Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Středoškolský profesor Trevor Garfield (Samuel L. Jackson) byl před patnácti měsíci napaden vlastním studentem a takřka ubodán k smrti. Útok však přežil a na učitelské povolání nezanevřel. Nyní však nastupuje do nové školy v Los Angeles jako suplující učitel a pozvolna mu dochází, že s narůstající agresivitou mládeže a vlivem gangů tu učitelský sbor nehodlá nic dělat. A tak zatímco se ředitel staví negativně k možnosti rozhodit pár žalob, stává se ze školních tříd bojiště, na kterém Garfield denně bojuje s nejvzpurnějšími studenty... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (137)

maxxxim odpad!

všechny recenze uživatele

Keďže je už pokročilá hodina (20.23) budem stručnejší. Samuel L. Jackson je borec, čo nezaprel ani v tomto kuse. Najprv si približíme prostredie kde sa dej odohráva. Iste si pamätáte na filmy o krokodíloch-aligátoroch pôsobiacich v stokách Nowého Yorku, ktoré nie sú príliš presvetlené a voňavé, tieto stoky si predstavte v uzavretom priestore v tvare kvádra o rozmeroch približne 16 x 10 x 3 m, tieto priestory sú triedy akejsi "pětiletky" pre absolútny suterén americkej spoločnosti. Do týchto tried napustíme nasládly puch parfémov a rozsvietime žiarivky s intenzitou osvetlenia 2 lx, čo je 8 krát viac ako je intenzita osvetlenia mesačného svitu. Toto je obraz oného javiska. Prejdime na hrdinov mihajúcich sa po plátne meňavkovitým pohybom smerom do stredu a zase naspäť. Asi zo 10 ľudí je na tom lepšie dokážu aj chodiť aj sa voziť autom, brm brm to delá. Dej by som vykreslil ako nesúrodý chumáč chlpov, zaseknutý v krku, ktorý vám neumožňuje riadne prežúvať a naplno využívať služby ptyalínu. Čiže ťažko stráviteľný. Ale keď vás nuda pritlačí siahnete aj po odpade ako vyšitom, čo na koniec nie je na škodu, aspoň som si potvrdil jednu vec, a to tú, že už asi nechcem vidieť žiadny film s týmto hercom. Bodka. ()

darwin 

všechny recenze uživatele

Čtyři hvězdy pro výborný, malý a dusný film o realitě amerických veřejných škol pro černochy a hispánce. Vykreslení bezmoci učitelů a agresivity a benevolence žáků je velmi reálné. Vzpomínám si na případ bílé učitelky z Jižní Karolíny, které její černí žáci nadávali do kurev a házeli po ní věci. Učitelka si stěžovala řediteli, který ji upozornil, že musí respektovat "afroamerickou kulturu". Stěžovala si výše a nakonec byla kvůli tomu nucena odejít. Skoro přesně jako ve filmu. Chovám hluboký respekt k učitelům z takových škol, jsou to nejtvrdší lidi, i když často končí na prášcích, jako u nás učitelé z cikánských škol. Pomohl by snad pouze někdo jako Igor Hnízdo - tvrdý chlapík v holínkách s většími pravomocemi. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Keď je na človeka toho moc a nepomôže mu ani spravodlivosť, ktorú by mal garantovať štát, tak niet divu, že to láka, aby si to človek vyriešil sám a že mu nakoniec z toho rupne v bedni... Dejová linka sa mi síce zdala celkom ošumelá a pocitovo sterilná, ako by úplne zbavená emócií, no na druhú stranu formálna stránka nebola vôbec zlá a páčila sa mi aj myšlienka v závere. Aj keď to s tým "Lovením jeleňov" sa mi zdalo trápne. Priemer. 60/100 ()

Lavran 

všechny recenze uživatele

Skvělé a vděčné téma temnějších odstínů (nemyšleno rasově) komplikuje délka, zašmodrchanost a pár do očí bijících nepravděpodobností, které do příběhu zavítaly z béčkovějších končin a jsou vyloženě na efekt. Sam (už se mi sem zase pletl Mace) je výtečný, zajímavá je také stylizace a kamera. Byl bych opravdu moc rád, kdyby se tenhle film demonstrativně promítl všem mým oblíbeným kantorům, kteří tvrdí, že třída knihomolů je nevzdělaná a zpustlá banda, která se nedá zvládnout. "Viděl jste Lovce jelenů, pane Gé?" 3,5* ()

Tomatáš 

všechny recenze uživatele

"Proč ještě učíš? Asi ze stejného důvodu jako ty..kvůli vejplatě!" Pro mě asi nejsilnější moment filmu..Současný totalitní vzdělávací systém totiž zahnal drtivou většinu učitelů právě do tohoto mindsetu..Nic jiného jim nezbývá. Rodiče potom mají povinnost posílat své děti do nesvobodných systémů, které jim ve jménu vzdělání vycpávají mozky..Za porušení povinné školní docházky se trestá! Novodobá totalita..Ale nikdo neposlouchá. #exittheschool ()

Galerie (25)

Zajímavosti (10)

  • Oba rodiče Samuela L. Jacksona jsou učitelé, proto ho role tak zaujala, že ji vzal. (don corleone)
  • Rovnako ako dej filmu, aj jeho natáčanie prebiehalo v New Yorku a kalifornskom Los Angeles. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama