Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Plachý a ostýchavý Hung (Eric Tsang) je požádán svým bratrem Bo (Tsui Hark), aby se postaral o jeho dvě milenky, které o sobě neví, a jak Bo zdůrazňuje, ani se o sobě nesmí dozvědět. Chaos a mnoho humorných situací nastane, když se Hung ze všech sil snaží bratrovo přání splnit. Záhy zjistí, že je doslova chycen mezi dvěma ženami a přežití nebude vůbec snadné... (Vavča)

(více)

Recenze (2)

Vavča 

všechny recenze uživatele

Jeden žánr tady při popisu a hodnocení ostatních vypadl. Komedie. Věřte nebo ne, ale v tomto příběhu dvou bratrů, se skoro celou první třetinu nic moc neděje. Eric Tsang je bratrem šéfa triády, kterého hraje Tsui Hark a tváří se většinu doby fakt zle a drsně až z toho jde občas strach. Jenže musí na pár měsíců do vězení a bratra pověří, aby dával pozor na dvě dívky, se kterými chodí, kromě zásobování penězi se musí postarat, aby se nesetkaly nedozvěděly o sobě navzájem. Zhruba po necelé půhodince, kdy můj pocit uzívanosti a lehkého rotzpčení dosáhl maxima, se začne příběh náhle odvjíet zcela nečekaně, ale povedeně do komediální roviny, sledovat Erica Tsang je radost. Málo lidí si je vědomo, jaké herecké kvality v sobě ukrývá, navíc s tím jeho ňoumovským vzhledem se s ním dá soucítit a sympatizovat, vypadá tak nezkaženě, jenže zdání klame:) A i on má pár fórků v rukávu a není jen kořistí. Celá situace se mu vymkne z ruky, zamiluje se do jedné z dívek, ta druhá z přátelství zůstane s nimi, neb všem jim hrozí pomsta jeho bratra. Musí vymslet plán úniku. Začnou se dít zajímavé věci. Závěrečné scény a momenty jsou hodně silné. Popis děje by se neobešel bez spoilerů. Jen dodám, že ty náhle střihy, zpomalovačky, jsou dosti povedené, rozvíjejí charaktery a jejich pocity, hudba perfektně sedí k ději a má zde důležitou úlohu.Dojde i na nějaké ty vizuální vychytávky, detaily, symboly. Pokud vydržíte zruba půlhodinu a něco ospalého tempa a pár na první pohled nevýrazných, nedůležitých dialogů, budete mile překvapeni a odměněni mixem výše uvedených žánrů a povedených přechodů mezi nimi. Jinak marně si lámu hlavu nad komentem Ladynky, jaká podobnost hodně přímá by se tu dala vidět s As Tears Go By, ano je tu sice dvojice charakterů, kdy ten jeden je hodně schopný a stará se o toho méně praktického, jenže celé se to odvijí dosti jinak a vůbec celkově tu záleží i na jiných věcech, než na pouhém příběhu dvou bratrů, tolik aspoň moje pocity a znalosti. ()

ladynka 

všechny recenze uživatele

Je zajímavé sledovat, jakou představu o ztvárnění zdánlivě podobného filmu mají Patrick Tam a Wong Kar Wai (As Tears Go By). WKW je totiž autorem scénáře tohoto snímku ale tam, kde ve svých filmech volí hrátky s časem, symboliku neživých věcí a do extremu vyhrocené zpomalovačky k vyjádření pocitů postav, Tam dělá detaily, náhlé střihy, překvapivé žánrové skoky (gangsterka, romance, akční film). Je to překvapivé, ale i napínavé, zábavné a je strašná škoda, že zrovna Tamovy starší filmy jsou tak špatně k sehnání :-( ()

Reklama

Galerie (7)

Reklama

Reklama