Reklama

Reklama

Večerní škola

  • Československo Tatiho večerní škola (více)
Krátkometrážní
Francie, 1967, 30 min

Obsahy(1)

Večerní škola Jacquese Tatiho se natáčela v dekoracích jeho velkolepého celovečerního snímku Playtime. Tati tu tentokrát nepředstavuje pana Hulota, ale profesora, který učí, jak aplikovat vlastní pozorovací schopnosti na chování jedince v nejrůznějších životních situacích. Jeho žáci tedy studují různé způsoby kouření, nasedání na koně i to, jak který člověk dokáže narazit do sloupu či zakopnout na schodech. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (7)

igi B. 

všechny recenze uživatele

Tatiho výcvikové období... ;o) . . . Pan Hulot coby pedago(gag ;-), večerně cvičící jakési úřednické stádo v zakopávání o stupínek (nebo že by stupídek? ;-) - ten symbol společensko-profesního vzestupu, případně jak hlavou fláknout do sloupu (jak ovce bijem hlavou o pilíře společnosti, že... ;-), eventuelně pak (pro konformistická paka) jiné důležité vědomosti a schopnosti, nutné pro přežití v moderní stád(t)ní civilizaci.... :o))) . . . Bizarní groteska s geniálně ironickou nadsázkou zvládnutými pohyby a gesty, mimiku (!) učitele - "vůdce" stáda (který na své žáky hledí s neskrývaným nadhledem až despektem) nevyjímaje... Leč pozor! V závěrečné scéně vás z oné >modernity< , symbolizující vlastně snadnou možnost ovládání a manipulace, vskutku zamrazí. I když nakonec stejně náš milý Hulot musí na prahu svého osvobozujícího světa zakopnout... ;o) - - - P.S. Nemůžu si pomoct, ale na rozdíl od tvrzení distributora v "Obsahu" k filmu zde Tati opět hraje pana Hulota (?!) . . . Viz. www.imdb.com/title/tt0061524/combined - - - - - (Poprvé viděno 3.6.2008 na ČT2, komentář zde jako šestý - 3.6.2008) ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Pozorovací schopnosti Jacquese Tatiho byly vskutku perfektní. Skeče, ve kterých je předvádí, mají dost blízko k pantomimě, jen ta recyklace Školy pošťáků se mi zdála nadbytečná. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama