Reklama

Reklama

V tomto postapokalyptickém dobrodružství je celá budoucí Země díky tání ledovců pod vodou. Kevin Costner jako osamělý poutník vezme pod svá pomyslná křídla matku s dcerou, aby je ochránil před partou kočovných tyranů. Díky staletí trvajícímu globálnímu oteplování, jež zapříčiňuje tání ledovců, je celá Země pod vodou. Poslední zbytky lidí přežívají na umělých plavidlech a v na vodě plovoucích městech neustále napadáni partou zlověstných pirátů v čele s Deaconem (Dennis Hopper). Jejich poslední šancí je Meriner (Kevin Costner), osamělý poutník, který se dokonale přizpůsobil novému prostředí. Společně s překrásnou ženou (Jeanne Trepplehornová) a její dcerou se vydávají navzdory Deaconovi a jeho kumpánům najít suchou zemi. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (643)

B!shop 

všechny recenze uživatele

I kdyz Costnera nijak zvlast nemusim, tak tenhle film mam rad. Navic celej trosku pripomina Mad Maxe. Samozrejme by to chtelo vic propracovat scenar, takle to je jen jezdeni "lodi", ale presto to je dobra zabava. Co se tyce hereckejch vykonu, ty nejsou vubec spatny a Costner tu predvadi svuj nadprumer. Prislo mi, ze Dennis Hopper si roli fakt uzil a jako zaporak je hodne dobrej. Skoda, ze nektere sceny nepusobi tak jak maj (tj. napinave) a jsou spis k smichu a film je trosicku delsi nez by bejt mel, pak bych dal mozna plne hodnoceni. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

V polovici 90tych rokov sa Kevinovi Costnerovi asi znechutila sláva, a tak sa všemožne začal snažiť potopiť si kariéru (v tomto filme doslova). A robil to dosť epicky. Nakoniec sa mu to okolo roku 2000 aj podarilo a doteraz sa z toho poriadne nedostal. Vodný svet určite nie je taký zlý film, ako sa o ňom hovorí (podobne ako Postman), no je to jednoznačne fail, ktorý minul dobu (cca o 10-20 rokov) a skôr ako výpravné scifi s myšlienkou funguje ako smiešne postapokalyptické béčko - čo ja môžem a aj vo väčších dávkach. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Je mi tu divně. Nehoupe se to." Že by zemská nemoc? Já mám tedy vodu rád, ale nesmí se to houpat příliš dlouho. Tady se to houpalo, takže se hledal konec vody. Tomu se dá fandit, i když pevnina je možná výmysl. Mě tedy bavilo zejména to, že vše rezavé bylo řádně zpřevodované, takže to jezdilo, plavalo i létalo. Jinak to samozřejmě byla blbost, o čemž svědčí charakteristika hlavního (ne)hrdiny: "umí se schovat ve stínu poledního slunce". Já jsem se i tak bavil, ale abych se přiznal, tak mi ti "normální" lidé nepřipadali o moc lepší než Čmoudi. Samozřejmě kromě Helen, jejíž nahoty si vážím a jejíž nabídku bych rozhodně neodmítl, i když by nebyla zcela upřímná. Každý zkrátka má nějakou tu chybku a já nejsem charakterní mutant. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Na Zemi roztály ledovce a tu následně zaplavila voda. Půda je zde velkou vzácností a jen malá holčička má na sobě vytetovanou mapu, která vede k vytoužené souši. Kevin Costner sní jako Námořník sen o pevné zemi. Lidstvo živoří na lodích nebo umělých ostrůvcích. Jedním z nich je i Námořník, který z moře a atolů sbírá potřebné věci a prodává je. Nejcennější je čistá voda a hlína. On je mutant a umí dýchat pod vodou. Sice předražený, ale ve výsledku výrazný a velmi originální akční spektákl plný nápadů a akce se skvělým Kevinem Costnerem. Invence vydrží zhruba do poloviny snímku, a pak se film postupně zhoršuje, což se projevilo i na mém hodnocení. Připočíst k mínusu se dá i poměrně přehrávající Dennis Hopper v záporné roli. A současně je to film, který měl negativní dopad na další Costnerovu hereckou kariéru. 70% ()

Divočák 

všechny recenze uživatele

Costner se rozhodnul natočit svou vlastní variaci na Šíleného Maxe, jen písek vyměnil za vodu a do hlavní role obsadil koho jiného než sebe. A povedlo se to asi stejně jako Max dvojka. Čmoudi nejsou o nic míň "komixoví" než záporáci tam, Costner není o nic menší frajer než Gibson (a navíc má cool žábra) a atmosféra tísnivého postapokalyptického světa "všechno je v prdeli, všude kolem je jenom písek/voda" funguje dokonale (a ke všemu obsahuje silné ekologický podtext). Vodní svět je zkrátka hodně dobrý a silně nedoceněný postapokalyptický akčňák, za který se Kevin rozhodně nemusí stydět. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (36)

  • Ve skutečnosti na Zemi není dostatek ledu, aby pod vodou skončilo tolik pevniny, jak je to popisováno ve filmu. (ČSFD)
  • V Severní Americe svého času film utržil 88,2 milionu amerických dolarů, celosvětově pak 264,2 mil. Vzhledem k nákladům, které - i s reklamní kampaní a distribucí - činily kolem 235 milionů, a k pověsti, která jej předcházela, byl tedy považován za mimořádný propadák. Ovšem díky velmi slušnému úspěchu na videotrhu a prodeji televizních práv se zanedlouho zaplatil. (NIRO)

Související novinky

Vodní svět se dočká seriálového pokračování

Vodní svět se dočká seriálového pokračování

30.07.2021

Studio Universal a producenti John Davis a John Fox přišli s poměrně nečekanou zprávou. Vodní svět, sci-fi z rou 1995, které se proslavilo zejména produkčními potížemi, kvůli kterým rozpočet narostl… (více)

Kevin Costner chystá desetihodinový western

Kevin Costner chystá desetihodinový western

02.01.2017

Když Kevin Costner poprvé usedl za kameru, bylo z toho 7 Oscarů, včetně toho za režii. Ano, řeč je o legendárním Tanci s vlky, na který však Costner nikdy úspěšně nenavázal. Vodní svět byl obří… (více)

Reklama

Reklama