • Whip (William Petersen) označuje nouzový maják pro indikaci polohy jeho iniciálami: E P I R B. Obecně se vyslovuje „Eperb“. (LUKICKK)

Reklama

Reklama