Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Středoškolský profesor Trevor Garfield (Samuel L. Jackson) byl před patnácti měsíci napaden vlastním studentem a takřka ubodán k smrti. Útok však přežil a na učitelské povolání nezanevřel. Nyní však nastupuje do nové školy v Los Angeles jako suplující učitel a pozvolna mu dochází, že s narůstající agresivitou mládeže a vlivem gangů tu učitelský sbor nehodlá nic dělat. A tak zatímco se ředitel staví negativně k možnosti rozhodit pár žalob, stává se ze školních tříd bojiště, na kterém Garfield denně bojuje s nejvzpurnějšími studenty... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (137)

tom88 

všechny recenze uživatele

Veľmi drsná dráma z hnusnej školy Los Angeles, kde v každej triede je polovica žiakov kriminálnikov. Samuel to každým dňom silno pociťuje a to hlavne na vlastnej koži. Clifton perfektne zahral jedného z grázlov. Samuel ako učiteľ pri ňom veľa šancí nemá. Super dráma so výborným dejom a skvelými hercami. Bol som z toho nadmieru prekvapený a spokojný. Keby bolo viac takýchto filmov. 85%. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Prekvápko. Jeden z filmov, ktorý ameriku neukazuje zrovna ako miesto, kde by sa dal žiť šťastný život. Obsahovo, zvukovo aj obrazovo veľmi pochmúrna a surová dráma rozprávajúca o tom, že nenávisťou vzniká len ďalšia nenávisť a pomsta neponúka žiadne uspokojenie, ale len bolesť. Ako ďaleko však človek musí zájsť, aby to zistil...? Dokonalá rola pre S.L Jacksona. (8.5/10) ()

Reklama

darwin 

všechny recenze uživatele

Čtyři hvězdy pro výborný, malý a dusný film o realitě amerických veřejných škol pro černochy a hispánce. Vykreslení bezmoci učitelů a agresivity a benevolence žáků je velmi reálné. Vzpomínám si na případ bílé učitelky z Jižní Karolíny, které její černí žáci nadávali do kurev a házeli po ní věci. Učitelka si stěžovala řediteli, který ji upozornil, že musí respektovat "afroamerickou kulturu". Stěžovala si výše a nakonec byla kvůli tomu nucena odejít. Skoro přesně jako ve filmu. Chovám hluboký respekt k učitelům z takových škol, jsou to nejtvrdší lidi, i když často končí na prášcích, jako u nás učitelé z cikánských škol. Pomohl by snad pouze někdo jako Igor Hnízdo - tvrdý chlapík v holínkách s většími pravomocemi. ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Velmi výživný příběh ze školních lavic. K dokonalosti tomu chybí jen fakt, že to není inspirováno skutečností, nýbrž se jedná o smyšlený příběh. Kdyby tenhle příběh napsal sám život, tak by nešlo pouze o věrnou a krutou reflexi dění v těch nejhorších školních prostředích L.A., kde je snaha vzdělávat mladé gangstery, ale také o skutečné odhodlání pedagoga vzít věci do svých rukou a trošku ty grázli vyškolit, když systém zklame. Na druhou stranu, kdo ví, do jaké míry se učitel/scénarista necha inspirovat skutečnostmi, nebo vlastní zkušeností, pudem, touhou či chtíčem se s osobními problémy vypořádat alespoň psanou formou. Ať už je to jakkoliv, tak naspáno a zrežírováno bylo velmi dobře s výtečným Jacksonem v syrovém světě "bezbraných" pedagogů. ()

Tomatáš 

všechny recenze uživatele

"Proč ještě učíš? Asi ze stejného důvodu jako ty..kvůli vejplatě!" Pro mě asi nejsilnější moment filmu..Současný totalitní vzdělávací systém totiž zahnal drtivou většinu učitelů právě do tohoto mindsetu..Nic jiného jim nezbývá. Rodiče potom mají povinnost posílat své děti do nesvobodných systémů, které jim ve jménu vzdělání vycpávají mozky..Za porušení povinné školní docházky se trestá! Novodobá totalita..Ale nikdo neposlouchá. #exittheschool ()

Galerie (25)

Zajímavosti (10)

  • Oba rodiče Samuela L. Jacksona jsou učitelé, proto ho role tak zaujala, že ji vzal. (don corleone)
  • Název filmu je odvozen od čísla paragrafu 187, který v USA označuje zabití v sebeobraně. (don corleone)

Reklama

Reklama