Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Středoškolský profesor Trevor Garfield (Samuel L. Jackson) byl před patnácti měsíci napaden vlastním studentem a takřka ubodán k smrti. Útok však přežil a na učitelské povolání nezanevřel. Nyní však nastupuje do nové školy v Los Angeles jako suplující učitel a pozvolna mu dochází, že s narůstající agresivitou mládeže a vlivem gangů tu učitelský sbor nehodlá nic dělat. A tak zatímco se ředitel staví negativně k možnosti rozhodit pár žalob, stává se ze školních tříd bojiště, na kterém Garfield denně bojuje s nejvzpurnějšími studenty... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (137)

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Některé české učitele bych nahnal do takových škol, protože by si to fakt zasloužili. Jinak ale film docela hezkou poctou učitelům, kteří to určitě nemají lehké. No a film. První hodina je taková bezradná a čekal jsem po ní úplně jiný film. Pak se ale všechno otočí a pan G v podání Samuela L. Jacksona až tak bezradný není. Konec mě hrozně moc potěšil, protože odkazoval na výborný film Lovce jelenů. Jediné, co mě trochu zklamalo, že nás Kevin Reynolds nechává nahlédnout do nitra učitele, který se vypořádává s těžkýma situacema, a potom nám ukáže, že to nitro ve skutečnosti takové vůbec nebylo. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Keď je na človeka toho moc a nepomôže mu ani spravodlivosť, ktorú by mal garantovať štát, tak niet divu, že to láka, aby si to človek vyriešil sám a že mu nakoniec z toho rupne v bedni... Dejová linka sa mi síce zdala celkom ošumelá a pocitovo sterilná, ako by úplne zbavená emócií, no na druhú stranu formálna stránka nebola vôbec zlá a páčila sa mi aj myšlienka v závere. Aj keď to s tým "Lovením jeleňov" sa mi zdalo trápne. Priemer. 60/100 ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Nie je to náhodou Pyrrovo víťazstvo?“ Neviem, ako sa to Kevinovi Reynoldsovi v 187 podarilo, faktom je, že sa jedná o výbornú a originálnu drámu s takmer až trilerovou príchuťou a prepracovanou psychologickou zadnou projekciou. Vo fatálnom príbehu, ktorý sa proste nemôže skončiť dobre, dominujú skvelý Samuel L. Jackson ako „nasratý učiteľ s kušou“ a LOVEC JELEŇOV. Viac na mojom ex-blogu: http://ivokucera.blog.sme.sk/c/170132/187-80.html ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Velmi dobře zpracovaný snímek-drama jednoho muže-osobnosti, který již dlouhá léta učí čím dál více se zhoršující americkou mládež z méně uspokojivých sociálních vrstev. Jak asi dopadne vztah veterána teorie s mladým fetujícím praktikem, který nezná nic jiného, než výchovu ulice..?!! Role Garfielda přišita na kůži správnému herci, pan Jackson se jí zhostil nejlépe jak mohl. ()

Thomick 

všechny recenze uživatele

Začalo to skvěle, pokračovalo nadějně a skončilo divně, a to v tom nejhoršim slova smyslu. První zhruba hodina ubíhá svižně - studenty nenávidíte, Garfielda litujete, četné drastické scény příjímáte s němým úžasem, užíváte si nápaditou režii. Pak se ale One Eight Seven zvrhne v něco, v co se zvrhnout rozhodně nemělo. Dobře, že přijde brutální vyvražďovačka se dalo čekat a nikomu to nezazlívám (snad jen ta nepřehlednost, místy jsem se v těch jménech ztrácel), ale celé to ukončit ve stylu ruské rulety je něco tak strašně nevěrohodného, chce se mi říct až infantilního, že se mi z toho všeho chtělo plakat. Plakat - tím se dostávám k dalšímu až příliš průhlednému záměru tvůrců - za každou cenu si na divákovi vymanit nějakou tu slzu. Kdepak, chlapi, bída to byla. Zkrátka závěrem natolik pokažený snímek jsem už dlouho neviděl. Přitom jsem ještě někdy v půlce filmu plánoval svůj komentář načít slovy "Jackson je prostě machr". Takhle bohužel můj dojem z jeho prvotřídního výkonu poněkud zastínily jiné pocity, kterým jsem se prostě nemohl ubránit. Velká škoda. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (10)

  • Při natáčení konzultoval štáb některé scény i s teenagery, kteří hráli kompars. (don corleone)
  • Rovnako ako dej filmu, aj jeho natáčanie prebiehalo v New Yorku a kalifornskom Los Angeles. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama