Reklama

Reklama

Babylon

(festivalový název)
  • Velká Británie Babylon
Trailer

Obsahy(1)

Příběh z osmdesátých let se točí kolem života mladíka Brindsleye Fordeho, který je členem soundsystému, působícího v západní části Londýna. Film zachycuje osudy Brindsleye a jeho kamarádů, kteří se snaží sžít s městem. Bohužel ne vše jde podle plánu. Kluci se musí vypořádat s mnohá životními problémy. Jedním z nich je například rasismus. (Mr.Lego)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (4)

ink flo 

všechny recenze uživatele

Scénář je sice šitej horkou jehlou, ale slabší děj bohatě vynahradí realističnost, syrovost a výraznost charakterů. Ital Lion Soundsystem se chystá na soundclash s Jah Shaka Soundsystemem a během toho čelí věcem jako rasismus obyvatel kolem jejich garáže, ve které mají zkušebnu nebo nulové vyhlídky na lepší život a neschopnost uplatnění na pracovním trhu. Spousta jamajského patois, dub music od Aswad a jako třešnička na dortu Nyabinghi rituál s bezchybným monologem o Jah I and I Halle Selassiem. Londýn léta páně 1980 byl podobně v crashi jako v té době New York a na většině záběrů to vypadá, jakoby se tama před týdnem prohnala nějaká občanská válka. ()

Reklama

vinducha 

všechny recenze uživatele

Brinsley Forde z Aswad a jeho trable okolo soundsystemu , práce automechanika a zlých bílých rasistů , film díky soundtracku vyloženě jen pro příznivce kapely . ()

Flashheart 

všechny recenze uživatele

O čem to vlastně mělo doopravdy být? Film o ničem. Myšlenka dobrá, zajímaví herci, ale nějak to vůbec nefungovalo (scénář+režie). A to neříkám jako někdo, kdo to samé řekne o Juice nebo Boyz n the hood, které mi přišly velice dobré. Tady to fakt neklaplo. Doporučuji pro vyložené fajnšmekry pekelných přízvuků angličtiny. V životě jsem v tom nebyl tak ztracen, jak tady, bez titulek bych netušil, o čem a v jakym jazyce to melou. ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama