Reklama

Reklama

Alien 2 - Sulla Terra

  • Velká Británie Alien 2: On Earth (více)

Obsahy(1)

Skupina přátel se vydává na dobrodružnou výpravu, při které se chystají prozkoumat tajemnou a velmi podivnou jeskyni. Ale dobrodružství, které mělo být poklidným výletem, se brzy mění v boj o život. To, co zde najdou, by nečekali ani v těch nejhorších snech. Probudí totiž vraždící monstrum, které si rádo pochutná na čerstvém mase. (Chupacabre)

(více)

Recenze (9)

erl 

všechny recenze uživatele

Tenhle Italský Alien trpí především ubíjejícím úvodem. Když se však děj přesune do jeskyně,tak už to pomalu začíná připomínat horror. Po nějaké době začne fungovat atmosféra a napětí. Hodně tomu přidala jednoduchá , ohraná, ale stále působivá syntezátorová hudba. Některé scény úmrtí se mi skutečně líbily a náhle na mě začala dopadat hrůza z obrovské temné jeskyně kde číhá nebezpečný mimozemský tvor. Závěr to celé stylově završil. Přes počáteční rozpaky a nudu se z toho vyklubal celkem povedený kousek. Vidím to na stejné úrovni jako Cozziho Contamination. Horror v jeskyních má vždy své kouzlo. ()

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

James Cameron vraj nemohol pomenovať svojich Votrelcov proste ako Votrelec 2 práve kvôli tejto talianskej srágore, ktorá si tento názov zhrabla prvá. Tento film okrem ukopteného názvu definujú ešte dve veci, je strašne pomalý a strašne o ničom. Scén kde sa reálne niečo deje by sa našlo možno 10 min. nech nežerem a zbytok je zúfalo naťahovaný škvár kde niekto v nekonečne nudných záberoch celú večnosť niekam beží, alebo na niečo čučí, napr. na kolkársku dráhu a do toho vyhráva otravne zbesilá hudba. V hneď úvode s raketami venuje kamera zvláštnu pozornosť holiacemu sa astronautovi a tento detail akoby definoval umeleckú ambíciu tohto diela. Nejaký bod to dostane za pár čvachtavých gore efektov, hlavne ten votrelecký "pôrod" cez oko a taktiež jedna padajúca a jedna vybuchujúca hlava. Dejovo je to asi niečo o tom ako idú nejaký maníci do jaskyne ( jeden z nich tam pri sviečkach klepká do písacieho stroja ) a tam ich prenasledujú dáke krvavé penisy či-čo, v závere potom akýsi hemoroidný anál a do toho sa ešte pokúšajú namontovať nejaké telepatické sračky a apokalyptický záver, pričom nič z toho dohromady nedáva zmysel. Proste taliani... Toto bolo ale fakt o ničom. ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Talianská komerčná kinematografia konca 70. a začiatkom 80. rokov, mala na rôzne imitácie a fiktívne a neoficiálne pokračovania slávnejších hitov rozhodne patent. ALIEN 2 : ON EARTH patrí do toho zlatého stredu. Nieje to ani katastrofa, ale ani kultový plagiát najvyššieho rázu. Ak máte tento podžáner radi a uprednostňujete béčkovosť, niet čo riešiť. A v tomto prípade poteší aj gore. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Italská napodobenina vetřelce dopadla tak jak dopadnout měla. V zapomění. Neříkám že je to bůhvíjak špatné, ale třeba začátek je strašně pomalej a rozhovor na kameru byl strašně špatnej. Poté co se expedice dostane do jeskyně film nabírá grády ale i tak je to málo, vetřelec vyskočí jednou za rok a není pořádně vidět a konec tomu nasadil korunu. Herce nemá cenu komentovat ty tu jsou jen proto aby si odříkaly svůj text a vypadly popřípadě chcíply. Film mě moc nebavil a při tom jsem se na něj těšil, sem tam sliz potěší ale aspoň do toho průměru je to málo. ()

raimi 

všechny recenze uživatele

Alien meets The Descent: Eurotrash Edition. :-) Tenhle film by byl tak o třetinu kratší, kdyby se vystříhaly všechny dlouhé scény, kde někdo někam jde nebo jede a do toho hraje nějakej veselej song. To natahování už takhle krátké stopáže mě fakt rozesmálo. Prvních 40 minut je jen roztahaná vata, kde se nic neděje, ale jakmile se děj přesune do krásných krápníkových jeskyní a objeví se monstrum je o zábavu postaráno. První zabití je naprosto kultovní scéna, jsme v Itálii osmdesátých let, takže kromě výborné hudby je na pořadu dne taky stylové gore. V jedné z rolí samozřejmě nechybí Michele Soavi, který v té době sbíral zkušenosti kde se dalo, a objevil se ve spoustě obskurních klasik. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama